Номер 045 за 06.03.2008
ПОШУК
Розширений пошук
Республіка Крим  Херсонська  Запорізька  Донецька Луганська Дніпропетровська Харківська Миколаївська Одеська Кіровоградська   Полтавська Сумська Черкаська Чернігівська Київська   Вінницька Житомирська   Рівненська Хмельницька   Тернопільська Чернівецька Івано-Франківська Львівська Волинська Закарпатська
МЕНЮ
Архів
Про “УМ”
Реклама в “УМ"
Передплата на “УМ”
Контактна інформація
Архів опитувань
Карта сайту
РОЗСИЛКА
Підписатися
Відписатися
ОПИТУВАННЯ
  Чи підтримуєте ви ідею здобуття канонічності УПЦ Київського патріархату шляхом створення на його основі Помісної церкви та переходу під омофор Константинополя із частковою втратою незалежності?
Так, канонічність - це дуже важливо
Ні, незалежність Української церкви потрібно зберегти будь-що
Загалом так, але автономія має бути якнайширшою
Важко сказати, ще не визначився(-лася)
Я зовсім не розбираюся в цій церковній політиці
     

На кому поставили «великий красивий хрест»?
Навіть після «останнього попередження» ВР не розблокували
Леся ШОВКУН   

«І що вони там стільки часу роблять? — Мабуть, допомагають Яценюкові хреста витесувати». Так жартували вчора в кулуарах знуджені нардепи, поки їхні лідери вкотре засідали в кабінеті Голови Верховної Ради. Напередодні, у вівторок, Яценюк уже не вперше наголосив на тому, що «ця ніч — остання». Тобто або до ранку середи керівники фракцій досягають компромісу й узгоджують такий проект постанови, який розблокує ВР, або «поставимо іншу крапку — що парламент не буде працювати у цій формації, і тоді настають зовсім інші обставини». «Працюємо — працюємо, не працюємо — так і буде. Поставимо великий красивий хрест», — наголосив спікер, звертаючись до присутніх у залі депутатів не зі свого місця в президії, а з трибуни.


Ваш газ ще не погас
Прем’єр–міністр наказує розрахуватися з Росією за газ, воює з «диверсантами» та сподівається на допомогу Заходу
Юрій ПАТИКІВСЬКИЙ   

«То він буде чи ні?!» — кабмінівські журналісти, наступаючи один одному на ноги у виборі кращого ракурсу, вже добрих сорок хвилин чекали під дверима міністра палива та енергетики Юрія Продана або хоча б когось із його підлеглих. У хитросплетінні «таємниць газового двору» кожне нове слово з уст компетентного співрозмовника — на вагу золота, а навіть красномовна пауза породжує нові акценти. Проте час спливав, але ніхто із паливного відомства не мав наміру нічого коментувати. «Тимошенко вже в залі!..» — зловісний шепіт працівника служби протоколу прозвучав сюрпризом навіть для урядовців, які не встигли зайняти свої місця. Хоча новий склад Кабміну працює вже понад три місяці, місцеві старожили не можуть звикнути, що Юлія Володимирівна запізнюється не на десять хвилин, як Віктор Янукович, а всього лише на три–чотири. У залі засідань Прем’єр в елегантній коричневій сукні, із здоровим рум’янцем на обличчі та іншими ознаками успішного видужання покірно стояла біля столу і чекала, поки її підлеглі та преса займуть свої місця.


Талановиті батьки Таланенки
Аби син не ріс егоїстом, подружжя вирішило взяти з притулку одну дитину, а привезло додому аж сімох
Людмила НІКІТЕНКО   

У Кам’янці на вулиці Будьонного двоповерхову хату Юрія та Наталі Таланенків видно здалеку. Цей затишний сучасний будинок, архітекторами якого стали вони самі, сім’я будувала для себе і двох синів — Дмитра та Сашка. Тоді ніхто з них — ні Наталя, ні Юрій — й подумати не могли, що, окрім своїх, у цій хаті житимуть ще й чужі діти. І стануть вони для Таланенків дорогими та рідними.


