This version of the page http://rpl.net.ua/2007/06/27/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-02. The original page over time could change.
Материалы за 27.06.2007 » РЕАЛЬНА ПОЛІТИКА
   

Зробити стартовою - Додати в закладки - RSS
 РУССКАЯ ВЕРСИЯ

 
 
  

ПОШУК 

  Кріль викрив черговий обман Тимошенко   Росія вже готується до виведення ЧФ з Криму?   Тимошенко не збирається у відпустку. Хоче попрацювати, поки не звільнили   Кернес не злякався, тому сам прийшов лякати Луценка   У Тимошенко вже подумують, як не відшкодовувати збитки від стихії 

Коментарі 

Володимир Цибулько: Залучення майора Мельниченка може бумерангом вдарити по самому Морозу

27/06/2007 22:24  Реальна Політика
 
 
Cхоже, Соціалістична партія України продовжує свій пошук такої карти у політичній грі, яка б дозволила їй успішно подолати 3%-ий бар’єр та забезпечити представництво у Верховній Раді VI скликання. Принаймні, саме на таку думку наштовхує недавня заява Олександра Мороза про те, що колишній майор держохорони Микола Мельниченко може бути включений до виборчих списків СПУ. Чи дійсно одіозний майор може допомогти Соцпартії виграти на дострокових виборах? Які ще причини могли підштовхнути О.Мороза до такої дії? Максим Задорожний звернувся по ексклюзивний коментар для «Реальної Політики» до відомого суспільного і політичного діяча, колишнього радника Президента Володимира Цибулька.

Стрічка, Останні новини 

БЮТ стурбований психічним станом Мороза

27/06/2007 18:40 
 
Блок Юлії Тимошенко заявляє, що у Верховній Раді V скликання не існує фракції БЮТ.
"Ніякої фракції БЮТ в парламенті не існує і існувати не може. Колишні депутати можуть скільки завгодно ділити між собою в розпущеному парламенті комітети, крісла, папки і сейфи, але ж суть процесу від цього не зміниться: повноваження Ради припинені", - сказано у заяві БЮТ.
Блок Юлії Тимошенко також вважає оголошення головою Верховної Ради V скликання Олександром Морозом про створення фракції БЮТ "класичним прикладом маразму, що власне характеризує стан здоров’я та психіки самого екс-спікера, і його колег з лжефракції".
"Для того, щоб депутати-зрадники перестали експлуатувати прізвище нашого лідера, ми пропонуємо їм назвати лжефракцію по іншому, скажімо - Блок Зрадників Депутатів (об’єднаний). З відповідною абревіатурою", - сказано у заяві.
На думку першого заступника лідера БЮТ Олександра Турчинова, "депутати-зрадники можуть як завгодно називатися, або причепити по дві коси собі на голову, але розуму від цього не додасться".

Стрічка, Останні новини 

Ющенко пропонує кардинальні зміни до Конституції

27/06/2007 18:31 
 
Заступник глави Секретаріату Президента Ігор Пукшин сьогодні на брифінгу для преси повідомив, що Президент України Віктор Ющенко має намір незабаром презентувати новий текст Конституції України, в якому буде запропоновано створити двопалатний парламент.
Зокрема, за словами Пукшина, буде запропоновано запровадити інститут народної законодавчої ініціативи, а також інститут конституційного оскарження – тобто, щоб проста людина мала право звертатись до Конституційного суду.
Пукшин вважає, що запровадження двопалатного парламенту дозволить якісно підвищити законотворення, дозволить подолати політичну корупцію в парламенті, зможе рівноцінно представити регіони у парламенті.
Заступник глави Секретаріату Президента також зауважив, що реформування потребує і судова гілка влади. При цьому Пукшин дав зрозуміти, що ці пропозиції будуть викладені в новому проекті Конституції, робота над яким вже завершується у Секретаріаті Президента. При цьому Пукшин зауважив, що це буде нова редакція Основного закону.

Стрічка, Останні новини 

Комуністи не підуть на вибори в одному списку з олігархами

27/06/2007 15:16 
 
Лідер компартії Петро Симоненко повідомив сьогодні на прес-конференції, що Комуністична партія України проведе свій з`їзд 2-4 серпня. Повідомляє РБК-Україна.
В ході з`їзду комуністи визначаться з виборчим списком.
Симоненко також заявив, що Комуністична партія піде на вибори самостійно.
Коментуючи можливий розвиток подій у Верховній Раді сьогодні, Симоненко зазначив, що сесія, буде закрита, однак депутати " залишають за собою право зібратися в будь-який день після закриття".

