This version of the page http://orthodoxy.org.ua/uk/node/5130 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-06. The original page over time could change.
КИЇВ. Віктор Ющенко закликає Синоди УПЦ МП і УПЦ КП створити спільну комісію для об'єднання в єдину помісну Церкву | Православіє в Україні :: Інтернет-видання УПЦ

Українська Православна Церква    

           
УКР РУС  


 Головна > Українські новини > По єпархіях > Київська  






Опитування



Наш банер


 Подивитися варіанти
 банерів і отримати код

Електронна пошта редакцiї: info@orthodoxy.org.ua











КИЇВ. Віктор Ющенко закликає Синоди УПЦ МП і УПЦ КП створити спільну комісію для об'єднання в єдину помісну Церкву

  13 січня 2007



Президент України Віктор Ющенко призиває Синоди Української Православної Церкви й самопроголошеного Київського патріархату створити спільну комісію для об'єднання в єдину помісну Церкву. Про це В.Ющенко сказав у п'ятницю в Києві в ході зустрічі із представниками епископату не визнаного у православному світі Київського патріархату.

"Я готовий звернутися до Синодів Московського й Київського патріархатів, щоб створити спільну комісію, до складу якої ввести по три єпископи й два священики з однієї й іншої сторони для розробки самих актуальних питань", - сказав президент.

В.Ющенко також відзначив, що незалежна Україна потребує помісної Церкви, а створення такої Церкви є сьогодні основною темою. "Тільки об'єднавшись, можна ставити перед собою великі завдання", - підкреслив він.

Президент повідомив, що в його секретаріаті в цей час працює група, ціль якої - почати діалог у межцерковному середовищу. "У найближчі 70 днів ми сформуємо позицію й письмово сповістимо вас про наші пропозиції", - відзначив він.

В.Ющенко призвав епископат "Київського патріархату" прилучитися до законодавчої діяльності й взяти участь у розробці проекту концепції державно-церковних відносин. Він також запропонував увести мораторій на некоректні висловлення на адресу різних конфесій і відзначив необхідність запропонувати політикові межконфессионального співіснування й поваги.

За словами лідера "Київського патріархату" Філарета Денисенка, питання про створення єдиної помісної Церкви підіймалося й іншими президентами України, однак "це були тільки декларації". "Тепер, при Вашім президентстві, ми починаємо переходити від слів до справи", - сказав він, звертаючись до В.Ющенка.

Інтерфакс-Релігія