This version of the page http://rpl.net.ua/2007/11/19/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-06. The original page over time could change.
Материалы за 19.11.2007 » РЕАЛЬНА ПОЛІТИКА
   

Зробити стартовою - Додати в закладки - RSS
 РУССКАЯ ВЕРСИЯ

 
 
  

ПОШУК 

  Ющенко зізнався, про що він домовився з Тимошенко   Балога підозрює, що Тимошенко затопила Україну щоб стати героїнею   Тимошенко вже не повертатиме заощадження вкладникам Ощадбанку?   Тимошенко зібралась кроїти Україну під себе   Тимошенко роздала "стихiйні" гроші 

Останні новини 

Російський чиновник викрав з держбюджету 43 млн доларів

19/11/2007 21:18 
 
Арештований заступник міністра фінансів РФ Сергій Сторчак, спільно з двома підприємцями, підозрюється в замаху на розкрадання коштів з держбюджету на суму більше 43 млн доларів США. Про це повідомив в понеділок Слідчий комітет при прокуратурі РФ.

У повідомленні СКП РФ також мовиться, що "заступник міністра фінансів РФ Сторчак, генеральний директор ЗАТ "Содексім" Захаров і президент "Міжрегіонального інвестиційного банку" Волков підозрюються в створенні організованої групи з метою розкрадання грошових коштів з федерального бюджету під приводом покриття витрат, понесених ЗАТ "Содексім".

Як стало відомо, мова йде про суму 43,4 млн доларів США.

При цьому слідство відзначає, що "злочин, виражаючись мовою Кримінального кодексу, не був доведений до кінця по не залежних від них обставинах". Згідно з повідомленням, "звинувачення заарештованим буде пред'явлено, як і належить згідно із законом, протягом десяти днів з моменту затримання".

Що стосується запобіжного заходу - арешту відносно заступника міністра фінансів, представники СКП підкреслили, що злочин, в якому підозрюється Сторчак, відноситься до категорії тяжких.

"Наявні в кримінальній справі докази свідчать про те, що, знаходячись на волі, Сторчак може сховатися від попереднього слідства і суду, зайнятися злочинною діяльністю, загрожувати свідкам і іншим учасникам кримінального судочинства, знищити докази, а також предмети і документи, місцезнаходження яких встановлюються з метою вилучення і залучення до кримінальної справи", - підкреслює Слідчий комітет.

Дані обставини, вважають в СКП, "говорять про неможливість застосування відносно підозрюваного Сторчака іншого запобіжного заходу, окрім вироку про варту".

Затримання Сторчака пройшло 16 листопада поза будівлею Міністерства фінансів. Воно може бути пов'язане з порушенням кримінальної справи проти третіх осіб, що не є співробітниками Мінфіну, - повідомила того ж дня прес-служба Мінфіну. Сторчак посідав посаду заступника міністра фінансів з листопада 2005 року. У 2000 році нагороджений Медаллю ордена "За заслуги перед Вітчизною" II ступеня.

Останні новини 

Грузинська опозиция відновила акції протесту

19/11/2007 21:15 
 
Об'єднана опозиція в Грузії ухвалила рішення відновити акції протесту з вимогою свободи слова і поновлення роботи грузинської телекомпанії "Імеді". Про це лідер Партії народу Коба Давіташвілі заявив сьогодні на прес-конференції Національної ради об'єднаної опозиції, яка проходила перед будинком столичного муніципалітету, повідомляє ІА "Новини-Грузія".

"Національна рада об'єднаної опозиції - Єдиного народного руху ухвалила рішення 25 листопада, у Міжнародний день проти насильства, провести багатолюдну маніфестацію, яка розпочнеться о 14.00 на площі Ріке (ліва набережна Тбілісі) і завершиться перед парламентом Грузії. Вимоги залишаються незмінними - захист свободи слова і безумовне поновлення роботи телекомпанії "Імеді", - заявив К.Давіташвілі.

Лідер Партії народу закликав тбілісців і всіх громадян Грузії "маніфестацією продемонструвати уряду, що боротьба не припинялася". "Боротьба триває, і боротьба дійде до переможного кінця - до завершення тиранії Саакашвілі. П'ятого січня, голосуючи за Левана Гачечиладзе, ви проголосуєте за Грузію без Президента, Грузію без Саакашвілі", - заявив він.

