Про організацію
Експертні матеріали
Видання
Проекти
Заходи
Кориснi посилання
Карта сайту

 Ключовi проекти


 Пошук
 Розсилка
  Ваш e-mail:
 
 Партнери
ПАРЛАМЕНТСЬКИЙ МОНIТОРИНГ :.
ІНФОРМАЦІЙНА ПОЛІТИКА
Перелiк законопроектiв   
07-10-2004 || 14:56
ДОВІДНИК "ОРІЄНТИРИ ВИБОРЦЯ 2004"
 

У довідник увійшли короткі матеріали про стан справ та основні напрями державної політики України у найважливіших сферах суспільно-державного та громадянського життя. Чільне місце відведене також викладу передвиборних обіцянок кандидатів на пост Президента України з відповідних питань.

Детальнiше 

09-06-2004 || 19:30
МОНОПОЛІЇ У СФЕРІ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ: законодавче регулювання і деякі вітчизняні реалії

Кожна монополія за означенням складає потенційну небезпеку для вільного підприємництва, а отже і для економіки в цілому. Що ж стосується діяльності ЗМІ, увага держави та суспільства до їхньої діяльності з точки зору недопущення монополій та, тим більше, зловживання монопольним становищем мала б бути особливо пильною. Причини цього зрозумілі: ЗМІ є не тільки і не стільки суб’єктами господарювання – вони, передусім, виступають як суб’єкти інформаційної діяльності і тим самим забезпечують реалізацію іншого, також гарантованого Конституцією, права людини на свободу слова та свободу інформації.

Детальнiше 

04-03-2004 || 20:18
"ОРІЄНТИРИ ВИБОРЦІВ" – моніторинг реалізації передвиборчих обіцянок народних депутатів у законотворчому процесі/VOTER GUIDE: Implementation of Election Commitments in Legislation 4th Verkhovna Rada of Ukraine 4th Parliamentary Session
 

Підсумковий звіт по проекту містить огляд основних парламентських подій за період 4 сесії IV скликання Верховної Ради України та аналіз ключових законодавчих змін у ряді важливих сфер державної політики.

Детальнiше 

14-02-2004 || 16:32
Декларація Комітету Міністрів Ради Європи про свободу політичних дебатів у ЗМІ (схвалена 12.02.2004 року)
 

У четвер 12 лютого, Комітет Міністрів Ради Європи на своєму засіданні розглянув ситуацію у сфері діяльності ЗМІ в ряді країн-членів, у тому числі в Україні. У прийнятому рішенні Комітет Міністрів РЄ закликав українську владу виконувати рекомендації Ради Європи щодо забезпечення свободи слова. Того ж дня було схвалено Декларацію про свободу політичних дебатів у засобах масової інформації, з неофіційним перекладом якої, здійсненим Лабораторією законодавчих ініціатив, пропонуємо ознайомитись.

Детальнiше 

30-01-2004 || 10:51
Рекомендація ПАРЄ щодо суспільного телерадіомовлення
 

На своїй черговій сесії Парламентська Асамблея Ради Європи розглядала не лише питання політичної кризи в Україні, але й важливі проблеми інших сфер життя країн-членів РЄ. Так, 27 січня 2004 року після обговорення було прийнято Рекомендацію ПАРЄ щодо суспільного телерадіомовлення, у якій викладений аналіз основних тенденцій розвитку суспільного мовлення в Європі, піддано критиці політику окремих держав, у тому числі України, у цій сфері, зроблені висновки щодо першочергових кроків для покращення ситуації (подаємо неофіційний переклад тексту Рекомендації).

Детальнiше 

23-12-2003 || 16:18
До питання про захист прав людини на таємницю особистого та сімейного життя, таємницю телефонних розмов та кореспонденції

Вітчизняне законодавство у сфері інформаційно-комп’ютерних та інших високих технологій тільки починає розроблятися. І як не дивно, особливо активним суб’єктом законотворення у цій сфері виступає уряд. Крім того, не може не вражати наполегливість, з якою взялася за “просування” низки законопроектів зі згаданої сфери, скажімо, Служба безпеки України.

Детальнiше 

27-11-2003 || 15:41
Щодо проекту закону “Про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (нова редакція)

Проект суттєво реформує чинне правове регулювання мовлення в Україні – Закон України “Про телебачення і радіомовлення”, ухвалений ще у 1994 році. Відтоді стан справ в телерадіоінформаційному просторі кардинально змінився: значно урізноманітнилися форми власності на телерадіоорганізації, організаційно-правові форми останніх, суттєво зросла кількість таких організацій, з’явилися раніше невідомі вітчизняному споживачеві суб’єкти та форми діяльності в інформаційному просторі тощо.

Детальнiше 

20-09-2003 || 20:27  (Джерело: Телекритика, 21 квітня 2003) Автор: Дмитро Котляр
Перспективи законодавчого регулювання діяльності Нацради

Круглий стіл, організований Комітетом з питань свободи слова та інформації 18 квітня в приміщенні українського парламенту, зосередив увагу на питаннях свободи діяльності електронних ЗМІ в Україні, необхідності її законодавчого забезпечення та відповідності регулятивних положень європейським стандартам. До громадського обговорення було залучено представників та експертів Ради Європи, членів Громадської Ради з питань свободи слова та інформації.

Детальнiше 

18-06-2003 || 18:05
ЗБІРНИК "МІЖНАРОДНІ СТАНДАРТИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СВОБОДИ СЛОВА"
 

Міжнародні стандарти забезпечення свободи слова (збірник публікацій міжнародної організації "АРТИКЛЬ-19"). Містить ряд документів підготовлених під егідою міжнародної організації "Артикиль 19. Всесвітня кампанія за свободу слова", яких викладаються основні міжнародно визнані принципи у сфері свободи слова та інформації.

Детальнiше 

© 2003 - 2008. Лабораторія законодавчих ініціатив
Орiєнтири виборцiв -
парламентський монiторинг
 У базi зареєстр. 0 зак-т(и/iв),
станом на 31.07.2008
Правова полiтика
Державне будiвництво та мiсцеве самоврядування
Економiчний розвиток
Галузева полiтика
Соцiальна полiтика
Iнформацiйна полiтика
Нацiональна безпека i оборона
Зовнiшня полiтика


 Знайди свого депутата
 Знайди законопроект


Цей проект здійснюється за фінансової підтримки

Програми сприяння Парламенту України університету Індіани

 







Розроблено компанiєю Pimentos
На головну сторiнку View English materials Перейти на головну сторiнку