Початок -> Кадри -> Підготовка фахівців -> Технічні школи -> Лубенська технічна школа
Авторизацiя
[Вхід]  |  [Реєстрація]
Допомога по сайту
КАДРИ
Дорожній навчально-методичний центр
Підготовка фахівців
Технікуми
Магістратура
Технічні школи
Харківська технічна школа
Лубенська технічна школа
ПОШУК
Пользовательского поиска
ЯК ВИ ВВАЖАЄТЕ
ПОГОДА
ЛІЧИЛЬНИКИ
Лубенська технічна школа -=ПЗ=-
НЕВЕЛИКИЙ ОПИС:

Лубенська технічна школа організована відповідно наказу МШС № 1012-Ц і наказу начальника Південно-Західної залізниці № 302-Н від 5 червня 1944 року "Про організацію технічної школи на станції Лубни". 30 червня 1944 року розпочалися в школі постійні заняття по підготовці паровозних бригад. В грудні 1944 року випущена перша група машиністів паровозів, яка була направлена на роботу в прифронтову зону.

Наказом МШС №935-Ц від 27 серпня 1945 року Лубенська дорожня технічна школа реорганізована в річну школу паровозних машиністів. В серпні 1949 року відновлено гуртожиток технічної школи. З 1951 року розпочалось навчання чергових по станції, машиністів вантажопідйомних кранів, машиністів мотовозів, оглядачів вагонів, поїзних вагонних майстрів та інших масових професій залізничного транспорту. З жовтня 1956 року школа розпочала масову перекваліфікацію машиністів паровозів на машиністів тепловозів, електропоїздів.

В 1957 році відбувся випуск першої групи машиністів електровозів постійного струму для локомотивних депо "Жовтень", Лозова - Південної залізниці.

В 1958 році відбувся перший випуск машиністів тепловозів для локомотивних депо Південної залізниці.

В 1963 році відбувся перший випуск машиністів електровозів змінного струму для Цілинної залізниці.

В 1983 році введено в експлуатацію новий гуртожиток школи на 220 місць.
В 1984 році переобладнано колишній гуртожиток школи в навчальний корпус.
На даний час школа має 3-х поверхову будівлю, яка включає в себе 9 оснащених необхідними плакатами, схемами, наочними посібниками навчальних кабінетів, діючий тренажер тепловозу 2ТЕ116, електротехнічну лабораторію, слюсарну майстерню, актову залу, бібліотеку.

Школа проводить підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації робітників залізничного транспорту по 18 спеціальностям:

