Номер 134 за 27.07.2007
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи підтримуєте ви ідею здобуття канонічності УПЦ Київського патріархату шляхом створення на його основі Помісної церкви та переходу під омофор Константинополя із частковою втратою незалежності?
Так, канонічність - це дуже важливо
Ні, незалежність Української церкви потрібно зберегти будь-що
Загалом так, але автономія має бути якнайширшою
Важко сказати, ще не визначився(-лася)
Я зовсім не розбираюся в цій церковній політиці
     

100% оздоровлення
Вчора о 4-й годині ранку фосфорні цистерни, підняті напередодні рятувальниками, таки вирушили до Казахстану. Уже з початку наступного тижня Львівську область на деякий час залишать і тамтешні діти
Ярослав ТРАКАЛО   

За словами віце-прем'єр-міністра Олександра Кузьмука, з учорашнього дня відрізок колії, де сталося НП, мали повністю відремонтувати, а з 19-ї години по цій ділянці повинен прокурсувати перший потяг. На ліквідацію усіх наслідків катастрофи Кабінет Міністрів учора виділив із резервного фонду майже 15 мільйонів гривень. Як повідомили «УМ» у Львівській облдержадміністрації, 12 мільйонів влада регіону має намір витратити на оздоровлення дітей ураженого регіону. Начальник управління у справах сім’ї та молоді Львівської ОДА Андрій Корнат каже, що на відпочинок відправлять усіх без винятку неповнолітніх. «Відбирати, хто саме поїде, не доведеться, бо оздоровитися зможуть усі, чиї батьки звернулися із відповідними заявами до місцевої влади свого населеного пункту».


Юрій Павленко: До парламенту може пройти і бiльше сотнi «нашоукраїнців»
Голова Житомирської облдержадмiнiстрацiї — про пріоритети «Нашої України — Народної самооборони», своє місце у виборчому списку, стосунки з головою облради та Євро-2012

Нещодавно Юрій Павленко був визначений одним зі «спікерів» блоку Луценка — Кириленка. Ця новація мала на меті уніфікувати інформаційну політику «НУНС», щоб заяви учасників блоку не суперечили одна одній. І хоча «нашоукраїнці-самооборонці» збираються трохи видозмінити цей механізм, він, однак, свідчить про партійний авторитет 32-річного Павленка. Сам Юрій схвалює таку ініціативу і не вважає її авторитарною чи недемократичною.
В інтерв'ю «УМ» наймолодший обласний голова також каже: якщо «нашоукраїнці» отримають у його «вотчині» — Житомирській області — добрий результат на виборах, то він би хотів продовжити роботу «губернатором». Бо вважатиме волевиявлення мешканців Житомирщини підтримкою своєї політики.


Віктор Безкоровайний: Усе ще стане з голови на ноги
Керівник Головної служби з питань діяльності правоохоронних органів секретаріату Президента — про концепцію подолання корупції, «справу Цушка» та підготовку силовиків до виборів
Іван ЛЕОНОВ.   

Своє перше ексклюзивне інтерв'ю на цій посаді Вiктор Безкоровайний дав саме «Україні молодій». Працювати на Банковій його запросили півтора місяця тому, не останнім чинником став його прокурорський досвід. Нині завдання номер один для очолюваної Віктором Безкоровайним служби — реалізація антикорупційних ініціатив Президента, не підтриманих ні урядом Януковича, ні Верховною Радою п'ятого скликання. Про це, а також про зухвалу поведінку та непрофесійність окремих урядовців ми й говорили з паном Безкоровайним за чашкою кави.


