This version of the page http://novostavskiy.kiev.ua/?p=196 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-05. The original page over time could change.
Новоставський » Єреван - перше враження

15.03.08

Єреван - перше враження

Posted in Вірменія at 3:15 by jin

Вірме?нія - республіка на південному сході Європи, в Закавказзі, між Чорним та Каспійським морями. Межує з Грузією на півночі та Азербайджаном на сході, Іраном на півдні і Туреччиною на заході. Населення країни близько 3,5 мільйонів, з ним маєже половина зосреджені у Єревані. Єреван - столиця і найбільше місто цієї гірської країни.

Люди розказують, що з міста у хорошу погоду видно гору Арарат (на відміну від конячного заводу, гора не у Вірменії, а у Туречиині), але я наразі гори не бачив - погода не сприяє :(

Перше враження від міста - не саме хороше, здається ніби щойно закінчилась якась війна - облуплені стіни будинків, зруйновані будівлі, дуже поганий стан доріг. Самі дороги широкі. По місту можна їздити на маршрутках (проїзд коштує 100 драм, оплачується при виході), метро (я у ньому ще не був) та на таксі (недороге таксі, біля 100 драм за кілометр, “мінімалка” - 600 драм). Маршрутки у поганому стані, і автобуси незручні, у найкращому випадку це Газельки :) Центр міста у значно кращому стані, але не вражає.

Продукти харчування - ціни приблизно такі як у Києві, тут лише трішки дорожчі, лише м’ясо тут недороге.

Поки це усе, що я хотів сказати, за кілька днів напишу більше, і ще добавлю фото :)

PS: 100 драм, це приблизно 1,70 гривень.


--Реклама--Реклама--Реклама--Реклама--

--Реклама--Реклама--Реклама--Реклама--

2 Comments »

  1. tivasyk said,

    March 17, 2008 at 9:21

    вітання! далеко ти заїхав =) чекаємо на продовження оповіді — і фото!

    > Вірме?нія - республіка…

    схоже, це цитата зі статті в українському томі вікіпедії. технічно правильно: республіка в даному контексті означає “незалежна держава з республіканською формою державного устрою, проте… для тих, хто народився ще у срср, слово “республіка” із зрозумілих причин не асоціюється з незалежністю…

  2. jin said,

    March 17, 2008 at 11:10

    так і є, речення звідтам я використав :) Як і прапорці на сторінці about.

    Я у цьому випадку таки мав на увазі “незалежну державу республіканського устрою” :)

    Продовження і фото будуть (фото уже є, але не вистачає часу, та й інтернет у мене є хоч і періодично, але рідко)

Leave a Comment