This version of the page http://smi.liga.net/articles/IT083470.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-07-31. The original page over time could change.
Для київських велосипедистів зроблять окремі смуги руху // Мониторинг СМИ
 
Медиа-новости
31.07.2008 В "Одноклассниках" появилась новая услуга "Невидимка"
31.07.2008 "Google" хочет создать собственный инвестиционный фонд
31.07.2008 Mail.ru отложила IPO до 2009 года
31.07.2008 "Microsoft" обновила дизайн Live.com
31.07.2008 МОК согласился с Интернет-цензурой на Олимпиаде
все новости >>
 

 
31.07
Луценко обвиняется в разглашении государственной тайныМедведчука никак не поделятКонец бесплатного образованияИспытание "российским фактором"Вместо маркировки - идентификационный кодПравительство утопит водочников Какая пенсия ожидает сегодняшних 30-летних? Высотка затрещала по швам
 
MarketGid
Загрузка...
 

 
Статья

Для київських велосипедистів зроблять окремі смуги руху

Ігор СВАЧІЙ (Хрещатик, № 133, 27 червня 2008)

У Києві стане безпечніше їздити на велосипеді. Для цього виду транспорту в столиці створять 16 маршрутів. Перші готуватимуть уже цього року. Також для 15 тисяч київських велосипедистів облаштують стоянки. А до кінця наступного року запрацюють перші пункти прокату двоколісників. Мерія від таких кроків очікує лише позитиву - стане менше заторів, кияни більше дихатимуть чистим повітрям і будуть здоровішими.

Найближчим часом "Київпроект" розробить програму облаштування у столиці велосипедних доріжок. Про це учора повідомив перший заступник голови КМДА Денис Басс. "У Європі давно існують спеціальні велодоріжки. В Парижі їх 350 км, у Варшаві - 300 км", - навів статистику чиновник.

У Києві нині на двоколісниках їздять близько 15 тисяч людей. Щороку їх додається приблизно 3 тисячі. Проте користуються таким транспортом лише найсміливіші, адже на звичайних дорогах велосипедисти не мають пріоритетів. Доволі часто потрапляють під атаки автомобілів.

Щомісяця в середньому вісім ДТП стається за участю велосипедистів. Останні ж, звісно, і страждають. З початку року на дорогах міста троє велосипедистів загинули. За словами Дениса Басса, в Києві планують облаштувати 16 спеціальних маршрутів. Перші з'являться на проспектах Бажана, Броварському, Перемоги, на Харківському шосе та вулиці Здолбунівській.

Роботи над облаштуванням цих маршрутів розпочнуть уже тепер. Окремі смуги на дорозі чи частину тротуару для велосипедів відводитимуть під час реконструкції усіх шляхів у місті. Такі ж смуги зроблять і на мостах, зокрема на Подільсько-Воскресенському та Залізничному.

Найбільші торговельні центри муситимуть облаштувати стоянки для велосипедів. Про це домовлятиметься Головне управління торгівлі. Перший заступник голови КМДА каже, що до кінця наступного року в місті запрацюють перші пілотні пункти прокату велосипедів. За кордоном люди активно користуються таким видом транспорту. Полюбляють їх туристи, яким на двоколісних зручно оглядати місто.

Голова Асоціації велосипедистів Києва Дмитро Олександров каже, що про потребу у велодоріжках говорили ще до 2004 року. "Нас почули лише нині, й ми дуже сподіваємося, що міська влада розробить і виконає цю програму. Це справді буде дуже добре для киян", - сказав головний столичний велосипедист. Сьогодні о 17 годині любителі байків зберуться під мерією, щоб отримати копію розпорядження міського голови як гарантію того, що велодоріжки таки будуть.


Источник
Распечатать
 
НА ЭТУ ЖЕ ТЕМУ
Транспорт, логистика
Одной авиакомпанией стало меньше Роман ИВАНОВ (Экономические известия, № 132, 31 июля 2008)
Транспорт пойдет под дном Роман ИВАНОВ (Экономические известия, № 131, 30 июля 2008)
11 тысяч пассажиров остались без багажа Севгиль МУСАЕВА (Дело, № 133, 30 июля 2008)
Затяжная реформа Мария СЕМЕНЧЕНКО (День, № 133, 30 июля 2008)
Киев получит три новые станции к концу года Александр ФЕДЧЕНКО (Комсомольская правда в Украине, № 163, 29 июля 2008)
 

Реклама


 
Хит-статьи
  1. Тина Кароль таки беременна!
  2. Цены на жилье должны рухнуть более чем в 2 раза
  3. "Новая волна-2008": Звезды зажигают
  4. Колбасы из мяса нам не видать
  5. Китайцы подделывают даже боевые самолеты!
все хит-материалы >>
 
Анонсы изданий
"Автоцентр" №31 от 28 июля 2008
 
МЕТА
Загрузка...