This version of the page http://zik.com.ua/ua/chat/47 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-07. The original page over time could change.
ЗІК - Чат-конференції | Володимир Квурт
...
УКР POL РУС ENG
RSS Експорт

  • ПРО НАС
  • АНАЛІТИКА
  • АНОНСИ
  • ЧАТ-КОНФЕРЕНЦІЯ
  • ФОТОГАЛЕРЕЯ
  • ОПИТУВАННЯ
  • АРХІВ

  • Влада
  • Політика
  • Економіка
  • Соціум
  • Культура
  • Мас-медіа
  • Євро-2012
  • Спорт
  • Кримінал
  • Надзвичайна ситуація
Четвер, 07 Серпня 2008
1607

  • ZIK
  • Львівські новини
  • Львівщина райони
  • Тернопіль
  • Чернівці
  • Івано-Франківськ
  • Луцьк
  • Ужгород
  • Рівне

Чат-конференція з Володимиром Квуртом, секретарем Львівської міської ради

31 Жовтня 2007
[ Анжеліна Джолі ]
Чому Ви, вже перебуваючи у статусі керівника міського виборчого штабу Блоку НУНС, відвідували засідання виконокому та під час сесії сиділи поряд з мером міста, офіційно перебуваючи у відпустці?

Засідання виконкому відбувається на громадських засадах, і я не вбачаю в цьому ніяких застережень щодо мого перебування на засіданнях виконкому під час відпустки. Адже, окрім того, я є депутатом ЛМР, і важливо бути в курсі вирішення господарських питань, які розглядаються в місті. Навіть після відпустки потрібно повертатися на роботу.

[ Vasyl_Bomba ]
Пане Володимире, 15 жовтня 2007 р., щодо змін у керівництві Львівської ОДА Ви заявили, що є "прихильником розподілу посад за професійними якостями, а не за партійною квотою". Окрім цього, Ви зазначили, що «Пора» "має своїх людей на всі посади у місцевій виконавчій владі". Хто ці люди? Хто ці професіонали? Чи можете назвати їх поіменно? Чи це чергові "красиві слова"? Як має виглядати, у Вашому розумінні, цей т.з. професіонал?

«Пора», дійсно, може запропонувати своїх представників для роботи у виконавчих органах, в т.ч. і в ОДА. Справа керівника – прийняти чи не прийняти пропозицію політичної партії. Сьогодні фаховість на управлінських посадах визначається насамперед управлінським досвідом, знаннями зі сфери питань, які необхідно вирішувати, та моральними якостями. ГП «Пора» зробила подання щодо роботи в ОДА: Андрій Білоус, Володимир Колошко, Ростислав Бондаренко. Цей список, звичайно, можна продовжити. Міський голова Львова прийняв нашу пропозицію щодо Натілії Федорович на посаду керівника управління соціального захисту. Її роботу я оцінюю дуже позитивно.

[ К.І.Я ]
Пане Квурт, як ви вважаєте, чи виконали Ви, як керівник міського штабу БНУНС, завдання, яке ставилося Вам щодо кількості голосів за пропрезидентський блок? Як би оцінили свою роботу на посаді керівника штабу?

Варто зазначити, що завдання щодо кількості голосів на виборах до ВР не ставилось. Було бажання отримати перемогу демократичних сил. Під час організації роботи виборчого штабу я насамперед ставив на перший план злагоджену і консолідовану роботу представників усіх партій, які увійшли у Блок НУНС. Оцінку результатів повинні зробити керівники центрального штабу. Оцінку моєї роботи насамперед повинні дати працівники штабу, виборці, працівники дільничних виборчих комісій, одним словом, усі, хто з нами співпрацював і з ким ми реалізоввували свої виборчі проекти.

[ Наталя ]
- Володимир Леонідович, ви кидали людей, як Садовий?

У мене запитання до автора: а як кидав Садовий?

[ веселий роджер ]
Володимире Леонідовичу, Маю декілька запитань: 1) Член фракції "ПОРИ" у ЛМР п.Соболь заявив, що "чиновники часто не тільки не працюють на розвиток міста, вони просто не відпрацьовують свої зарплати". Це його особиста думка чи думка фракції? 2) Для чого ЛМР збільшує чисельність чиновників? Це марне витрачання коштів і підтвердження неефективності роботи структури виконавчих органів? 3) Що таке "нова ліберальна партія", про яку говорять представники Вашої фракції? Це неконкурентноспроможність ідеї "нового покоління політиків"? 4) Чи дав Маркіян Йосипович комусь "по морді" за свою холодну квартиру і змерзлого пса? (див. минулорічні прес-конференції)

