перша • новини • статті • народні новини • листи • крим • захід • восток • форум пошук • контакти  

Спрощена система оподаткування знову під загрозою!

Майдан-ІНФОРМ: 16-01-2007 01:03 // // URL: http://maidan.org.ua/static/viol/1168902206.html
Версія до друку // Редагувати // Стерти

Готуєтся новий податковий кодекс. Реформатори ще не вирішили остаточно, чи залишати спрощене оподаткування для таких "високорентабельних" галузей як аудиторська, адвокатська діяльність, консалтингові послуги, діяльність у сфері ЗМІ, а також діяльність в сфері розробки та впроваджені програмного забезпечення і інше.

Отже до 20 січня на остаточне рішення можна ще вплинути. Закликаю усіх небайдужих спробувати вплинути на остаточне рішення. Пішить на адресу

Plan@minfin.gov.ua

Не будьте байдужими. В 2005 році вже намагалися знищити спрощену систему але лише рішуча протидія малих підприємців врятувала її від знищення.

Я написав наступний лист:

Доброго дня!

В електронній газеті "Приватний підприємець" я прочитав про заплановану податкову реформу з пропозицією долучитися до обговорення.

http://chp.com.ua/index.php?code=2357&show_all=YESS

Як випливає з цієї статті дискусійним питанням залишається: чи варто вилучити з сфери застосування спрощеної системи так звані "високорентабельні" види діяльності, як аудиторська, адвокатська діяльність, консалтингові послуги, діяльність у сфері ЗМІ, а також діяльність в сфері розробки та впроваджені програмного забезпечення і інше.

Отже маються на увазі види діяльності з майже 100% доданою вартістю, тому що майже увесь доход з такої діяльності йде на оплату труда висококваліфікованих фахівців.

Таким чином така реформа призведе фактично до впровадження єдиного 40-60% (ПДВ-20%+Прибутковий податок-15%+пенсійні внески-32%+2%+інші соціальні внески) податку з обороту для таких видів діяльності.
Чи є це принаймні справедливо?
Як це співвідноситься з постійними заявами урядовців і насамперед М.Я.Азарова, який очолює Мінфін, про те що в Україні потрібно розвивати інноваційні галузі?

Як представник ИТ бізнесу, який займається розробкою ПЗ для українських та закордонних компаній хочу застерегти вас від таких безвідповідальних та шкідливих для економіки та суспільства України дій!

В разі, якщо українському фахівцю замість наприклад $1000, які він отримує зараз легально, сплачуючи 200 грн. на місяць єдиного податку, доведеться віддавати на податки $400-$600 і навіть більше. І це на фоні постійно зростаючого на ринку праці України дефіциту таких фахівців, та посилення конкуренції з іншими країнами.
Це призведе до того, що для продовження такого бізнесу він повинен буде або "тінізуватися" або просто програє конкуренцію іншим країнам з якими і зараз дуже трудно конкурувати - Індії, Білорусі, Китаю і т.і.
Велика частина таких фахівців вимушена буде залишити Україну в пошуках кращих умов.
Навіть зараз "витік мізків" з України набрав жахливих масштабів. Я пригадую скільки моїх друзів з якими я навчався в інституті та в школі зараз вже стали громадянами США, Германії та інших розвинених країн де зарплати фахівців значно вищі від українських. І це були найліпші, найрозумніші та найталановитіші хлопці та дівчата.

Спрощена система є тим чинником, яка загальмувала виїзд фахівців за кордон, зробила можливим за досить пристойну платню займатися улюбленою справою на Батьківщині.
Доречи, прошу звернути увагу на те, що ці, так звані "високорентабельні" види діяльності, не створюють жодних перешкод зовнішньому середовищу, потребують мінімум суспільних ресурсів (енергія, територія, засоби виробництва і т.і.) при цьому фахівці цих видів діяльності - це високоосвічені члени суспільства на освіту, яких це суспільство витратило багато коштів та часу.
Отже одноразова втрата або навіть колапс цих галузей буде незворотнім і на багато років відкине Україну назад.

Що стосується прибутків держбюджету то хибною є думка, що від оподаткування цих "високорентабельних" видів діяльності він отримає більше.
Зараз фактично кожний програміст спрощенець залучає до України валюту і хоча сам він сплачує лише 200 грн, але потім витрачає майже усі ці кошти в українських супермаркетах та інших українських установах, які в свою чергу з цих коштів потім сплачують усі потрібні податки. Отже опосередковано податки залучаються все рівно до бюджету!
В разі коли така діяльність буде обкладена 40-60% податком з обороту вона стане нецікавою і нерентабельною, тобто валюта взагалі перестане надходити з-за кордону і бюджет не отримає навіть 200 грн не кажучи вже про податки другої похідної.

Отже закликаю вас взяти до уваги не лише скупі цифри, а проаналізувати ситуацію в цілому! Мабуть треба навпаки - підтримати ці "високорентабельні" галузі, щоб якомога більше українців отримували більше прибутків та сплачували таким чином більше ПДВ, всіляких акцизів, податків на нерухомість і рухомість.

Отже принаймні, залиште оподаткування цих видів діяльності по спрощеній системі.



З повагою,
Олександр Ільїн


Обговорити у форумі

Майдан-ІНФОРМ: 16-01-2007 01:03 // URL: http://maidan.org.ua/static/viol/1168902206.html
Версія до друку // Редагувати // Стерти

Увага!!! Сайт "Майдан" надає всім, хто згадується у новинах, можливість розмістити свій коментар чи спростування, за умови належного підтвердження особи. Будь ласка, пишіть нам на news@maidanua.org і вказуйте гіперлінк (URL) новини, на яку ви посилаєтся.

Ми також вітаємо коментарі, доповнення та виправлення до текстів новин від всіх свідків подій, що згадуються в новинах. Пишіть на news@maidanua.org і вказуйте гіперлінк (URL) новини. Всі цікаві коментарі будуть оприлюднені.

Шукати слова в новинах:
++ Розширений пошук


  Ваша участь :
Що на вашу думку було головним ідеалом Помаранчевого Майдану? ІІІ
І ви теж можете додавати новини на "Майдан"! Читайте як!
  ОСТАННІ СТАТТІ :
Андрей Кириллов: Военно-газетный праздник
Галя Койнаш: Без фальшивих нот
Алупкинский Портал:: Выступления местных жителей против земельных махинаций
Ксенія Шелевицька: З козацького краю. Капулівка. Фоторепортаж.
DADDY: Запитання без відповідей або розмова біля Bentley
  ПРЯМА ДІЯ :
Благодійна допомога постраждалим від повені на Західній Україні
Нахтіґаль - у запитаннях Майдану і відповідях останнього старшини
Батькові журналіста потрібна допомога
Конкурс на кращий дизайн футболки
Разом збудуймо наші храми!


Українська банерна мережа

(Copyleft) maidan.org.ua, 2001-2007
!!! Копілефт передбачає вільне розповсюдження із збереженням автури !!!
сайт розповсюджується згідно з ліцензією GNU для документації
(поки не зовсім повний) переклад ліцензії українською