Номер 216 за 22.11.2007
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи підтримуєте ви ідею здобуття канонічності УПЦ Київського патріархату шляхом створення на його основі Помісної церкви та переходу під омофор Константинополя із частковою втратою незалежності?
Так, канонічність - це дуже важливо
Ні, незалежність Української церкви потрібно зберегти будь-що
Загалом так, але автономія має бути якнайширшою
Важко сказати, ще не визначився(-лася)
Я зовсім не розбираюся в цій церковній політиці
     

Майдан назавжди?
Свідомі учасники Помаранчевої революції переконані: її велич ще буде визнано в найближчому майбутньому
Леся ШОВКУН   

«Не можна відзначати те, чого не було. Революція не відбулась. Лише зміна кольо­рів та гравців біля корита. Фарисейство...». Це — відповідь одного з користувачів інтернет-форуму на сайті Maidan.org.ua на запитання «Як будемо відзначати третю річницю Помаранчевої революції». І така думка серед людей, які три роки тому вдень і вночі, у десятиградусні морози й під мокрим снігом виборювали свою й нашу свободу, на жаль, непоодинока. Щоб не сказати більше... Торговці на майдані Незалежності вже мало продають помаранчевої символіки — не той попит.


Домовини закрили назавжди. Шахти — тимчасово
У Донецькій та Луганській областях поховали ще 38 гірників шахти імені Засядька і тимчасово зупинили роботу половини з перевірених шахт
Павло КУЩ   

У середу на Донеччині, а також на сусідній Луганщині знову прощалися з шахтарями-«засядьківцями». Ховали жертв підземного вибуху в закритих домовинах у різних містах та селищах вугільних областей, проте здебільшого «без відриву від виробництва». Адже Щегловське кладовище між Донецьком та Макіївкою вже впритул підступає до території шахти імені Засядька, і один з височенних копрів по сусідству з величезною кількістю хрестів може видаватися могильним монументом гірникам. Тим більш що цей свинтар, як багато інших, є сворідним «музеєм» під відкритим небом трудової та іншої слави вугільного підприємства: тут поховані жертви аварій 1999, 2001, 2002, 2006 років...


«Підрахуї» минають. Гордість за свій народ повинна залишатися
Леся ШОВКУН   

«Як ваш «помаранчевий» Президент — уже одужує?» — щоразу при спілкуванні цікавиться знайомий іспанець. «Розкажи нам про ваш Майдан, у нас досі його як приклад на лекціях наводять», — при зустрічі просять іноземні студенти. Вони досі захоплюються нашою Помаранчевою революцією.


По-християнськи?
Через майже тисячу років з’явилася надія на возз’єднання католицької і православної церков
Олександр ШИМАНСЬКИЙ   

8—15 жовтня в італійському місті Равенна відбулося Х пленарне засідання комісії з питань діалогу між католиками і православними, яке закінчилося прийняттям заключного документа — «Еклезіологічні та канонічні наслідки сакраментальної природи церкви». Документ став сенсацією — в ньому викладено засади возз’єднання після тисячоліття «розлучення» католицької та православної церков. 23 листопада в Римі повинна відбутися зустріч кардиналів зі всього світу, на якій буде обговорюватися цей проект.




У морських портах — «Цунамі»
На півдні країни СБУ проводить масштабну довготривалу операцію з протидії контрабанді
Іван ЛЕОНОВ.   

Спецоперація «Цунамі» розпочалася ще задовго до того, як Президент Віктор Ющенко публічно розкритикував роботу Державної митної служби. Але власну боротьбу з контрабандою на Володимирській, 33, воліли не анонсувати. Як результат — чимало ганебних даних, якими користувався глава держави у понеділок під час наради «Захист інтересів держави на економічному кордоні України», що засвідчували безпорадність митників у протидії контрабандистам та корумпованість окремих з них, були здобуті саме співробітниками Служби безпеки.


РОЗДIЛИ
ІнФорУМ
Політика
Регіони
Світ
Економіка
Кримінал
Людина
Суспільство
Здоров'я
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

8 серпня, пт (НБУ)
1$ = 4,8450 грн.,
1Є = 7,4956 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2054 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