1) «Пора» – демократична партія, і кожен член партії може висловлювати свою думку. В цьому випадку Петро Соболь висловив свою позицію. Публічна заява партії, напевно, буде містити конкретний перелік чиновників, які не працюють в інтересах міста. На жаль, такі є. 2) Я думаю, робота структур виконавчих органів оцінюється саме ефективністю. На жаль, не тільки громадяни міста, але й депутати часто не можуть зрозуміти, чим займається той чи інший підрозділ. Перехід на прийняття бюджету програмно-цільовим методом дозволить якісно змінити ситуацію. Тепер для зхахисту певної стрічки бюджету управлінням необхідно буде подавати проограми з визначеною метою. Це дозволить не тільки оцінити виконання програми, але й забезпечити контроль за її виконанням протягом року. 3) Питання збільшення чисельності чиновників ЛМР зумовлене появою додаткового департаменту «Євро-2012», а також необхідністю покращити роботу департаменту містобудування та управління комнального майна. 4) Ні, це усвідомлення того, що держава починається там, де закінчуються права і свободи наших громадян. І право на самореалізацію – невід’ємне право громадянина успішної країни. 5) Опонентам Маркіяна Йосиповича просто пощастило, у нього в квартирі було тепло навіть для пса Буркута (галицький шпіц).

[ Равіль Олегович ]
У вас дуже красиві очі, смагляві обриси обличчя: чи правда, що ви ром?

(Сміється). Ром я також люблю.

[ Ярослав Ж. ]
Яка доля Статуту територіальної громади Львова? Чим займається робоча група по його розробці? Яка позиція фракції із питань маніпуляцій щодо розробки Конституції міста Львова?

Організаційне засідання робочої групи з розробки статуту територіальної громади Львова відбудеться в понеділок, 5.11.07. Я думаю, що до напрацювань будуть залучені усі бажаючі чи на етап підготовки, чи на етапі публічних обговорень міської контитуції. Координатором напрацювань виступатиме управління секретаріату ЛМР, тому я пропоную свої пропозиції чи бачення скеровувати на моє імя.

[ Ігор Іванович ]
Мені здається, що у нашого міського голови з психікою все ОК... А нашо ж йому психіатр в заступниках (мається на увазі Березюк). Який вплив має Олег Березюк на Андрія Садового?

(Сміється). Це все-таки, запитання до міського голови.

[ Жозефіна ]
Де любите відпочивати, яким чином і коли знаходите час?

Відпочивати люблю скрізь, головне – щоб в хорошому товаристві.

[ Олена Володівна ]
Чому, на ваш погляд, Андрій Садовий дистанціювався від львівських ЗМІ, не дає прес-конференцій і з'являється тільки на "Свободах" у Києві

Мені приємно, що так високо оцінюють поінформованість та впливи секретаря ЛМР. Та до Г. Кернеса (секретар міської ради Харкова) мені ще далеко, і я цього не прагну. А рішення щодо участі в програмах львівських ЗМІ приймає міський голова.

[ Самійло Олегович ]
Кілька тижнів тому читав про конфлікт між міським головою і депутатами. Розкажіть будь ласка, у чому його суть і які причини, коли закінчиться

Я не вважаю, що існує конфлікт між міським головою і депутатами ЛМР. Останнє пленарне засідання 25.10.07 засвідчило, що підготовлені питання приймаються оперативно.

[ Галина батьківна ]
Коли нарешті буде коаліція між БЮТ і НУНС?!! Я вже не можу витерпіти кулуарних забавок і домовленостей під ліжком!

Коаліція може бути оголошена з початком роботи новообраної ВР. Обговорення щодо пакету законопроектів безперечно непросте, але необхідне. І обговорення цих питань до оголошення коаліції просто зекономить час в стінах ВР. Коаліція повинна відбутися.

[ Пєтярусь Порошенко ]
Як самопочуття Олійника, чи тримаєте ви з ним зв'язок?

Операція у Петра Михайловича пройшла успішно, про що повідомив голова облради Мирослав Сеник. Я бажаю Петру Михайловичу швидкого одужання.

[ Ігор ]
Які у вас стосунки з львівськими інформагентствами? Правда, що міська влада утримує один з "незалежних" електронних ЗМІ, що нещоавно утворилися?

У мене особисто хороші стосунки з усіма львівськими інформагенствами. Інформації про фінансування «незалежного» електронного ЗМІ в мене немає.

