Номер 123 за 11.07.2006
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи потрібен, на вашу думку, парад із залученням військової техніки на День Незалежності?
Так, це демонстрація патріотизму, і техніку потрібно підтримувати в належному стані
Ні, краще спрямувати кошти на буденні потреби ЗСУ
Ні, краще спрямувати кошти на інші нагальні цілі (скажімо, ліквідацію наслідків повені)
Парад із технікою потрібен, але скромніший
Важко сказати
     

Сила — в макаронах
Кубок світу здобули італійці, які найкраще на «мундіалі» оборонялися
Ігор КОРОЛЬОВ   

Цьому чемпіонату світу не бракувало епізодів, про які його очевидці розповідатимуть як про пам'ятні. Загальний же висновок для футболу виглядає не надто втішним, оскільки ще ніколи світові форуми не викликали стільки негативних емоцій. Для тих, хто перш за все полюбляє Гру, а не боротьбу за результат, «мундіаль» у Німеччині приніс суцільне розчарування. Небезпечна тенденція, яка виникла завдяки перемозі збірної Греції на Євро-2004, продемонструвала свою «життєздатність», що призвело до тріумфу тих збірних, які взяли на озброєння дії від оборони з ефективним використанням стандартних положень. Так звані романтики футболу зазнали нищівного фіаско від тих, хто зміг вдосконалити ігрову модель сіренької Греції. До чого це призведе у майбутньому, важко сказати, адже на горло власній пісні наступили навіть ті, хто завжди любив на полі творити, а не руйнувати. У підсумку фінал став протистоянням збірних, які найліпше впоралися з демонстрацією «грецького» стилю. Й Італія обіграла Францю лише в серії пенальті.


Соціаліст Луценко спалив партквиток
Старшого брата у його виході з лав продажної СПУ підтримав молодший, — міністр Юрій Луценко
Богдан ДЕМ'ЯНЧУК   

Члени Соціалістичної партії України Сергій Луценко та голова обласної організації «Антикримінальний вибір» Сергій Штурхецький на знак протесту проти зради Олександром Морозом ідеалів Майдану, партії та демократії вчора привселюдно спалили свої партійні квитки. Водночас Луценко та Штурхецький написали заяви про вихід із партії й закликали до цього «всіх чесних соціалістів».


Час «антикризових» менеджерів
Сьогодні у Верховній Раді мають оголосити про створення нової коаліції, а потім — подати Президентові Ющенку кандидатуру Януковича на затвердження Прем'єр-міністром
Іван ДІДУШОК   

Для того щоб створити новий союз із Партією регіонів та комуністами, Соціалістична партія мала остаточно порвати з «помаранчевою» коаліцією. Цей розклад був зрозумілий ще минулого тижня (після обрання спікером Мороза, а потім — і з підписанням угоди з «регіоналами» та комуністами), однак процедура розриву, зважаючи на наявність угоди між БЮТ, «НУ» та СПУ, ще потребувала певного формалізму. Цей акт відбувся вчора: спершу голова політради «Нашої України» Роман Безсмертний попросив соціалістів дати відповідь, чи справді вони пустилися до іншого коаліційного берега. Через кілька годин «НУ» отримала відповідь від новообраного персека політради СПУ Василя Цушка: фракція Соціалістичної партії України повідомляє про свій вихід зі складу коаліції.


Ненадійні крила
Три авіакатастрофи впродовж доби. В Iркутську при приземленнi загинули 124 особи
Олександр ШИМАНСЬКИЙ   

Учора в Росії був день трауру по загиблих в авіакатастрофі в аеропорту міста Іркутськ, і учора ж було знайдені тіла ще двох жертв катастрофи аеробуса А-310, повідомили в Управлінні інформації та громадських зв'язків МінНС Росії. Представник міністерства заявив: «На цей час виявлено 124 тіла, всі вони знаходяться в моргах іркутських лікарень». За його словами, в лікарнях перебувають 52 особи. Всього на борту літака, як уточнили в МінНС, перебували 203 особи, доля чотирьох із яких наразі залишається нез'ясованою, повідомляє РІА «Новости». Вже після катастрофи МінНС встановило, що на борту літака перебували вісім членів екіпажу, 193 «офіційнi» пасажири та двоє «нелегалів», які не значилися у списках пасажирів. Представник авіакомпанії «Сибір», якій належить літак, пояснив: «На борту літака перебували авіаційні фахівці, які виконували службове завдання у складі екіпажу».


Під знаком Шекспіра
Київські театри взяли тайм-аут до осені
Людмила ОЛТАРЖЕВСЬКА   

Театральний сезон, що завершився, наштовхує щонайменше на два висновки: 1. Класика доводить свою універсальність і повертається. 2. Українські режисери дружно капітулюють перед Шекспіром, часто залишаючи творчість колег пана Вільяма поза зоною своєї творчої уваги. П'ять «Ромео і Джульєтт», що з'явилися в репертуарах київських театрів цього року, взагалі провокують на саркастичні запитання на кшталт: «Чому ж інші драматурги зазнають такої дискримінації від українського театру?» Але тут доводиться визнати, що ці питання резонно залишати при собі. Зрештою, режисери вільні ставити те, що вважають за потрібне. І не нам з партеру кричати їм, що Ромео і Джульєтт для Києва вже більш ніж достатньо. Ми лише для себе можемо визначити, чи варта чергова оповідка авторства Шекспіра нашої уваги.


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Світ
Економіка
Право
Свято
Здоров'я
Культура
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

8 серпня, пт (НБУ)
1$ = 4,8450 грн.,
1Є = 7,4956 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2054 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