Стрічка, Останні новини 

Богатирьова не хоче бачити в наступному парламенті Мороза чи Кінаха

27/06/2007 15:07 
 
Лідер парламентської фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова повідомила сьогодні журналістам у Верховній Раді, що її партія має намір використати парламентські канікули для підготовки до виборів.
Богатирьова також сказала, що виступає за самостійну участь Партії регіонів у позачергових парламентських виборах. Повідомляє УНІАН
Відповідаючи на запитання журналістів, наскільки вірогідним є проведення виборів саме 30 вересня, Богатирьова нагадала, що Президент, прем’єр та голова ВР досягли спільних домовленостей, і її політична сила їх виконала. Тепер, за словами Богатирьової, «багато питань буде залежати від наших опонентів та рішень ЦВК».
Що до участі Партії регіонів у виборах, то Богатирьова сказала, що «нам треба сконцентрувати свої зусилля навколо своєї програми, йти на вибори самостійно, але це буде колегіальне рішення».

Стрічка, Останні новини 

Мороз згадав про єдине джерело влади. І послав до нього депутатів

27/06/2007 14:45 
 
Голова Верховної Ради Олександр Мороз у своєму заключному слові на третій сесії парламенту V скликання повідомив, що в липні в приміщенні парламенту пройдуть засідання парламентської асамблеї ОБСЄ і закликав депутатів "долучитися до цієї справи".
Мороз також попередив депутатів, що "при потребі Рада може зібратися на позачергову сесію".
"Ідіть до людей, кажіть правду, все те, що є вашими враженнями від сесії і цієї каденції. Говоріть з людьми - це єдине джерело влади", - закликав Мороз депутатів.
Він також побажав всім депутатам "добре відпочити, щоб вистачило сил розпочати наступну сесію 4 вересня".

Стрічка, Останні новини 

Всі важливі рішення Янукович приймає тільки після консультацій з Ахметовим -Ганна Герман

27/06/2007 13:40 
 
Член Партії регіонів Ганна Герман спростовує інформацію щодо можливого розколу у середині Партії регіонів.
"Щодо розколу, нестиковок або невдоволення усередині партії - це великий міф", - сказала вона в інтерв'ю газеті "Дєло".
"Я досить близько знаходжуся біля цих людей (Віктора Януковича і Рината Ахметова) і бачу, що кожне важливе рішення завжди обговорюється і приймається тільки після спільного обговорення", - додала Герман.
"Між цими людьми існують стосунки, що не всім дано зрозуміти. Їх багато чого об'єднує, вони багато чого пройшли і пережили", - відзначила депутат.
За словами Герман, "Ринат Леонідович з величезною повагою ставиться до Віктора Федоровича".
" Ринат Леонідович ставиться до Віктора Федоровича як до старшого товариша", - додала вона.

Стрічка, Останні новини 

Янукович не побачив користі в продовженні "цирку від Мороза"

27/06/2007 13:15 
 
В середу о 13:00 годині відбудеться закриття сесії верховної Ради V скликання.
Про це з трибуни повідомив спікер Верховної Ради V скликання Олександр Мороз.
Він також оголосив перерву до 12:30, зазначивши, що за півгодини буде обговорено ще кілька поточних питань. Повідомляє «Українська правда»
Раніше соціаліст Василь Волга розповів, що спікер та прем’єр Віктор Янукович проводили зустріч, на який обговорювалась можливість продовження роботи парламенту до 16 липня.

Стрічка, Останні новини 

На політраді регіонали вирішать подальшу долю Мороза і Кінаха

27/06/2007 13:04 
 
Прем'єр-міністр Віктор Янукович підчас прес-конференції в середу, заявив, що Партія регіонів ще не приступала до формування виборчих списків і не приймала рішень щодо участі в дострокових виборах.
На питання, чи будуть у списках Партії регіонів Олександр Мороз і Анатолій Кінах, прем'єр відповів:
"Усі рішення будуть прийматися винятково колегіальним органом партії, яким є політрада".
"До списку Партії регіонів увійдуть ті люди, список яких затвердить політраду. Інших підходів не буде. Звичайно, у мене буде моя точка зору, я її буду висловлювати, що стосується рейтингових або нерейтингових політиків", - відзначив Янукович.
"Ті люди, що себе дискредитували, - не будуть у списках, - додав він.
Крім того прем'єр у відповіді на одне з питань журналістів сказав, що в середу має відбутися засідання політради Партії регіонів.
Як повідомив прем’єр Янукович - засідання політради Партії регіонів відбудеться о 13:30 в середу.
Про це "Українській правді" повідомила представник Партії регіонів Ганна Герман.
За словами Ганни Герман, на політраді ймовірно буде визначена дата з'їзду партії який найімовірніше відбудеться в перших числах серпня.
"Можливо обговоримо дату проведення з'їзду ", - зазначила вона.