- машиніст тепловоза (код професії 8311.2). Проводить прийом тепловоза перед поїздкою, керує тепловозом під час ведення вантажних та пасажирських поїздів, забезпечує безпеку руху поїздів. Керує роботою усіх осіб, що входять до складу локомотивної бригади, контролює їх дії. Проводить здачу тепловоза після поїздки. Навчає свого помічника правильним прийомам утримання локомотива. Виконує встановлені та впроваджує передові, безпечні методи водіння поїздів та виконування маневрової роботи, вміло діє у нестандартних та аварійних ситуаціях. Контролює встановленим порядком роботу приладів безпеки, вузлів та агрегатів локомотивів.
- машиніст електровоза (код професії 8311.2). Проводить прийом електровозу перед поїздкою, керує електровозом під час ведення вантажних та пасажирських поїздів, забезпечує безпеку руху поїздів. Керує роботою усіх осіб, що входять до складу локомотивної бригади, контролює їх дії. Проводить здачу електровоза після поїздки. Навчає свого помічника правильним прийомам утримання локомотива. Виконує встановлені та впроваджує передові, безпечні методи водіння поїздів та виконування маневрової роботи, вміло діє у нестандартних та аварійних ситуаціях. Контролює встановленим порядком роботу приладів безпеки, вузлів та агрегатів локомотивів.
- машиніст електропоїзда (код професії 8311.2). Проводить прийом електропоїзду перед поїздкою, керує електропоїздом під час ведення вантажних та пасажирських поїздів, забезпечує безпеку руху поїздів. Керує роботою усіх осіб, що входять до складу локомотивної бригади, контролює їх дії. Проводить здачу електропоїзда після поїздки. Навчає свого помічника правильним прийомам утримання локомотива. Виконує встановлені та впроваджує передові, безпечні методи водіння поїздів та виконування маневрової роботи, вміло діє у нестандартних та аварійних ситуаціях. Контролює встановленим порядком роботу приладів безпеки, вузлів та агрегатів локомотивів.
- машиніст крана (код професії 8333.1). Керує мостовими і шлюзовими кранами, оснащеними вантажозахватними пристроями, вантажопідйомністю понад 25 т під час виконання робіт середньої складності з вантаження, розвантаження, перевантаження і транспортування лісових та інших аналогічних вантажів; здійснює установлення деталей, виробів, вузлів на верстат; переміщує самохідні, само-підйомні, портально-стрілові крани вантажопідйомністю понад 25 т.
- помічник машиніста тепловоза (код професії 8311.2). Виконує оперативні розпорядження керівників депо, машиністів-інструкторів, чергових по основному чи оборотному депо. Своєчасно і точно виконує доручення машиніста по догляду за локомотивом та його технічним обслуговуванням, а також по контролю за станом поїзда, який обслуговує бригада зустрічного, вузлів та агрегатів локомотива (поїзда) від самовільного руху.
- помічник машиніста електровоза (код професії 8311.2). Виконує оперативні розпорядження керівників депо, машиністів-інструкторів, чергових по основному чи оборотному депо. Своєчасно і точно виконує доручення машиніста по догляду за локомотивом та його технічним обслуговуванням, а також по контролю за станом поїзда, який обслуговує бригада зустрічного, вузлів та агрегатів локомотива (поїзда) від самовільного руху.
- оглядач-ремонтник вагонів (код 7233.2). Здійснює технічний огляд з пролазкою для виявлення та усунення несправностей, які загрожують безпеці руху поїздів та безвідчіпний ремонт кузовів, відповідальних вузлів рами, ходових частин, автозчепних пристроїв, гальм та важільних передач з авторегуляторами, буксових вузлів з підшипниками котіння та ковзання, редукторно-електро-карданних приводів, холодильних, моторвентиляційних установок та радіоустаткування, приладів опалення вагонів, підлог, дахів критих та ізотермічних вагонів.
- черговий по залізничній станції (4-5 клас)( код 3119). Організує роботу по забезпеченню приймання, відправлення і пропуску поїздів, а також маневрової роботи на станції. Забезпечує виконання графіку руху поїздів, маневрової роботи і змінного плану роботи станції; веде спостереження за основними робочими зонами станції. Управляє стрілками і сигналами, готує маршрути приймання, відправлення, пропуску поїздів і маневрів.
- кондуктор вантажних поїздів (код 5112). Обслуговує збірні, вивізні, передавальні і господарські поїзди, забезпечує збереження вантажів, які в них перевозяться. Приймає та здає перевізні документи на вагони. Перевіряє правильність формування поїзда та здійснює комерційний огляд ешелону. Виконує маневрову роботу та керує діями усіх працівників, які беруть участь у маневрах.
- провідник пасажирських вагонів (код 5112). Забезпечує високу культуру обслуговування пасажирів на шляху прямування поїзда та їх безпеку в аварійній обстановці. Утримує внутрішнє обладнання вагона та знімного інвентарю у справному стані. Забезпечує безпечну посадку та висадку пасажирів. Розміщує пасажирів у вагоні згідно з їх проїзними документами.
- прийомоздавальник вантажу та багажу в поїздах (код 4131). Приймає, навантажує, на шляху прямування поїзда, вивантажує і здає вантаж і багаж на станціях. Забезпечує раціональне розміщення вантажу і багажу в вагоні відповідно до плану формування, супроводжує і забезпечує схоронність вантажу і багажу на шляху прямування.
- черговий по переїзду(код 8312.2). Забезпечує безпечний та безперебійний рух поїздів та транспортних засобів на переїзді. Організує та регулює, відповідно до встановленого порядку, рух через переїзд різних транспортних одиниць, машин і механізмів, прогін худоби. Забезпечує контроль за справною роботою переїзної або загороджувальної сигналізації та автоматизації.
- налагоджувальники шляхових машин та механізмів (код 7223.1). Налагоджує та ремонтує, технічно обслуговує та ремонтує електричний, пневматичний та гідравлічний колійний інструмент, верстати для обробки рейок, двигунів внутрішнього згорання з метою забезпечення їх безперебійної роботи з використанням відповідних контрольно-вимірювальних інструментів. Визначає несправності механізмів та засобів їх усунення.
- стропальник(код 7215.2). Стропує та ув'язує прості вироби, деталі, лісові та інші аналогічні вантажі, для їх піднімання, переміщення та укладання. Стропує та ув'язує вироби, деталі та вузли, технологічне устаткування та пов'язані з ним конструкції, вироби, вузли, машини та механізми під час складання і розбирання машин, апаратів, конструкцій збірних елементів будівель та споруд.
- електромонтер контактної мережі (код 7241.2). Здійснює монтаж, демонтаж, огляд, вимір, перевірку стану, ремонт контактної мережі постійного та змінного струму, високовольтних ліній, які підвішені на опорах контактної мережі, трансформаторних підстанцій, які підключені до цих мереж.
- складач поїздів (код 8312.2.). Керує рухом маневрового локомотива через радіозв'язок, подаванням ручних та звукових сигналів. Забезпечує правильне розміщення і погодженість дій робітників, які беруть участь у виконанні маневрів. Розформовує-формує поїзди і групи вагонів. Відчіпляє і причіпляє вагони поїздів, подає вагони на вантажно-розвантажувальні і інші спеціалізовані колії і прибирає їх з цих колій. Переставляє вагони і поїзди з колії на колію, з парку в парк і передає їх з однієї станції на іншу.
- машиніст (кочегар) котелень(код 8162.2). Обслуговує водогрійні та парові котли, які працюють на твердому та рідкому паливі. Спостерігає за допомогою контрольно-вимірювальних приладів за рівнем води у котлах, тиском та температурою пари, води і відхідних газів. Регулює роботу (навантаження) котлів згідно з графіком споживання пари. Запобігає та усуває несправності в роботі устаткування.
- касир товарний (код 4211). Відповідальний комерційний працівник, який забезпечує своєчасне чітке і якісне оформлення перевізних документів на навантаження і вивантаження, а також повне і своєчасне стягнення платежів, пов'язаних з перевезенням, ведення комерційної звітності.

Технічна школа має навчальний полігон, який включає в себе: тепловоз та пасажирський вагон.

За період з 1944 року по теперішній час технічна школа підготовила більше 20 тисяч робітників, перепідготовила та підвищила кваліфікацію більш 5 тисяч робітників.

КОНТАКТНА ІНФОРМАЦІЯ:
Поштова адреса:37505, м.Лубни, пл.Привокзальна, 5-a
Телефони:053-615-19-03
Факси:053-615-19-03
ПОСИЛАННЯ









Copyright by IVC PZ
Contact to Webmaster