Номер 138 за 02.08.2007
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи підтримуєте ви ідею здобуття канонічності УПЦ Київського патріархату шляхом створення на його основі Помісної церкви та переходу під омофор Константинополя із частковою втратою незалежності?
Так, канонічність - це дуже важливо
Ні, незалежність Української церкви потрібно зберегти будь-що
Загалом так, але автономія має бути якнайширшою
Важко сказати, ще не визначився(-лася)
Я зовсім не розбираюся в цій церковній політиці
     

Ну, понеслися!
Сьогодні офіційно стартує виборча кампанія. Напередодні Президент підписав четвертий, суто формальний і остаточний указ про призначення виборів
Володимир СЕМКІВ   

У вівторок увечері Президент Віктор Ющенко підписав четвертий указ про призначення дострокових виборів до Верховної Ради. Вони відбудуться, як і вимагає Конституція, через 60 днів після дати видання указу. Тобто 30 вересня, як і було заплановано «угодою трьох» (Президента, Прем’єра та спікера). Новий указ ще більше припасовується до конституційної матриці: він має тверду підставу для розпуску ВР — доконану неповноважність парламенту, і виданий уже не «авансом», а за фіксовані 60 днів до числа виборів.


Вріжте їм, Федоровичу, потіште Мороза!..
Переможні реляції про успіхи уряду Януковича суперечать навіть даним його міністрів, але Прем'єр вважає винними у бідах української економіки всіх, крім себе
Юрій ПАТИКІВСЬКИЙ   

Міністр Кабінету Міністрів Анатолій Толстоухов уже третій раз закликав присутніх займати відведені їм місця за квадратними дерев'яними столиками, але український політичний бомонд нікуди не поспішав. Міністри, керівники областей, яскраві політики, щоправда, переважно «донецької» орієнтації неквапливо прогулювалися довгими проходами і щось збуджено шепотіли один одному на вушко. Було помітно, що подвійне свято уряду, «срібний» і «золотий» ювілеї, неабияк розпирають гордістю їхні душі. Так, урядовці вчора підбивали підсумки першого півріччя та розповідали всім присутнім, що рівно рік тому українці отримали нагороду за власну активність під час виборів — коаліційний Кабмін професіоналів під егідою Віктора Януковича.


Остання паля в комуналку
У Києві зведення багатоповерхівки призвело до розрухи іншого житлового будинку. Унаслідок цього 60 людей опинилися під відкритим небом
Ярослав ТРАКАЛО   

Біда в прямому значенні прийшла у домівки мешканців по вулиці Жилянській, 120, коли поруч з їхньою древньою комунальною п'ятиповерхівкою, ще початку 1917 року, почала «рости» сучасна висотка. Спершу в квартирах людей стали з'являтися маленькі тріщини. Проте жителі не надали цьому серйозного значення. Однак надалі дірки у стіні ширшали.


Ані за грати, ані в депутати
Екс-«губернатора» Закарпаття Івана Різака засуджено до п'яти років умовно з випробувальним терміном — один рік
Іван ЛЕОНОВ.   

Апеляційний суд Івано-Франківської області нарешті оголосив вирок колишньому одіозному «губернатору» Закарпаття Івану Різаку. Очільника обласного осередку СДПУ(о) покарано відносно м'яко (якщо враховувати, що прокуратура Закарпаття просила Феміду засудити Різака до 12 років ув'язнення), адже фактично він відбувся легким переляком, хоча й заробив яку-не-яку судимість — за вироком суду, пана Різака засуджено до п'яти років умовно з випробувальним терміном в один рік.


Поплавський покаже, як кропиву любити!
Відомий шоумен пропагує кропиву не словом, а ділом — відкрив однойменний ресторан і назвав горілку «Кропива»
Рита ЛИЛИК   

Михайло Поплавський, співаючий ректор Київського університету культури і мистецтв, екс-нардеп, бізнесмен і просто людина-бренд відкрив ресторан «Кропива». На 240-му кілометрі автобану «Київ-Одеса». Попередні сім ресторанів, готелів і кафе Поплавського розташувалися на відрізку між 235 і 252 кілометрами тієї ж одеської траси (поблизу рідного села М. М. — Мечиславка Ульянівського району Кіровоградської області) по дорозі з Києва на Одесу. А «Кропива» — з руки тим, хто з Одеси до Києва їде. Недавно Михайло Михайлович на цій трасі відкрив перший елітний туалет «Поплавок». Навряд чи кого здивуєш — платний чи безплатний туалет, все-одно брудні й смердючі ці придорожні клозети. Але став би Поплавський з його грамотними бізнесовими замашками братися за таку справу, якби не нова концепція.


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Політика великим планом
Світ
Наша марка
Економіка
Релігія
Суспільство
Здоров'я
Культура
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

4 серпня, пн (НБУ)
1$ = 4,8451 грн.,
1Є = 7,5457 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2064 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