Стрічка, Останні новини 

Мороз вважає, що Україні непотрібні ні безпека ні оборона

27/06/2007 12:35 
 
Голова розпущеної Верховної Ради Олександр Мороз запропонував залишкам парламенту скасувати Раду національної безпеки й оборони, виключивши з Конституції статтю 107.
Стаття 107 передбачає, що РНБО - це координаційний орган з питань національної безпеки й оборони при Президенті, який його очолює й формує його склад.
РНБО контролює органи виконавчої влади в сфері національної безпеки й оборони.
Інші повноваження Президента в сфері оборони й безпеки Мороз також пропонує скоротити.
Зокрема, Мороз пропонує відмінити право Президента призначати й звільняти вище командування Збройних Сил й інших військових формувань, а також покладене на нього Конституцією керівництво в сферах національної безпеки й оборони.
Мороз пропонує змінити статус Президента як верховного головнокомандуючого, передбачивши, що Президент отримує його тільки в разі оголошення війни або збройної агресії проти України.
Цей законопроект поставлено до порядку денного 27 червня і після голосування Мороз зробить спробу надіслати його в Конституційний Суд.

Стрічка, Останні новини 

Мороз оголосив, що Замковенко це Тимошенко у парламенті

27/06/2007 11:35 
 
Лідером фракції БЮТ у Верховній Раді обрано Миколу Замковенка.
Про це на засіданні парламенту у середу повідомив спікер Олександр Мороз, зачитавши відповідне рішення засідання фракції. Повідомляє «Українська правда»
Мороз також вкотре наголосив, що Верховна Рада є правомірною і буде працювати до того часу, поки ЦВК не дасть офіційної відповіді, що "ніким замінити тих, хто не хоче працювати".
Як відомо, раніше депутати від БЮТ, які не захотіли писати заяви про складення депутатських повноважень відновили фракцію БЮТ у парламенті.

Стрічка, Останні новини 

Янукович визнав,що злодії хочуть роз’єднати людей за рахунок мови

27/06/2007 11:26 
 
Прем’єр Віктор Янукович на прес-конференції в середу заявив про те, що питання російської мови в Україні є суперечливим.
"Це питання досить суперечливе. Воно існувало. існує і буде існувати в державі стільки, скільки ми будемо жити", - зазначив він.
Проте Янукович вважає, що "тільки злодії шукають можливість, як за рахунок церкви, віри, мови людей роз'єднати, як зробити їх ворогами".

Стрічка, Останні новини 

Ющенко закликає Європу боротися з енергетичним шантажем

27/06/2007 11:13 
 
Про готовність України взяти участь у формуванні загальноєвропейської енергетичної політики
заявив президент Віктор Ющенко на десятій щорічній стамбульській конференції "Схід зустрічає Захід: нові кордони енергетичної безпеки".
Українська сторона вважає, що сьогодні існує ключова проблема, яка полягає у спробах монополізації експортних і транзитних потоків енергоносіїв.
За словами Президента України, всі неодноразово були свідками, спроб використання енергетичних важелів як засобу тиску.
"Це небажана і дуже небезпечна тенденція. Упевнений, що відповідь має бути раціональною", - сказав Ющенко.
Він додав, що саме тому Україна є одним із ініціаторів вироблення загальноєвропейської енергетичної політики, яка призвана однаковою мірою задовольнить права та інтереси країн, які видобувають і виробляють енергетичні ресурси, країн-транзитерів та країн-споживачів.
"Прозорі і взаємовигідні відносити між усіма партнерами в енергетичній сфері – це основа майбутньої глобальної системи енергетичної безпеки. Важливим її елементом ми вважаємо Європейську енергетичну хартію, філософію і цілі якої Україна повністю поділяє", - сказав Ющенко.
"Для того, щоб цей унікальний документ набув чинності, необхідний всього один крок – ратифікація хартії і транзитного протоколу Російською Федерацією", - додав Ющенко.
Президента України повідомив, що Україна повністю підтримує звернення Європейського парламенту до Російської Федерації щодо ратифікації Європейської енергетичної хартії.
"Розраховуємо на підтримку цього звернення з боку всіх європейських партнерів", - підкреслив Віктор Ющенко.