Гуманоїди прилетіли!
У Харкові народжується перший вітчизняний музей уфології
Лариса САЛІМОНОВИЧ   

Матерія вторинна, ідея — все, бо з нею немає нічого неможливого. Космічна тарілка замість люстри і велетенська фігура прибульця у позі роденівського «Мислителя» ще раз доводять прикладну дієвість цього твердження. Невже НЛО прилетіли? Ні, вони літають і зараз. Просто тепер є місце, де можна ґрунтовно підготуватися до зустрічі з ними.


Новачки на порозі
Якщо сьогодні ЦВК зареєструє нових депутатів від БЮТ, Київраду чекає переформатування
Наталія ЛЕБІДЬ   

Те, на що так довго сподівалися опозиційні депутати Київради, може статися вже сьогодні. На 6 березня заплановано засідання Центральної виборчої комісії, в порядку денному якого — питання про реєстрацію нових депутатів Київської міської ради замість тих, повноваження яких були достроково припинені рішенням ради Блоку Тимошенко. Іншими словами — довгоочікувана чистка лав на підставі закону про імперативний мандат.


Куди діти радіонукліди?
У Чорнобилі побудують сховище для відпрацьованого ядерного палива
Олег СНІГУР   

У Зоні відчуження в Чорнобилі Національна енергокомпанія «Енер­гоатом» бачить найоптимальніший майданчик для будівництва сухого сховища відпрацьованого ядерного палива (ВЯП). Тендер на його спорудження виграла американська компанія «Холтек Інтернешнл», яка має виконати всі роботи за три роки з моменту визначення українською владою точного місця будівництва сховища.


Білі робітники обирають білу жінку
До Хілларі Клінтон повернулася надія
Олександр ШИМАНСЬКИЙ   

Позавчора у США відбувся «супервівторок–2» — попередні вибори за право стати кандидатом у президенти США від своєї партії у чотирьох великих штатах: Техас, Огайо, Род–Айленд, Вермонт. Найдраматичніша ситуація склалася в таборі демократів. Чорношкірий кандидат Барак Обама після серії перемог в 11 штатах у разі успіху ще й на позавчорашніх праймеріз міг би співати пісню «Нас не наздоженеш». Для його головної суперниці — сенатора Хілларі Клінтон — перемога чи поразка у «супервівторок–2» означала дві альтернативи: продовження виборчої кампанії чи відмову від президентських амбіцій.


Без води і не туди і не сюди
Хронічний дефіцит в організмі плутає думки
Наталя РОТАЙ   

Коли треба пити воду? Здавалося б, відповідь очевидна — коли відчуття спраги змушує людину тягнутися до глечика води. Але не все так просто, говорять американські вчені. Спрага виникає тільки тоді, коли організм втрачає необхідну кількість води бодай на один відсоток. А першими симптомами початку зневоднення слугують інші, менш очевидні речі. І, як стверджують дослідники з Університету Міннесоти, людина не завжди відчуває дефіцит рідини і не завжди «заливає» свою спрагу так, як треба. А це призводить до швидкої втоми, роздратування, частих застуд, хронічного запалення сечового міхура й інших неприємних наслідків.


Нас мало, та ми не з простих
На чемпіонаті світу в Іспанії українці налаштовані битися за медалі
Андрій ФОМЕНКО   

Завтра в іспанській Валенсії стартує 12–й чемпіонат світу в приміщеннях. Упродовж трьох днів за медалі сперечатимуться легкоатлети 159 країн, що є рекордом для подібних турнірів. Більше того — це третій показник за масовістю змагань після Олімпійських ігор і літніх світових першостей із «королеви спорту».


РОЗДIЛИ
ІнФорУМ
Політика
Регіони
Світ і Україна
Економіка
Суспільство
Наука
Здоров'я
Культура
Спорт
Калейдоскоп
ПОГОДА
Погода в Києві і по всій Україні.
КУРСИ ВАЛЮТ

4 серпня, пн (НБУ)
1$ = 4,8451 грн.,
1Є = 7,5457 грн.,
1 RUR (рос. руб.) = 0,2064 грн.

ГОРОСКОП
НОВИНИ САЙТУ