Номер 241 за 27.12.2007
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи потрібен, на вашу думку, парад із залученням військової техніки на День Незалежності?
Так, це демонстрація патріотизму, і техніку потрібно підтримувати в належному стані
Ні, краще спрямувати кошти на буденні потреби ЗСУ
Ні, краще спрямувати кошти на інші нагальні цілі (скажімо, ліквідацію наслідків повені)
Парад із технікою потрібен, але скромніший
Важко сказати
     

Право доступу тільки для одного Героя
В’ячеслав Чорновіл став почесним членом бригади на одній із шахт Донецької області
Павло КУЩ   

Донецький патріотизм — то така штука, що успішно виконує в регіоні роль зброї масового ураження свідомості. Саме тому донеччани в цілому нормально сприймають те, що тутешні вулиці можуть називатися на честь земляків — нині живих Героїв України Юхима Звягільського та Валентина Ландика. Проте на цьому тлі мешканці краю віддають шану й іншим Героям. Свідченням цьому є й свіжий факт — Героя України В’ячеслава Чорновола, 70–річчя якого недавно вшановували в державі, прийняли почесним гірником до однієї з бригад на шахті імені Стаханова.


«Припаркувався» на людях
У Києві внаслідок виїзду автомобіля на тротуар до шпиталю потрапило вісім осіб
Ярослав ТРАКАЛО   

Ця дорожньо–транспортна пригода сталася у вівторок о 19.40 по вулиці Грушевського, 14. 45–річний водій автомобіля «Ніссан Навара» не впорався з керуванням і виїхав на тротуар. Подолавши по пішохідній частині ще декілька метрів, транспортний засіб на повному ходу вилетів на зупинку для пасажирів, де в цей час громадський транспорт очікували п’ятеро осіб. Збивши їх усіх, автомобіль врізався у дерево і лише таким чином зумів зупинитися. Сам водій не постраждав, а от троє його пасажирів, у тому числі 23–річна донька, та люди на зупинці отримали важкі травми.


Кулі в ногу, «ствол» — в Дніпро
Столичний «Беркут» затримав двох молодиків, що поранили міліціонера

Справжній «бойовик» розігрався позавчора ввечері на київському Подолі о 16.30. У районі Контрактової площі, на вулиці Спаській, наряду патрульно–постової служби здалися підозрілими двоє хлопців, віком близько 25 років. Міліціонери зупинили молодиків і попросили їх пред’явити документи та показати вміст рюкзака, який був у одного з них.


Картина Рєпіна. Припливла
Тернопільські правоохоронці повернули музею полотно видатного художника вартістю понад мільйон доларів
Світлана МИЧКО   

Свого часу «УМ» повідомляла про резонансний злочин, що стався в Тернополі на початку квітня цього року. Тоді із залу обласного художнього музею серед білого дня незрозумілим чином зникла картина «Український пейзаж» пера славнозвісного російського художника Іллі Рєпіна, яка чомусь не була під сигналізацією. За словами фахівців, її вартість становить як мінімум мільйон доларів. Працівники музею вже мало сподівалися, що колись побачать полотно, однак правоохоронцям таки вдалося вийти на слід злодія.


Ковзайся біля Богдана
Із 13 січня кияни та гості столиці зможуть покататися на ковзанах на Софійській площі
Олег СНІГУР   

Із 13 січня до 15 березня у Києві можна буде покататися на ковзанах просто на Софійській площі. Як розповів «УМ» Петро Буркацький, начальник Головного управління фізкультури і спорту КМДА, ковзанка 20 на 40 метрів буде обладнана за найновішими технологіями. Основні витрати міська влада бере на себе, тож для дітей розвага буде безкоштовна, а з дорослих братимуть символічну плату. Поруч працюватиме прокат ковзанів. «Для нас це «проба пера», — каже пан Буркацький. — Наступної зими ми плануємо відкрити дві ковзанки: одна буде на майдані Незалежності, а іншу, більшу за цю, відкриємо на Софійській площі».


Щасливий квиточок
Подорожчання проїзду в полтавському транспорті деякі перевізники «підсолоджують» призами
Василь НЕЇЖМАК   

Уже 15 січня ті полтавці та гості міста, котрі останніх півтора місяця «каталися» хоча б одним із тридцяти автобусів марки «Богдан» місцевого приватного підприємства і зберегли при цьому проїзні квитки, дізнаються про те, чи стали згадані квиточки щасливими. Бо ж саме за їхніми номерами відбудеться розіграш більше сотні призів, серед яких — пилососи, праски, електрочайники та інша побутова техніка, а також «дрібніші» сувеніри на кшталт м’ячів і чашок. Таку приємну для пасажирів новацію керівники підприємства офіційно обґрунтовують необхідністю привчити своїх клієнтів зберігати проїзні квитки до кінця поїздки.


Ялинка у горщику: красиво і корисно
Лісові господарства Харківщини освоюють модні напрями ялинкового бізнесу
Лариса САЛІМОНОВИЧ   

Зустріти свято з живою ялинкою, не рубаючи її під корінь, тепер можна і в Харкові. Фахівці Зміївського лісництва успішно перейняли європейський досвід і цього року вперше пропонують споживачам зелені деревця у горщиках. Вигода від такого сервісу очевидна. По­перше, у вашу домівку «завітає» дійсно жива лісова красуня. А подруге, після свята її можна висадити біля офісу чи будинку, збагативши світ ще одним деревом. Дожити до весни у незвичному «вазоні» зеленому диву цілком під силу. До того ж у горщики лісники висаджують ялинки з особливою кореневою системою і гарантують, що саджанці легко приживуться на волі.


НОВИНИ ПЛЮС


РОЗДIЛИ
ІнФорУМ
Політика
Регіони
Світ
Економіка
Столиця
Традиції
Здоров'я
Культура
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

8 серпня, пт (НБУ)
1$ = 4,8450 грн.,
1Є = 7,4956 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2054 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