Коментуючи інформацію ряду опозиційних партій про припинення політичного діалогу зі спікером парламенту Ніно Бурджанадзе, начальник її кабінету, депутат Ірина Курдадзе, заявила, що діалог парламенту Грузії з об'єднаною опозицією не припинявся.

"Діалог з політичними силами триває і не припинявся. Викликає подив заява деяких політичних сил про те, що нібито діалог зайшов у глухий кут", - сказала журналістам Ірина Курдадзе. За її словами, вже досягнуто угоди про поправки до виборчого кодексу, які найближчими днями будуть відображені у законодавстві.

"У понеділок ввечері спікер Ніно Бурджанадзе зустрінеться з тією частиною опозиції, яка зацікавлена у досягненні консенсусу шляхом діалогу. Хочу заявити, що консенсус не означає поступку. Це форма діалогу, в рамках якого сторони повинні висловити свою позицію і, звичайно, піти на певні поступки", - сказала депутат.

Укрінформ

Останні новини 

Мазут з Керченської протоки вже забруднює Чорне море

19/11/2007 21:12 
 
Мазут, що вилився 11 листопада в результаті корабельної аварії у води Керченської протоки, вже досяг Чорного моря, повідомляє Росгідромет.

”17-18 листопада забруднення відмічене вже в Чорному морі, що, очевидно, пов`язано з тим, що напрям течій у південній частині Керченської протоки помінявся на протилежний, і забруднені води з району катастрофи танкера (”Волгонефть-139”) стали розповсюджуватися до південного сходу уздовж російського побережжя”, - говориться в прес-релізі Росгідромета.
В результаті, 18 листопада на Бугазькій косі була відмічена концентрація нафтопродуктів, яка в чотири рази перевищує гранично допустимі концентрації (ГДК).

Шторм 11 листопада став причиною безпрецедентних подій в Азовському і Чорному морях: за один день затонули чотири судна, шість сіли на мілину, два танкери одержали пошкодження. З танкера ”Волгонефть-139”, що розламався, в море вилилися близько двох тисяч тонн мазуту.
Як повідомляє Росгідромет, за минулий тиждень дещо знизилися рівні забруднення морської води нафтопродуктами безпосередньо в районі аварії і на косі Тузла.
”Так, в районі коси Тузла концентрація вже 13 листопада не перевищувала 7 ГДК, а в селищі Ілліч концентрація нафтопродуктів зменшилася з 50 ГДК 13 листопада до 6 ГДК 16 листопада”, - мовиться в прес-релізі.

Спостерігається також пониження концентрації нафтопродуктів на південному узбережжі Азовського моря поблизу Керченської протоки біля селища Кучугури з 13 ГДК 15 листопада до 2 ГДК 16 листопада, стабільні концентрації біля південно-східного узбережжя Азовського моря на рівні 1-2 ГДК в районі станції Голубіцкая і поява плям нафтового забруднення на схід від порту Темрюк (до 3 ГДК в районі селища Перекопка).
Таким чином, за станом на 16 листопада забруднення моря розповсюдилося на схід і північний схід, говориться в повідомленні.

”Хоча дані спостережень уздовж українського узбережжя Азовського моря відсутні, розрахунки траєкторій водних мас за період 12-16 листопада вказують на те, що забруднені водні маси не проникли на захід далі виходу з Керченської протоки”, - повідомляє служба.
За даними Росгідромету, виріс рівень забруднення Таманського затоки - в його верхів`ї, де скупчуються перенесені дрейфовими течіями води з Керченської протоки, концентрація нафтопродуктів 15 листопада там досягала 11 ГДК.

”Модельні розрахунки морських течій указують на наявність уздовжберегової течії, яка, очевидно, сприятиме розповсюдженню нафтового забруднення далі на північ уздовж східного узбережжя Азовського моря”, - говориться в прес-релізі Росгідромету.

УНІАН

Останні новини 

МЗС РФ ображені на України і називають заяви про Голодомор спекуляцією

19/11/2007 20:54 
 
Тема голоду 30-х рокiв минулого сторiччя дедалi частiше стає полем для полiтичних спекуляцiй в Українi, заявляють в Мiнiстерствi закордонних справ РФ.