[ О.М. Юрченко ]
Наш будинок, що по вул. Шевченка, 56А опалювався від котельні "Скломехзаводу".Завод демонтована, наш будинок залишився без опалення взагалі.На кошти міскої адміністраціі нам обіцяли встановити поквартирне індивідуальне опалення (лист №3501/3-КО-512 від 23.02.07р. за підписом в.о.Шевченківської районної адміністрації п. Я.Білостоцької).Станом на 31.10.07р в 4-ох з 11-ти квартир змонтовано радіатори опалення та частково мережа опалення та придбано всього 2 котли. Подальші роботи припинено. Буд.-монтажна організація посилається на брак матеріалів через відсутність коштів. п.Б.Березяк переконує, що кошти міска адміністрація перевела.Просимо посянити нам, як розв'язати цю ситуацію. З повагою мешканці будинку.

Дякую за інформацію. Сьогодні я поінформую про ситуацію, яка у вас склалася, міського голову. І зможу дати вам розяснення до кінця дня. Зателефонуйте за телефоном 297-59-01.

[ Ольга Іванівна ]
Володимире Леонідовичу, зараз почастішали кулуарні розмови про "неоголошену війну" між депутатами ЛМР та міським головою Садовим, його командою. Як це прокоментуєте? Чому такі розмови мають місце? Чим вони викликані?

На це питання я вже відповів.

[ ******* ]
Навіщо Садовому аеропорт? Він що, має вже кому його перепродати? Чи не виключаєте Ви ситуацію, коли Садовий почне реконструкцію аеропорту, а потім скаже, що містові бракує грошей, а тому треба продати аеропорт якомусь інвесторові? Скільки коштує підпис Садового? А скільки ваш?

Я думаю, Садовому аеропорт не потрібен. Аеропорт потрібен місту. Це має бути сучасний термінал, якісний сервіс і хороший вибір рейсів. Адже без аеропорту в міста немає майбутнього. Сьогодні підготовлена концепція розвитку аеропорту і готуються умови конкурсу на кращий архітектурний проект. Слушна ідея, необхідно поцікавитись. А потім сформувати свою пропозицію (Сміється).

[ Ольга Іванівна ]
Пане Володимире, чи можете назвати, яка приватна сосба стоїть за земельною ділянкою на вул Стрийській-Кільцевій, де буде збудовано стадіон до "Євро-2012"?

Змельну ділянку для будівництва стадіону виділено і закріплено за управлінням капітального будівництва міста.

[ Ірма Олень ]
Доброго дпня, нане Квурт! Хотіла Вас спитати, чому ще весною, коли стало відомо, що Львів братиме участь у проведенні "Євро 2012", питання землі під стадіон одразу не вирішили? На це були чиїсь інтереси?

Для того, щоб прийняти рішення, його необхідно підготувати, саме цим і займалось земельне управління.

[ економіст ]
Охарактеризуйте стан підготовки Львова до Євро-2012.Чи правда, що землю під стадіон було відведено під тиском УЕФА? І ще. Чи буде Садовий мером у 2012 році? Чи правда, що Садовий намагається всюди встромити свої 5 копійок? Чи не остерігаєтесь Ви, що за умови коли у ваших стосунках із Садовим напруга зросте, то Вас спробують усунути з посади секретаря ради, а також на "Люксі" згадають ваше минуле на тютюновій фабриці, зокрема, зловживання щодо відшкодування ПДВ.

Давайте по-порядку.1)Звичайно, стан підготовки Львова до «Євро-2012» міг би бути кращим. Але сьогодні головне, що є динаміка у підготовці, і погоджені з УЄФА графіки дотримуються. 2) Неправда. 3) Це запитання до Глоби. На крайній випадок, до О.Березюка. 4) Садовий володіє більшим капіталом. 5) це вже використовували.

[ Леськів І.Т. ]
Добрий день. Хотiлось би знати Вашу думку стосовно масового захоплення пiдприє мцями дворiв дитячих майданчикiв. Ще на початку серпня наш мер пообiцяв спочатку мешканцям Клепарiвсько , 13, скасувати в дповiдний договiр оренди землi . Тим часом минуло вже три мiсяц , пiдприємець встиг незважаючи на в дсутнiсть дозволу поставити просто перед вiкнами мешканцiв свою буду (майстри працюють не те що без вихiдних, а взагал цiлодобово!), рознiс половину двору, побив двох жiнок, постiйно погрожує всiм розправою, а люди все не можуть дочекатись, коли ж нарештi на сесiї дiйде черга до їх питання! Подiбна ситуацiя є на Ярославенка, 22а, м Андрiй Iванович, як нам, пообiцяв вирiшити питання на сесiї . Чи їх чекає така сама доля?