Стрічка, Останні новини 

Роль і місце України як транзитної держави постійно зростатає

27/06/2007 10:51 
 
Президент Віктор Ющенко переконаний у тому, що місце і роль України як транзитної держави є і будуть залишатися ключовими для Європи, повідомляє прес-служба глави держави.
За словами Ющенка, на прес-конференції у Стамбулі, Україні "треба міркувати над тим, як цю частину нашої місії закріплювати і розвивати".
Президент глибоко переконаний, що Україні необхідно проводити надзвичайно активну міжнародну енергетичну політику.
Адже стосовно останніх подій у Європі, "за точки зору активізації версій доставки нафти і газу, Україна перебуває на досить важливому чільному місці, українська перспектива росте", – вважає Ющенко.
Говорячи про альтернативні можливості постачання енергоносіїв до країн Європи, він висловив упевненість, що вони "ніколи не будуть тими, що мінімізують роль України".
Президент підкреслив, що у вівторок під час енергетичного саміту, зокрема, було підтверджено значимість проекту нафтопроводу Одеса-Броди, його добудови до європейських країн. Він також додав, що існує велика цікавість до енергетичних ініціатив України.
Ющенко вважає "ключовим моментом" відносин України з ЄС меморандум об'єднання енергетичних систем.
При цьому Президент додав, що сьогодні він "є більш оптимістичним стосовно місця України на енергетичній європейській карті, ніж півтора роки тому".

Стрічка, Останні новини 

400 чоловік одержали нагороди з нагоди Дня Конституції

27/06/2007 10:11 
 
Президент Віктор Ющенко відзначив орденами та почесними званнями близько 400 осіб "за вагомий особистий внесок у розвиток конституційних засад української державності, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня Конституції України".
Про це йдеться в указі Президента, текст якого розміщено на офіційному сайті глави держави.
Зокрема, орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня президент відзначив начальника Головного управління – командувача внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ генерал-полковника Олександра Кіхтенка та тимчасово виконуючого обов’язки голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка.
Крім того, Президент видав указ про нагородження військовослужбовців Внутрішніх військ "за вагомий особистий внесок у зміцнення законності та правопорядку, зразкове виконання службового обов`язку та виявлені мужність і витримку".

Попередня сторінка   1 2    Наступна сторінка

Нагору

Цей день в історії  
2 серпня 2004 року

Кучма пообіцяв Севастополь Росії

Цього дня було повідомлено про ініціативу Президента Кучми перебазувати Військово-морські сили України до озера Донузлав і залишити Севастополь виключно для потреб ЧФ Росії.

30.07.2008 // Якось Віктор Федорович сидів у своєму робочому кабінеті, гортав якісь папери і кляв всі свої неприємності.

В цей самий незру...

   

Останні новини  

1 серпня 2008 року
18:42

Черновецький звільнив свого головного рекламника

18:17

Турчинов став головним антирейдером країни

17:55

Вінський знову підвищує ціни на залізничні квитки

17:44

Ющенко підписав закон про бюджетні зміни

17:40

Кріль викрив черговий обман Тимошенко

17:33

Тимошенко доручила Васюнику поглибити міжкультурний діалог

17:23

Полтавщина проводитиме по два Сорочинських ярмарки на рік

17:18

4 серпня на Буковині очікують Ющенка

17:12

В МНС вважають, що причиною повені стала вирубка лісів

16:56

Черновецький вводить нові талони на паркування

16:48

Клюєв дав декілька порад Тимошенко

16:41

Тимошенко дала добро на с/г дослідну станцію

16:31

Прокуратура вимагає покарати суддю, який відпустив Зіса

16:23

В БЮТ пояснили, чому Тимошенко не влаштовує аверс Одеса – Броди

16:10

В Україні знову подорожчає бензин

15:58

Венко припинить судитись з Тимошенко, якщо вона піде на переговори

15:48

Стихія «погуляла» на Чернівщині більш ніж на 1,5 млрд

15:39

Вантажівкам з гуманітаркою спростять в'їзд в Україну

15:30

Черновецький і собі вирішив дати грошей на потоп

15:25

Ціни на зерно піднімуться уже найближчими днями?

15:16

В НС-НУ похвалили мiнiстра Тимошенко

15:05

Генпрокуратура доручила доставити «чорного трансплантолога» в суд

14:51

Російська «гуманітарка» вже відправлена Україні

14:42

Тимошенко хоче всіх навчити, як правильно розпоряжатись врожаєм

14:34

Росія хоче більше українського салa

14:27

В НУ-НС вирішили по державному бoротись із алкоголізмом

14:18

Тимошенко таємно збирається у Львів

14:10

Гельсінська спілка пропонує допомогу Жванії

13:59

На Закарпатті відновлено дорожне сполучення







Загрузка...

 Архів  

«    Червень 2007    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 

Головний редактор: Андрій Костенко
Ел.пошта редакції: rpolitics@gmail.com
© 2006-2007 RPL.NET.UA "Реальна політика" 
Передрук матерiалiв лише за умови (гіпер)посилання на www.rpl.net.ua