"Хотiли б зазначити, що тема голоду 30-х рокiв у Радянському Союзi, жертвами якого були люди багатьох нацiональностей, зокрема українцi, росiяни, казахи й iншi народи СРСР, дедалi бiльше стає предметом усiляких спекуляцiй iз боку певних полiтичних кiл в Українi", - йдеться в коментарi Департаменту iнформацiї та друку МЗС РФ.

"Оголошення трагiчних подiй тих рокiв "актом геноциду" стосовно українського народу є однобоким спотворенням iсторiї на догоду сучасним кон'юнктурним полiтiко-iдеологiчним установкам. Крiм того, це ображає пам'ять жертв iнших нацiональностей, загиблих пiд час голоду 1932-1933 рокiв у колишньому Радянському Союзi", - наголошується в коментарi.

Водночас МЗС РФ засудило хулiганiв, якi вчинили протиправнi дiї 17 листопада в примiщеннi Культурного центру України в Москвi пiд час вiдкриття виставки, присвяченої голодомору 1932-1933 рокiв в Українi.

"МЗС Росiї засуджує такi хулiганськi витiвки. При цьому звертаємо увагу на те, що вказанi особи були негайно затриманi й переданi органам правосуддя для проведення вiдповiдного розслiдування, чого не скажеш про дiї українських правоохоронних структур на тлi незлiченних провокацiй щодо Росiйського культурного центру у Львовi", - йдеться в коментарi.

Інтерфакс-Україна

Останні новини 

"Вандалів з Говерли" затримали у Москві, але за розгром виставки про Голодомор

19/11/2007 20:48 
 
Членам Євразійського союзу молоді - учасникам нападу на виставку про Голодомор в Україні в 1932-1933 рр., розгорнуту в українському Культурному центрі у російській столиці, продовжено термін утримання під вартою на десять діб, повідомляє адвокат затриманих Володимира Гаглоєва.

За його словами, він не задоволений рішенням Прєсненського суду, де сьогодні наприкінці дня проходило слухання справи, і має намір подати апеляцію. Адвокат стверджує, що рішення суду "не базується на доказах, які були у матеріалі". "Ми будемо оскаржувати це рішення", - заявив Володимир Гаглоєв.

17 листопада до приміщення Культурного центру України в Москві увірвалася група молодиків, які намагалися зірвати експозицію, складену з розсекречених архівних документів, присвячених подіям Голодомору 1932-1933 років.

Представники правоохоронних органів затримали трьох зловмисників, яких доставили до відділення міліції "Арбат". За попередньою інформацією, один із зловмисників є уродженцем Московської, другий - Курганської областей, а третій - Тюмені.

Відповідальність за напад на виставку взяв Євразійський союз молоді (ЄСМ). Відповідна заява і відеозапис акції розміщені на сайті організації.
У ноті-відповіді МЗС України вимагало від Росії притягти до відповідальності представників Євразійського союзу молоді, причетних до розгрому виставки.

Раніше Служба безпеки України відновила заборону на в'їзд до України керівникам Євразійського союзу молоді Олександру Дугіну і Павлу Заріфуліну. СБУ встановило, що цими людьми з території Росії контролювався акт вандалізму на гірській вершині Говерла. ЄСМ взяв на себе відповідальність також за блокування офіційного сайту Президента України і почав загрожувати інтернет-атакою на сайт СБУ.

Інтерфакс-Україна

Останні новини 

20 листопада у школах пройде урок про Голодомор

19/11/2007 20:34 
 
20 листопада школи проведуть уроки, виховні заходи, організують перегляд кінофільмів, присвячених Голодомору 1932-1933 років.
Заходи проходитимуть згідно з указом Президента у зв’язку з 75-ою річницею Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Міністерство освіти доручило Міністерству освіти Криму, керівникам обласних управлінь освіти і науки, Київській і Севастопольській міським державним адміністрація забезпечити проведення в учбових закладах тематичних уроків.
Під час акції учням загальноосвітніх шкіл роздадуть інформаційні буклети і свічки для проведення всеукраїнської акції Запала свічку 24 листопада.

У вівторок, 20 листопада, Президент України Віктор Ющенко здійснить робочу поїздку у Житомирську область, де в одній зі шкіл проведе відкритий урок пам’яті Голодомор 1932-1933 років – геноцид українського народу.
Раніше Ющенко оголосив 2008 рік роком пам’яті жертв Голодомору 1932-1933.