Хотілося б ще раз підтвердити, що дитячі майданчики мають пріоритет в місті. І жодного нового рішення щодо забудови дитячих майднчиків не було прийнято. На жаль, змушені виправляти попередні рішення. І не завжди це відбувається швидко. Маю надію, що і на Ярославенка, і на Клепарівській вдасться захистити інтереси мешканців.

[ Іван Покиван ]
Пане Володимире, Ви, як кум Андрія Івановича, чи підтримуєте його? Як оціните його роботу на посаді міського голови Львова? Чи є вчинки та рішення міського голови, з якими Ви не погоджуєтеся? Кажете йому про це відверто?

Як кум – підтримую. Реальну оцінку роботи Андрія Садового можна буде зробити навесні. В місті є багато позитивних змін, та є питання, на які варто звернути увагу. З багатьох питань я маю власну думку, і Андрій Іванович її знає.

[ ******* ]
Як Ви ставитесь до конфлікту Садового і Савельєва?Чи готова міськрада спонсорувати газету "Ратуша".Хто фінансує сайт "Захід. нет"- міська рада чи Садовий зі сімейного бюджету через Процика? З огляду на львівську практику, чому світом досі не правлять психіатри і психологи? Ви особисто виробили у собі імунітет проти гіпнозу Березюка?Березюк на Вас папку також завів?

Негативно. Подібні речі дискредитують як міського голову, так і багатьох журналістів. Щодо «Захід.нет», цю інформацію повині надати власники цього видання, а міська рада сьогодні фінансує газету «Ратуша». А у світу ще все попереду. Рецепт дам на особистій консультації. До канцелярії Березюка я не маю доступу.

[ Андрійко ]
День добрий! Пане Квурт, як часто міський голова звертається до Вас за порадою, допомогою?

Доброго дня. Щонайменше тричі на тиждень запрошує на наради.

[ Читач ]
Доброго дня! Чи змінилися Ваші стосунки з Андрієм Івановичем після того, як Ви стали секретарем Львівської міської ради? Дякую.

Доброго дня! Ми стали частіше бачитись. Дякую.

[ Читач ]
Володимире Леонідовичу, майже місяць тому голови депутатських фракцій Львівської міської ради висловили своє незадоволення і безліч критичних зайважень до роботи мерії. Чи підтримуєте Ви їх? І ще одне. В кулуарах говорять про те, що таким чином деякі депутати вимагають бізнесових преференцій. Як це прокоментуєте?

Давайте не забувати, що на депутатів міської ради покладено функцію контролю за діяльністю виконавчих органів. Основні незадоволення виникли в площині непідготовленості проектів ухвал, які виносилися на розгляд депутатського корпусу. І в цьому я їх підтримую. В кулуарах багато про що говорять.

[ ******* ]
Чи готові Ви сказати, скільки ви торік заробили, яка ваша місячна зарплата разом з усіма надбавка, на якій машині і якого року випуску ви їздите і який у вас годиник?

Дохід за 2006 рік відображено в декларації. Якщо цікаво, я можу з нею ознайомити. Заробітна плата серкретаря ради становить 2000 грн. Їжджу на власній машині – Toyota 2006 року випуску. Наразі без годинника, в колекції є 6 штук різних марок.

[ Шурік ]
Пане Володимире, зараз дуже загострилась конфронтація між міським головою Львова та депутатським корпусом. Чи не призведе це до того, що Львів втратить "Євро-2012"?

Проведення «Євро-2012» у Львові залежить лише від готовності міста прийняти чемпіонат. А в цьому зацікавлений як мер, так і депутати, і, я думаю, усі львів’яни.

[ МММ ]
Пане Володимире, відомо, що велику частину своєї кар'єри Ви присвятили тютюновій галузі в Івано-Франківську та Львові. Чи не залишилось у Вас активів, акцій на підприємствах, де Ви працювали? Куди вклали свій майновий сертефікат? Чи бува не в "Галицькі інвестиції"? Наперед дякую.

(Сміється). Почну з останнього. В «Галицькі інвестиції» не вкладав, бо спочатку не було що, а пізніше навчився сам розпоряджатися своїми активами. Ні активів, ні акцій на підприємствах, де я працював, у мене не залишилось. А у Львові і не було.

