Майдан • Майдан-Крим • новини • статті • заяви • форум пошук • контакти  

«Партизанський рух в Криму (1941-1942 роки)»

08-05-2008 17:41 Сімферополь // Дати // URL: http://maidan.org.ua/static/newskrym/1210257689.html
Версія до друку // Редагувати // Стерти

Заступник Постійного Представника Президента України в АР Крим і лідер Кримської організації Всеукраїнської громадської організації «Наша Україна» Валерій Пробий-Голова привітав учасників наукової конференції кримських школярів «Партизанський рух в Криму (1941-1942 роки)».

Головний організатор конференції – благодійний фонд «Інтелект Криму», який очолює кандидат історичних наук Володимир Поляков.
Співорганізаторами заходу виступили Кримський індустріально-педагогічний університет, Міністерство освіти і науки АРК. Спонсори конференції – Республіканський комітет з охорони культурної спадщини, Єврейський молодіжний центр «Гелель» тощо.
В її роботі взяли участь ветеран партизанського руху Нурі Халілов, головний редактор журналу «Історична спадщина Криму» Галина Гржибовська.

На конференції були представлені 20 доповідей старшокласників із більшості регіонів Криму. Кращими були визнані матеріали школярів, які вже практично завершили пошук і узагальнення матеріалів з історії Колайського, Алуштинського і Джанкойського загонів.

«Мета заходу – відтворення історії формування партизанських загонів на першому, самому складному етапі партизанського руху. Конференція показала, що у кримських школярів хороший потенціал, і разом з тим – величезне поле для роботи, оскільки історія партизанського руху повинна бути очищена від міфів і штампів», - сказав ініціатор заходу кандидат історичних наук В. Поляков. Він розповів, що при написанні доповідей дослідники в основному використовували морально застарілу літературу і, на жаль, рідко посилалися на сучасних дослідників.

Лідер Кримської організації ВГО «Наша Україна» В. Пробий-Голова відзначив, що проведення таких заходів сприяє розкриттю творчих здібностей, патріотичному вихованню молоді та пізнанню справжньої історії.
«Дуже добре, що сьогодні ми можемо без ідеологічної заданості вивчати партизанський рух, монопольне право на трактування якого раніше привласнила Компартія із відповідними невтішними для історичної істини наслідками. Ми бачимо, що люди переважно йшли в партизани не задля якоїсь ідеологічної доктрини, а для захисту своїх родин і Батьківщини. Честь і слава їм!», - підкреслив В. Пробий-Голова.
Він привітав всіх присутніх ветеранів і школярів із Днем Перемоги.

Прес-служба
Кримської організації
ВГО «Наша Україна»
т. 8-050-38-133-31


Обговорити цю новину у форумі

08-05-2008 17:41 Дати // URL: http://maidan.org.ua/static/newskrym/1210257689.html
Версія до друку // Редагувати // Стерти

Увага!!! Сайт "Майдан" надає всім, хто згадується у новинах, можливість розмістити свій коментар чи спростування, за умови належного підтвердження особи. Будь ласка, пишіть нам на news@maidanua.org і вказуйте гіперлінк (URL) новини, на яку ви посилаєтся.

Ми також вітаємо коментарі, доповнення та виправлення до текстів новин від всіх свідків подій, що згадуються в новинах. Пишіть на news@maidanua.org і вказуйте гіперлінк (URL) новини. Всі цікаві коментарі будуть оприлюднені.

Шукати слова в новинах:
++ Розширений пошук


  Ваша участь :
Що на вашу думку було головним ідеалом Помаранчевого Майдану? ІІІ
І ви теж можете додавати новини на "Майдан"! Читайте як!
  ОСТАННІ СТАТТІ :
Центр ближневосточных исследований: Лингвистическая экспертиза одной статьи в "Крымской правде"
Андрей Кириллов: Военно-газетный праздник
Володимир Притула: Політичний іслам по-кримськи
WestCrimea.Info: Учения СИ БРИЗ 2008 в Новоозёрном. Наш взгляд
Тарас Ч.: Как оболванивают севастопольцев
  ПРЯМА ДІЯ :
Благодійна допомога постраждалим від повені на Західній Україні
Нахтіґаль - у запитаннях Майдану і відповідях останнього старшини
Батькові журналіста потрібна допомога
Конкурс на кращий дизайн футболки
Разом збудуймо наші храми!


Українська банерна мережа

(Copyleft) maidan.org.ua, 2001-2007
!!! Копілефт передбачає вільне розповсюдження із збереженням автури !!!
сайт розповсюджується згідно з ліцензією GNU для документації
(поки не зовсім повний) переклад ліцензії українською