This version of the page http://www.president.gov.ua/news/10721.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-09. The original page over time could change.
Президент провів зустріч з головою правління ВАТ «Газпром» - Офiцiйне представництво Президента України
22.07.2008 20:45
Прес-служба Президента України Віктора Ющенка

Президент провів зустріч з головою правління ВАТ «Газпром»

Президент України Віктор Ющенко провів зустріч з головою правління ВАТ «Газпром» Олексієм Міллером. Головні теми розмови – діяльність «Газпрому» та «Нафтогазу України» у першому півріччі 2008 року, ситуація з поточними розрахунками за газ тощо. 

Інформуючи Главу Української держави про підсумки спільної роботи ВАТ «Газпром» та НАК «Нафтогаз України» у першому півріччі, О. Міллер дав їм високу оцінку. «Робота будується конструктивно, обидві сторони намагаються досягти взаємопорозуміння», – сказав він.

За словами О. Міллера, на сьогодні плани поставок газу в Україну, його транзиту через українську територію,  закачки газу у підземні газосховища України відбуваються «строго по графіку», жодних проблемних питань по оперативній взаємодії немає. Керівник «Газпрому» додав, що ціна на газ для України на поточний рік залишається 179,5 долара за тисячу кубометрів. «Із задоволенням відзначаємо, що разом з НАК «Нафтогаз України»  ми дуже добре і конструктивно відпрацювали перше півріччя 2008 року, в такому ж ключі думаємо працювати й надалі», – сказав О. Міллер, висловивши сподівання, що наразі можна обговорювати підходи до 2009 року, у тому числі на довгострокову перспективу.

Зі свого боку Президент високо оцінив взаємодію «Нафтогазу України» та «Газпрому». «Я усіляко підтримую такий характер відносин, тому що дуже часто ці відносини, навіть не бажаючи цього, хотів би хтось використати у некоректних коментарях, у тому числі політичного характеру», – сказав В. Ющенко.

Найголовніше, за його словами, що сторони домовилися не політизувати ці взаємини, знаходити «зрозумілі принципи утворення ціни, формування балансу, політики транзиту, обсягів транзиту». «Це наша перспектива, і звичайно ми хотіли б бачити цю перспективу не на рік, не на два, а закріпленою як взаємовигідний характер відносин», – відзначив Глава держави.  


Офіційні документи

РОЗПОРЯДЖЕННЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 258/2008-рп
Про звільнення М.Волощука з посади голови Валківської районної державної адміністрації Харківської області
РОЗПОРЯДЖЕННЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 257/2008-рп
Про тимчасове виконання обов'язків голови Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області
РОЗПОРЯДЖЕННЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 256/2008-рп
Про призначення довічних державних стипендій видатним діячам освіти

Події

1020-річчя хрещення Київської Русі

Послання до парламенту

Послання Президента України до Верховної Ради України

2006

2008

Національні пріоритети

Євро 2012

Соціальні ініціативи

Антикорупційні ініціативи

Програма «Доступне житло»

«Зігрій любов'ю дитину»

Пам'яті жертв Голодомору

1020-річчя хрещення Русі

Фотоальбом


Під час відвідання сіл, що потерпіли від стихійного лиха

Віртуальна екскурсія