This version of the page http://kiev.usembassy.gov/PAS_grants_ukr.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-08-02. The original page over time could change.
Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні - Грантові програми
 

Відділ преси, освіти та культури > Грантові програми

Відділ преси, освіти та культури Посольства США (PAS) здійснює декілька грантових програм, що надають сприяння бібліотекам, НУО та засобам масової інформації. Більш детальну інформацію про ці програми подано нижче. Якщо після ознайомлення з цією інформацією у вас виникнуть питання, звертайтесь за тел. 380-44-490-4026.

Фонд Посла США із збереження пам'яток культури
Посольство Сполучених Штатів Америки в Києві оголошує про прийом пропозицій на конкурс Програми Фонду Посла США зі збереження пам'яток культури. Фонд було засновано Бюро у справах освіти і культури Державного департаменту США у 2001 році, щоб допомагати іншим країнам у збереженні їхньої культурної спадщини і демонструвати повагу США до інших культур.

Програма "Демократичні гранти"
Програма "Демократичні гранти" спрямована на підтримку перспективних проектів, призначених сприяти демократичним перетворенням в Україні. Починаючи з липня 1996 року, близько 300 проектів від українських недержавних неприбуткових організацій одержали фінансування за програмою "Демократичні гранти".

Фонд розвитку українських ЗМІ
Кошти фонду спрямовано на підтримку та розвиток вільної та незалежної преси в Україні і на надання різноманітної підтримки українським журналістам, медіа організаціям та іншим неурядовим групам. Його мета - привернути увагу до ряду важливих питань в українському медіа-середовищі: покращення правового, адміністартивного та податкового середовища українських ЗМІ, поширення використання Інтернету як новинниго та інформаційного інтструменту, покращення професійних стандартів серед журналістів, та збільшення прямої ґрантової підтримки для українських медіа та НУО.

Інтернет для читачів громадських бібліотек (LEAP)
Протягом останніх двох років у громадських бібліотеках України було відкрито 55 Інтернет-центрів за програмою Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні "Інтернет для читачів громадських бібліотек (LEAP)". Ця програма має на меті допомогу громадських бібліотекам України у наданні інформаційних послуг населенню, підтримку вільного і відкритого обміну інформацією, що є важливим для інтегрування України у світову спільноту та проведення реформ.

Інформаційні центри Вікно в Америку
Відділ преси, освіти та культури Посольства США в Києві підтримує низку інформаційних центрів у різних регіонах України. Це Центр інформаційних ресурсів Посольства США та Американська бібліотека в Києві, а також 11 центрів "Вікно в Америку" в областях України. Центри "Вікно в Америку" створені на основі партнерства між американським урядом та українськими обласними бібліотеками.

Конкурс освітніх мінігрантів "Педагогічні Інновації"
Посольство США надає фінансову допомогу педагогічним колективам на підтримку проведення тренінгів та семінарів що мають на меті практичне застосування освітніх інноваційних технологій у середній школі. Мінігранти надаються українським тренерам, випускникам однієї із програм Держдепартаменту США, на покриття витрат на подорож протягом проведення тренінгу та роздаткові матеріали для слухачів.

Відділ преси, освіти та культури
Радник з питань преси, освіти та культури: Мішель Логсдон
Аташе з питань культури: Кортні Остріан
Прес-Аташе: Ненсі Петіт
Контакт: 380-44-490-4026 -- 490-4050 (факс)
вул. Глибочицька, 4
Київ 04050 Україна

Програми обміну

Академічні
Обмін майбутніми лідерами
Обмін студентів ВНЗ
Обмін аспірантами ім. Маскі
Фулбрайтівські аспіранти
Партнери в освіті
Американо-українські премії за досягнення у викладанні
Програма ім. Г. Гамфрі
Стажування молодших викладачів ВНЗ
Дослідження сучасних проблем
Фулбрайтівські науковці
Програма партнерства університетів
Фулбрайтівський викладач з США (2-6 тижнів)
Фулбрайтівський викладач з США (1-2 семестри)
Професійні програми
Програма Громадські Зв'язки
Програма міжнародних відвідувачів
Викладання англійської та американістики
Продаж книжок
Підручники для роботи в класі
Ресурсний центр для викладачів англійської мови
Культурні заходи
Виставка:"Україна очима добровольця Корпусу Миру США"
Фотовиставка:"Образи з Епіцентру"
Виставка:"Заголовки історії: світова преса про трагедію 11 вересня 2001 року."
Вгору

Цей сайт створений та підтримується Відділом преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Посилання на інші Інтернет-сторінки не слід розглядати як схвалення поглядів, що там висловлюються. Маєте запитання чи коментарі? Будь ласка, пишіть на електронну адресу kyivwebmaster@state.gov. Прочитайте наші Зауваги про дотримання приватності та інші Застереження.