Корреспондент.net

Останні новини 

Президент ще раз нагадав про Голодомор

19/11/2007 20:27 
 
Українська дипломатія і зарубіжне українство доклали значних зусиль для визнання світовою спільнотою і міжнародними інституціями Голодомору геноцидом Українського народу.
Про це заявив Президент України Віктор Ющенко в своєму зверненні до світового українства з нагоди 75-х роковин Голодомору 1932-1933 рр.

"Цю роботу потрібно наполегливо і послідовно продовжувати, щоб повною мірою донести світу правду про минулі лихоліття", - цитує слова Президента прес-служба Глави держави. За словами В.Ющенка, дії тоталітарного режиму вимагають світового засудження. "Ми і досі переживаємо наслідки цього безжального терору, направленого на планомірне знищення Української нації", - відзначив Президент.

За словами Глави держави, скрізь і усюди, де представлена українська громада, повинна бути гідно збережена пам'ять про безневинні жертви Голодомору. При цьому він закликав активно сприяти появі інформаційних центрів, учбових програм і виставок про трагічні події 1932-33 рр. "З повагою закликаю світове українство і всіх людей доброї волі незалежно від походження 24 листопада запалити свічки пам'яті за жертвами Голодомору по всій планеті", - йдеться у зверненні.

РБК-Украина

Останні новини 

Україна і Росія узгодили порядок користування Керченською протокою

19/11/2007 20:10 
 
Морські адміністрації України та Російської Федерації підписали Тимчасове положення про порядок проходження суден у Керченській протоці, повідомили в прес-службі Мінтрансу.

"Даним Тимчасовим положенням регламентовано, що принаймні двічі на добу - о 9:00 та 21:00 - сторони обмінюються даними щодо прогнозів погоди та штормовими попередження для інформування суден, а при отриманні штормового попередження приймають спільне рішення про переведення суден у більш безпечне місце. Функції контролю та нагляду здійснюють капітани Керченського морського торговельного порту та порту "Кавказ" у зонах своєї відповідальності", - інформує прес-служба.

Також у Керченській протоці вводиться єдина система забезпечення безпечного проходження суден. Так, у зоні відповідальності української сторони регулює рухом суден Центр регулювання руху суден "Керч" ДП "Дельта-лоцман", у зоні відповідальності російської сторони - Служба управління руху суден "Кавказ". Щодня до 18:00 ЦРРС "Керч" готує проект плану проходження суден на наступну добу.

Для проходження суден Керченською протокою агентська компанія повинна подати заявку на адресу ЦРРС "Керч" і СУРС "Кавказ". При цьому мінімальним часом для подачі заявок для суден, які знаходяться у протоці й очікують проходження, установлено не менш ніж 6 годин до початку руху. Усі судна, що курсують Керченською протокою, запрошують дозвіл у ЦРРС "Керч".

Пріоритетність у проходженні перед транзитними суднами мають танкери та судна з небезпечними вантажами, що очікують вивантаження на якірних стоянках. Усі ці судна з вантажем курсують виключно Керч-Єнікальським каналом.

80% транспортного сполучення через Керченську протоку здійснюється глибоководним Керч-Єнікальським каналом, який повністю розташований на території України. Альтернативним шляхом є проходження неглибоководних суден переважно річкового класу в каботажних водах порту "Кавказ".

Укрінформ

Останні новини 

На шахті ім. Засядько загинуло 80 гірників, ще 20 вважються зниклими безвісти

19/11/2007 20:05 
 
За останніми даними, на шахті ім. Засядька в Донецьку загинуло 80 гірників, 20 осіб вважаються зниклими безвісти.
Про це повідомив на брифінгу віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв. За його словами, тіла 66 загиблих доставлено на поверхню, з яких 42 особи опізнано.

Також А.Клюєв повідомив, що завтра відбудуться похорони приблизно 20 загиблих - в Донецьку, Авдєєвську, Ясиноватій, Добропіллі, Вінниці.

Крім того, за словами віце-прем'єра, ще 3 постраждалих звернулися за медичною допомогою і були госпіталізовані з підозрою на отруєння газом. Всього в даний час в лікарнях перебуває 30 гірників шахти ім. Засядька. Ще одна особа перебуває в обласній травматології, стан здоров"я - стабільно важкий.

