Номер 122 за 11.07.2007
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи підтримуєте ви ідею здобуття канонічності УПЦ Київського патріархату шляхом створення на його основі Помісної церкви та переходу під омофор Константинополя із частковою втратою незалежності?
Так, канонічність - це дуже важливо
Ні, незалежність Української церкви потрібно зберегти будь-що
Загалом так, але автономія має бути якнайширшою
Важко сказати, ще не визначився(-лася)
Я зовсім не розбираюся в цій церковній політиці
     

Політичні маневри і погані манери
Антинатовську істерію в Одесі провокує бездіяльність правоохоронців
Михайло АКСАНЮК   

Одесити вже звикли до спільних антиукраїнських і антинатовських акцій протесту якихось двох сотень парафіян одеських храмів УПЦ Московського патріархату та їхніх колег-комуністів. Ці активісти наприкінці минулого тижня влаштували «хресну ходу проти навчань «Сі бриз-2007», тримаючи в руках російські триколори, гасла реанімації в Одесі пам'ятників Новоросії та плакати «НАТО — геть», «Стой за Христа до мученического конца!» тощо.


Володимир Следнєв: Нинішня урядова коаліція сформувалася ще на початку 90-х
«Особливий» директор, який пiшов у політику, — про домовленості, зради, «тіньові» схеми та про до болю знайомих персонажiв
Юрій ПАТИКІВСЬКИЙ   

За дверима — типовий радянський «дабл», чи по-іншому двомісний номер урядового санаторію під Києвом: вузький прохід між ліжками та столом, дводверна жовта шафа та велике, на всю стіну, вікно. Казенну атмосферу розбавляють хіба що стоси книжок, журналів та деякі деталі гардеробу з іншого сезону. Хазяїн номера — мабуть, найвідомiший із полку «червоних директорів», один із перших політиків незалежної України, без п'яти хвилин Прем'єр-міністр Володимир Следнєв — свої 24 курортні дні, регулярно відвідуючи реєстратуру, продовжує уже понад два роки.


Ласкавий Майкл
Ажіотаж перед концертом Джорджа Майкла в Києвi нагадував бум навколо «Ласкового мая» наприкінці 80-х, але за кількiстю глядачів британська зірка не витягнула й половини кількості прихильників Юри Шатунова
Ольга ЖУК   

У понеділок в очікуванні концерту Джорджа Майкла: жвавий рух навколо стадіону НСК «Олімпійський» почався десь біля 17.00, хоча виступ запланований на 19.00. Люди ходили туди-сюди, спілкувалися між собою, пили пиво і чекали свята. Дивишся на натовпи і уявляєш, що тут робитиметься у 2012 році, коли почнеться чемпіонат з футболу. Журналісти снують із камерами, сподіваючись побачити щось цікаве на кшталт того, що прийдуть мужики, які не терплять гомосексуалістів, і вчинять акцію протесту. Однак агресивних гетеросексуалів не спостерігалось, а дехто взагалі з подивом прочитав у буклеті, що цей красунчик має друга, що його ліричні пісні написані геть не для якоїсь кралі, а для чарівного Кенні Гасса. Хоч підготовка почалася з резервом, на стадіон потрапили біля 20.00 — то ворота були зачинені, то охорона кожному в сумку заглядала, щоб навіть водички не пронесли у стіни стадіону.


Обери свої сім чудес України
Кожен, хто має доступ до iнтернету, може взяти участь у визначеннi головних пам’яток Батькiвщини
Іван ЛЕОНОВ.   

Оголошена кілька місяців тому всеукраїнська акція «Сім чудес України» перебуває на самому піку. Минулих вихідних, на день Івана Купала з магічною датою (07.07.07), голова оргкомітету акції Микола Томенко оголосив 21 пам'ятку-претендента на звання одного з семи чудес України та вручив пам'ятні відзнаки представникам цих чудових об'єктів, якi «вийшли у фiнал». Черговий етап акції відбувся у відомому парку «Софіївка», що в Умані, під час святкування тут фестивалю «Етноліто».


РОЗДIЛИ
Політінформація
ІнФорУМ
Політика великим планом
Світ
Суспільство
Культура
Туризм
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

4 серпня, пн (НБУ)
1$ = 4,8451 грн.,
1Є = 7,5457 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2064 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