Скелети... під фундаментом
У центрі Рівного на будівництві житлового будинку розкопали середньовічний цвинтар
Богдан ДЕМ'ЯНЧУК   

Ще кілька років тому в самому центрі міста — за адресою Шкільна, 69 стояв непоказний двоповерховий будинок, жили сім'ї, бігали діти. І ніхто з них навіть не здогадувався, що їхня домівка розташована прямісінько на колишньому кладовищі. Після знесення будинку було вирішено звести на цій земельній ділянці нову елітну п'ятиповерхівку. Однак, зважаючи на місцерозташування, у березні 2007 року тут була проведена археологічна експертиза, яка виявила потужний культурний шар пізнього середньовіччя — знахідки XVI та XVII століття. Тож замовнику будівництва довелося змиритися з тим, що будь-які подальші земельні роботи мали проводитися лише після археологічних досліджень. Та на цьому сюрпризи не вичерпалися, оскільки, заглибившись на метр-півтора, археологи несподівано виявили залишки старовинного цвинтаря. Спочатку це був склеп XVIII століття, але потім землекопи натрапили на чималу кількість людських скелетів просто в грунті. Заступник директора ДП «Науково-дослідний центр археологічної служби НАН України» Василь Чекурков при зустрічі не приховував, що експедицією вже виявлено близько 70 людських поховань:


Кому дістанеться полярний ведмідь?
Росія намагається привласнити Північний полюс, щоб отримати додатково величезні поклади нафти й газу
Олександр ШИМАНСЬКИЙ   

Росія направила міні-субмарину «Мир» для дослідження океанського дна під Північним полюсом, аби знайти підтвердження своїх територіальних претензій на володіння якнайбільшими арктичними територіями аж до «маківки» Землі. Як повідомляє Бі-Бі-Сі, до підводного човна приписані, зокрема, двоє депутатів Держдуми Росії — Володимир Груздєв та ветеран арктичних досліджень 69-річний Артур Чилінгаров. Цієї неділі човен із командою має зануритися на глибину 4200 метрів та... встановити на дні під Північним полюсом російський прапор. І не просто так, а в титановій капсулі, щоб триколор міг зберігатися сотні років.
Субмарині «Мир» у цій кампанії відводиться не так наукова, як пропагандистська роль. Загалом, крім цього човна, з Мурманська у складі експедиції вирушили дослідницьке судно «Академік Федоров», атомний криголам «Росія» із повним набором геологічних та гравіметричних приладів, двома гелікоптерами та літаком Іл-18.
Арктичні льодовики, які потроху тануть у результаті глобального потепління, розчищають дорогу до нових судноплавних маршрутів і роблять більш доступними для розробки багатющі родовища нафти, газу та інших цінних природних ресурсів. Москва вирішила не ловити гав і першою прибрати до рук те, що досі не належало нікому. Але на право володіння потрібні деякі формальні докази...


На милицях до Києва за 29 днів
Волинянин Володимир Фінюк пройшов відстань, яку пішки в молодості неодноразово долав його дід

Цю людину можна сприймати по-різному: хтось вважає його диваком, хтось — прикладом для себе, а хтось — звичайнісінькою людиною, якій ніколи не сидиться на місці. Незважаючи на тяжку недугу, Володимир Фінюк укотре довів сину та фізично здоровим людям, що життя прекрасне, у незвичний спосіб — пройшовши до Києва з Луцька на милицях за 29 днів!


Моя прекрасна няня
Ось-ось закінчиться відпустка і доведеться знову йти на роботу. З ким залишати дитину? Хто догляне і нагодує її в разі потреби? Сьогодні поговоримо про те, як правильно обрати «бебі-сіттера» для своєї дитини і скільки коштує це задоволення
Ірина ЧИМИРИС   

У Києві, за даними кадрових агентств, послугами няні користується майже кожна восьма родина середнього достатку (для прикладу: в Москві — кожна шоста). А загальний попит на такі послуги вже перевищує кількість кандидатів, готових працювати у цій сфері. Та впустити в дім зовсім чужу людину, а тим більше довірити їй дорогоцінне чадо, погодьтесь, — досить ризиковано.


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Політика великим планом
Регіони
Світ
Гаманець
Право
Людина
Спорт
Зірки
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

4 серпня, пн (НБУ)
1$ = 4,8451 грн.,
1Є = 7,5457 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2064 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