Нагадаємо, що 18 листопада о 3:11 у м. Донецьку на "Орендному підприємстві шахта ім. О.Ф. Засядька" на горизонті 1078 м стався вибух метано-повітряної суміші. Всього в шахті працювало 457 гірників.

На місці події працює урядова комісія з розслідування причин та ліквідації наслідків аварії на шахті, яку очолює віце-прем'єр-міністр України А.Клюєв.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 18 листопада 2007 р. Донецькій облдержадміністрації з резервного фонду державного бюджету виділено 7,5 млн грн для надання допомоги потерпілим і сім'ям осіб, які загинули внаслідок аварії на шахті.

РБК-Украина

Останні новини 

Косу Тузлу вже майже відчистили

19/11/2007 20:00 
 
Двi третини узбережжя острова Коса Тузла очищено вiд забруднень нафтопродуктами, що сталося внаслiдок стихiйного лиха 11 листопада.
Про це в понедiлок повiдомили в прес-службi Мiнiстерства транспорту та зв'язку.

За iнформацiєю прес-служби, до заходiв iз лiквiдацiї наслiдкiв забруднення на островi залучено судно "Аргус" iз робочими Мiнiстерства з питань надзвичайних ситуацiй, Керченського морського торгового порту, добровольцями чисельнiстю понад 500 людей.

Крiм того, у районi носової частини судна "Волгонефть-139" здiйснюють роботи лоцманський катер #57 Керченського порту (обстеження району дрейфу носової частини з метою монiторингу екологiчної ситуацiї), морський буксир "Нерпа" i буксир "Портовик" Керченського порту (застосування хiмiчних препаратiв у районi виходу тонкої нафтової плiвки), буксир "Бриз-Пiвдень" (хiмiчна обробка шлейфу i окремих мiсць забруднення).

Рятувальне судно "Свiтломор-4" перебуває в Керченськiй протоцi, де здiйснює виявлення районiв розливiв i збiр нафтопродуктiв iз мiсць локальних забруднень.
Наразi зiбрано близько 8 куб. м нафтової сумiшi.

У районi затоплення суден "Нахiчевань", "Вольногорськ" i "Ковель" забруднення не спостерiгаються. Тривають спроби вiдкачування залишкiв бункерного палива i зняття вантажу з борту суховантажу "Вiра Волошина". Роботи ускладнюються несприятливими погодними умовами.

Інтерфакс-Україна

Останні новини 

Червоненко хочуть зняти за "економіку", а не за "ідеологію"

19/11/2007 19:56 
 
Голова Запорізької обласної державної адміністрації Євген ЧЕРВОНЕНКО стверджує, що причини підготовки депутатами облради від КПУ проекту про недовіру йому, як губернатору, не ідеологічні, а економічні.

”Те, що вони заявляють - це мотив. Наших комуністів не влаштовує моя принципова позиція не в ідеологічних, а в економічних питаннях. Вони хотіли б прибрати до рук заводи ”Радіоприлад”, ”Кремнійполімер”, а я наступаю їм на руки і не даю розбазарювати землі на узбережжі в Бердянському районі, де за моїм розпорядженням земля йтиме тільки через аукціони”, - заявив Є.ЧЕРВОНЕНКО.

Губернатор також заявив, що має намір запросити виступити на сесії доньку воїна УПА, яка ”з 18 років і до 1963 р. моталася по таборах”, а також поставити у дворі УСБУ в Запорізькій області, ”де є колодязь, наповнений кістками, пам`ятник жертвам комуністичних репресій і запросити на його відкриття депутатів-комуністів”.

”Хоч би що наші комуністи чинили, за мої гроші цей пам`ятник буде збудовано і відкрито, як буде 27 листопада відкритий у центрі Запоріжжя створений за мої гроші пам`ятник жертвам Голодомору”, - заявив Є.ЧЕРВОНЕНКО.

Депутати Запорізької облради від фракції КПУ підготували проект рішення про недовіру голові Запорізької облдержадміністрації Є.ЧЕРВОНЕНКУ і винесли його на розгляд сесії облради, яка призначена на 29 жовтня. За словами керівника фракції КПУ в Запорізькій облраді Володимира ЦИМБАЛЮКА, основним приводом для підготовки і винесення на затвердження сесії облради проекту рішення про недовіру губернаторові, стало ”вшанування ЧЕРВОНЕНКОМ вояків УПА”.