[ ******* ]
Як Ви ставитесь до того, що за Садового членом львывського виконкому став представник московського банку, а сам Садовий це називає це "трохи підзаробити на москалях". У вас також є досвід спілкування з москвичами, ви ж працювали у підмосковному центрі далекого космосу і земного магнетизму? Ви що також є лобістом московського капіталу?

(Сміється). Можливо, розповісте, як заробляти на членах виконкому? В Підмосков’ї я готував дипломну роботу. А Львову потрібні інвестиції.

[ Олександр Василів ]
Відомо, що ви зійшлися з Садовим в Фонді соціальної адаптації молоді, а де розійшлися. В яких питаннях? Дякую!

Ще не розійшлися.

[ МММ ]
Пану Квурт, чому, на Вашу думку, не виконується Ухвала ЛМР від 22.02.2007 року про скасування двоставкового тарифу на опалення з нового опалювального сезону? Це ігнорування рішень депутатського корпусу, небажання з ним співпрацювати? Чи, на Вашу думку, це рішення було просто неправильним? І ще одне: чи не вважаєте, що через таку підготовку до зими, які провело ЛМКП "Львівтеплоенерго", п.Кота треба звільнити? Дякую.

Невиконання ухвали ЛМР буде закладено в оцінку діяльності виконавчих органів. І давайте не плутати обгрунтування щодо скасування двоставкового тарифу з повною відмовою від тарифу взагалі. На мій погляд, проведено недостатньо якісну інформаційну кампанію. Видатки громадянина при одноставковому (сезонному) і двоставковому тарифі в сумі за рік не відрізняються. Питання компенсації громадянам, які не в стані оплачувати комунальні послуги. Я підтримую позицію адресної допомоги. Цього року, незважаючи на те, що пан Кіт працює лише 4 місяці, місто увійшло в оплювальний сезон і швидше, і краще, і, головне, з підписаними лімітами на газ. Сьогодні «Львівтеплоенерго» повинне надати перспективну схему організації теплопостачання міста Львова і запропонувати своє бачення покращення стану підприємтва. Після цього і будемо судити про його відповідність посаді.

[ ПРО ВИКОНКОМ ]
Пане Квурт, у виконком на 95% входять підлеглі міського голови. КВУ свого часу назвало виконком ЛМР корумпованою структурою. Аргументи: закрита установа, кругова порука, колуарні рішення, підлеглі мера... Чому громадськості нема?

Я вважаю виконком атавізмом. Це колегіальний орган, який прикриває безвідповідальність керівників виконавчих структур. А коли КВУ назвало виконком ЛМР корумпованим, там якраз була представлена громадськість. Тому питання не в представництві, а в доцільності функціонування виконкому.

[ веселий роджер ]
Ви кажете, що "до напрацювань будуть залучені усі бажаючі чи на етап підготовки, чи на етапі публічних обговорень міської конституції", але ж так само "дуже публічно і відкрито" була сформована робоча група, яку ви очолюєте. Чому особисті амбіції дрібних чиновників переважали у даному випадку? Не можна таким чином ставитись до Статуту громади!

Давайте повернемося до цього питання після початку роботи робочої групи.

[ Олекса Новий ]
Прошу дати відповідь на питання, задане раніше: "13:25 Як на Вашу думку секратаря міськради і політика - керівника обласної організації ГП "Пора" місто зможе розв’язати проблему із газетою "Ратуша"? Як швидко взагалі це може статись?"

При бажанні – протягом місяця.

Новини

  • 07Серпня 2008

    • 16:06
    • Мін’юст відкрив «гарячу лінію» для правової допомоги населенню Західної України від повені
    • 16:00
    • Мостиські депутати просять Ющенка не забирати у людей останні гроші за під’єднання до електромережі
    • 15:58
    • Скандал: львівські мистецтвознавці публічно посварилися через політичну кон’юнктуру
    • 15:45
    • На День Незалежності вишиванки мешканців Рівного можуть увійти до Книги рекордів Гіннеса
    • 15:44
    • До участі у XV Форумі видавців у Львові вже зголосилося 435 видавництв
    • 15:37
    • У потерпілих від повені районах Буковини удвічі скоротилася злочинність
    • 15:36
    • «Львівська залізниця», відділення ФДМУ, авіаремонтний завод, «Укртелеком» та «Львівська пивоварня» зменшили платежі до Держбюджету
    • 15:31
    • На Тернопільщині продадуть частину побутового корпусу ВАТ “Українська тютюнова компанія”
    • 15:29
    • Лише 20% продукції, яка випускається на Львівщині, є конкурентноспроможною, – з колегії ЛОДА
    • 15:16
    • У Червонограді – промисловий бум

Фоторепортаж