УНІАН

Останні новини 

Найгірший варіант для Ющенка - "голоблі" від Тимошенко

19/11/2007 19:35 
 
Політолог Володимир Фесенко вважає, що якщо в перші дні роботи Верховної Ради не будуть зібрані всі 226 підписів під проектом коаліційної угоди, то це поставить під сумнів можливість створення демократичної коаліції.

"Сьогодні найголовніше оформити юридично демократичну коаліцію, щоб 226 депутатів від БЮТ і "НУ-НС підписали цю угоду", - сказав він у ході "круглого столу".

"Ця задача буде вирішуватися в найближчі дні роботою Верховної Ради з 23 по 27-28 листопада, якщо в ці дні не буде знайдено 226 підписів, це буде серйозний сигнал, що є проблеми зі створенням демкоаліції", - додав він.

Політолог відзначив, що в цьому питанні вирішальною буде "воля президента", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Фесенко нагадав про заяву лідера блоку "Наша Україна - Народна самооборона" Юрія Луценка щодо можливого висування єдиного кандидата від БЮТ і "НУ-НС" на президентських виборах.

"Тому, на мій погляд, стратегічно і БЮТ, і президентській команді потрібно чіткіше, у тому числі і привселюдно, визначитися зі своєю стратегією на середньострокову перспективу і зняти проблеми у відносинах між собою", - сказав політолог.

Що стосується тактики, на думку Фесенка, тут "зрозуміла й очевидна тема напрямку - максимально швидко оформити демократичну коаліцію і забезпечити прем'єрство Тимошенко, у цьому суть".

Політолог також відзначив, що у випадку, якщо не буде створена демократична коаліція, очевидним кроком БЮТ буде відхід в опозицію.

Українська правда

Останні новини 

Європейський суд з прав людини оштрафував Україну

19/11/2007 19:10 
 
Європейський суд із прав людини зобов'язав Україну виплатити 3 українцям 2,91 тис. євро за затягування розгляду їхніх справ в українських судах.

Відповідно до повідомлення Європейського суду, 62-річна жителька Києва Майя Яворська, 67-річна жителька міста Стрий (Львівська область) Марія Рудиш і 64-річний житель міста Первомайська (Донецька область) Микола Бендерський звернулися в Європейський суд із прав людини зі скаргами на затягування розгляду їхніх справ в українських судах.

Яворська вимагала виплатити їй 85 тис. євро за матеріальний збиток, Рудиш вимагала виплатити їй 18,86 тис. євро як компенсацію матеріальних збитків, 20 тис. євро за нематеріальний збиток, 0,145 тис. євро за судові витрати й 0,02 тис. євро за поштові витрати, а Бендерський вимагав виплатити йому 0,865 тис. євро за матеріальні витрати, 33,4 тис. євро за моральний збиток і 0,09 тис. євро за витрати.

Євросуд визнав порушення прав позивачів і зобов'язав Україну виплатити Рудиш 0,8 тис. євро за нематеріальний збиток і 0,02 тис. євро за поштові витрати, а Бендерському - 2 тис. євро за матеріальний збиток і 0,09 тис. євро за витрати.

Вимоги Яворської про відшкодування матеріальних збитків суд відхилив.

Таким чином, з початку року Європейським судом з правах людини ухвалено 82 рішення проти України.

Як повідомляло агентство, в 2002 році Європейським судом з прав людини було ухвалено 1 рішення проти України, в 2003 - 6, в 2004 - 13, в 2005 - 120, в 2006 - 114.

Українські новини





Коментарі 

Мирослав Попович: Вступати чи не вступати у НАТО – це вибір між європейським та євразійським шляхами

19/11/2007 19:08  "Реальна політика"
 
 
Не в тому справа, в яку військову структуру ми входимо. Йдеться про більш кардинальний вибір: чи ми збираємось у Європі жити, чи ми хочемо вернутися в якісь нову подобу євразійського об’єднання, в центрі якого буде Росія. Вибрали Європу – рано чи пізно виберемо й НАТО.


Останні новини 

"Облудний" адвокат Стуса Медведчук має бути покараний

19/11/2007 19:02 
 
Українська народна партія виступає за притягнення до відповідальності за порушення присяги під час процесу в 1980 році адвоката поета Василя Стуса - Віктора Медведчука.

Представник УНП Степан Хмара закликає підняти архіви справи Київського обласного суду в жовтні 1980 року й офіційно визнати його облудність, незаконність і факт повного порушення Гельсінської угоди, а також притягти до відповідальності за порушення присяги суддів й адвокатів, які вели цю справу.

"А на суді захисником письменника був відомий "сірий кардинал" Леоніда Кучми Віктор Медведчук - втім, наскільки це допомогло письменникові, можна побачити з вироку", - сказав Хмара.

Він нагадує, що в жовтні 1980 року Стуса було засуджено на 10 років таборів особливо суворого режиму й 5 років посилання.

"Фактично його було визнано особливо небезпечним рецидивістом лише за переконання в необхідності української культурної автономії", - говорить Хмара.

На його думку, в 1980 році реально захищав Стуса тільки академік і правозахисник Андрій Сахаров, що звернувся з листом на захист поета до учасників Мадридської наради з перевірки виконання Гельсінської угоди.

Хмара також закликає владу присвоїти ім'я Стуса одній з вулиць Донецька - міста, де той довгий час жив і працював

"Разом з увіковіченням пам'яті Василя Стуса треба увічнити й ім'я його адвоката Віктора Медведчука й притягнути його до відповідальності", - сказав він.

Як повідомлялось раніше, у березні Верховна Рада рекомендує Кабінету Міністрів організувати святкування 70-річчя від дня народження поета Василя Стуса.

Українські новини

Попередня сторінка   1 2 3 4 5 6 7    Наступна сторінка

Нагору

Цей день в історії  
6 серпня 1945 року

День Хіросими

Цього дня ядерна зброя була вперше застосована проти людей під час бомбардування Хіросими. В результаті вибуху загинуло біля 100 тис. чоловік, до кінця року від променевого ураження та травм померло ще 40 тис. Нині ця дата відзначається у світі як День Хіросими та Всесвітній день боротьби за заборону ядерного озброєння.

30.07.2008 // Якось Віктор Федорович сидів у своєму робочому кабінеті, гортав якісь папери і кляв всі свої неприємності.

В цей самий незру...

   

Останні новини  

6 серпня 2008 року
09:37

Ющенко поїде до Тернопільської та Вінницької обл., щоб навчити Шандру заливати фундамент

09:28

Тимошенко не збирається віддавати дорогоцінний рапс

09:17

Гонконг накрив потужний тропічний шторм

09:04

Олімпійський вогонь вже у Пекіні

5 серпня 2008 року
19:51

Завтра Ющенко відбудовуватиме Тернопільщину

19:46

Тимошенко вирішилa «воювати» з Vаnсo

19:20

Семенюк заявляє, що вона перевиконує всі приватизаційні плани

18:52

Ющенко не поїде відкривати Олімпійські ігри

17:58

БЮТівцю з автоматом свiтить сім років за гратами

17:53

Прокуратура вимагає відмінити рішення про «звільнення» Сімферополя від НАТО

17:42

Нацбанк трішки озолотився

17:38

Ющенко подякував людям, які самостійно боролися з лихом

17:31

Одещина йде під воду

17:27

На Запорізькій АЕС відключили енергоблок

17:19

ЄС чекає поки Україна попросить допомоги

17:11

Ющенко наказав губернатору Львівщини дбати про ліс

16:56

Прикарпатці уже отримують «стихійні» гроші

16:43

У Вінського найбільше обкрадають Україну

16:38

Ющенко закликав знайти гроші на програму «Тиса»

16:26

Завтра Тимошенко поговорить про паводок, Укртелеком і Євро-2012

16:17

Цушко повертається в Україну

16:02

Єхануров озброює армію циркулярками та дрилями

15:53

Мороз вже мостить Семенюк в крісло Ющенка

15:47

Україна заборонила ввезення м’яса з Намібії

15:33

Тимошенко готує ультиматум Яценюку

15:29

Черновецький відключить гарячу воду половині киян

15:16

Тимошенко вирішила застрахувати урожай

15:09

Ющенко «почистив» низку райдержадміністрацій

15:03

Тимошенко подобається з висоти дивитись на людське горе







Загрузка...

 Архів  

«    Листопад 2007    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 

Головний редактор: Андрій Костенко
Ел.пошта редакції: rpolitics@gmail.com
© 2006-2007 RPL.NET.UA "Реальна політика" 
Передрук матерiалiв лише за умови (гіпер)посилання на www.rpl.net.ua