This version of the page http://rpl.net.ua/2008/07/02/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-07-30. The original page over time could change.
Материалы за 02.07.2008 » РЕАЛЬНА ПОЛІТИКА
   

Зробити стартовою - Додати в закладки - RSS
 РУССКАЯ ВЕРСИЯ

 
 
  

ПОШУК 

  Тимошенко віддала Дубині 23 земельні ділянки   БЮТівець звинувачує Тимошенко у «бандитизмі»   Тимошенко змушує українських м’ясопереробників імпортувати «чужі недоїдки»   Тимошенко знову переписала бюджет   Росія погрожує США 

Останні новини 

США виділили $45 млн. на боротьбу з корупцією в Україні

02/07/2008 21:01 
 
"У 2006 році Кабінет міністрів України звернувся до Уряду США з проханням допомоги з технічним забезпеченням для покращення антикорупційних заходів в країні. "Ми відгукнулися, але дану програму ніяк не могли почати реалізовувати через постійні зміни Кабміну. Програма почала працювати 30 квітня 2007 року і розрахована на два роки", - повідомив сьогодні, 2 липня, під час ознайомчого візиту у ПП "Краківець" радник з правових питань програми "Виклики тисячоліття" Департаменту юстиції США, федеральний прокурор США Богдан Витвицький.

За його словами, програма реалізовуватиметься у п’яти напрямках: подолання корупції в судочинстві, вищій освіті, серед публічних службовців, дозвільній системі та допомозі неурядовим установам, організаціям і підсиленні можливостей преси щодо викриття корупційних дій.

"Вартість програми - 45 млн доларів США. Я працюю за напрямком подолання корупції серед публічних службовців. За цю програму відповідає Департамент юстиції США. Для цього в Україну було направлено три федеральних прокурори. Ми співпрацюємо у цьому питанні і з Радою Європи. Даний напрямок роботи включає три пункти - розробка ефективного кодексу професійної етики, створення ефективної системи декларування доходів публічних службовців, створення незалежних відділів внутрішньої безпеки. Такий відділ було створено в Державній прикордонній службі України. Потім, за його зразком, ми хочемо створити такі відділи в усіх службах. Для реалізації цих ініціатив ми створили робочу групу, до її складу входять прикордонники, працівники юстиції, РНБО України. Сьогодні ми приїхали на кордон, аби зрозуміти, що конкретно потрібно для покращення технічного оснащення даної служби. Це машини, ноутбуки, диктофони. На ці цілі ми виділимо 300 тис. $. Загалом, до цього часу, ми вивчали ситуацію, складали плани, що необхідно зробити, тепер ми втілюватимемо все це у життя", - додав Б. Витвицький.

Своєю чергою начальник управління внутрішньої та власної безпеки Державної прикордонної служби України, полковник Юрій Облаухов зазначив, що управління внутрішньої безпеки працює вже п’ятий рік. "Після того, як почали співпрацювати із цією програмою, ми дещо переформатували роботу. Зокрема, ми тепер підпорядковуємося безпосередньо керівнику ДПСУ. Також, ми очікуємо на ряд змін до законодавства України, які розширять наші повноваження", - додав Ю.Облаухов.

Останні новини 

Член імператорської родини Японії дасть у Львові органний концерт

02/07/2008 20:59 
 
Завтра, 3 липня, в Будинку органної та камерної музики у Львові відбудеться п’ятий концерт Другого міжнародного фестивалю органної музики "Діапазон". У концерті візьме участь органістка з Японії Кійомі Гіґакі, - повідомляє Zaxid.net із посиланням на організаторів фестивалю.

У програмі - твори Й.С.Баха, французьких композиторів Ж. Аллена, М. Дюруфле, М. Дюпре та сучасного японського композитора Ацутади Отаки. Початок концерту о 19.00.

Від 19 червня до 17 липня у Львові проходить Другий міжнародний фестиваль органної музики "Діапазон", який відбувається за підтримки Львівської міської ради. Концерти проходять двічі на тиждень - у четвер та неділю у Львівському будинку органної та камерної музики на найбільшому органі України.

Останні новини 

Кернес хоче показати відео про те, як Луценко «замовляє» його і Добкіна

02/07/2008 20:12 
 
Секретар Харківської міськради Геннадій Кернес заявляє, що на завтрашній сесії міськради має намір продемонструвати відеозапис, на якому «замовляють» його вбивство, а також вбивство його сина і Харківського міського голови Михайла Добкіна.

За словами секретаря міськради, до цього «замовлення» мають відношення правоохоронні органи. «Луценко зводить зі мною особисті рахунки», - заявив Кернес.

Він також спростував звинувачення в тому, що приймає наркотики, заявивши про свою готовність позмагатися з будь-ким охочим і довести прекрасну фізичну підготовку.

Останні новини 

На батьківщині Балоги найдешевше пальне

02/07/2008 19:56 
 
Начальник Державної інспекції з контролю за цінами в Закарпатській області Любов Стебницька повідомила, що сьогодні в найзахіднішому регіоні України — Закарпатській області — діють найнижчі в Україні ціни на паливо.

Ще станом на 30 червня 2008 року, згідно з моніторингом, ціни на дизельне паливо в Україні становили 6,84 гривень за літр. Ціни коливалися залежно від регіону: на АЗС Івано-Франківщини — 6,89 грн./літр), Київщини — 6,90 грн./літр фіксувалися найвищі ціни. За найбільш низькими цінами «дизель» можна було придбати на Луганщині — 6,79 грн./літр, Харківщині —6,75 грн./літр та Закарпатті — 6,72 грн./літр.

Уже вчора ціна дизпалива в Закарпатті опустилася до позначки 6.52 грн./літр. А сьогодні закарпатці з подивом зафіксували нову вартість — 6,22-6,24 грн. за літр. Аналогічна ситуація з бензином марки А-95: він подешевшав із 6,12 до 5,82—5,84 за літр.

Загалом за три дні паливо у Закарпатській області подешевшало в середньому на 30-40 копійок за літр. Таким чином вартість палива в Закарпатті в середньому на 20-30 копійок нижча, ніж, приміром, у Львівській області.

За словами Любові Стебницької, таку ціну, яка існує нині в Закарпатті, встановили шестеро з сімох нафтотрейдерів, які працюють у найзахіднішому регіоні України.

Останні новини 

Тимошенко хвалиться «податковими жнивами»

02/07/2008 19:23 
 
Прем`єр-міністра Юлія Тимошенко заявила сьогодні На сьогодні робота співробітників податкової служби України забезпечує стабільність, надійність і процвітання країни.

Вона відзначила, що успішна робота податкової служби, зокрема, дала змогу вносити зміни до Держбюджету і збільшити витрати на соціальні цілі, і вчергове висловила сподівання, що ці зміни можуть бути прийняті Верховною Радою до парламентських канікул.

Останні новини 

ЄЦ погрожує Тимошенко положенням поза грою

02/07/2008 18:45 
 
Народний депутат від фракції “Наша Україна – Народна самооборона”), член партії Єдиний Центр Василь Петьовка закликає уряд терміново зайнятися підготовкою до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

«Прем’єр-міністру Тимошенко слід зрозуміти, що вже за два місяці Україна має всі шанси опинитися, кажучи футбольною мовою, у положенні «поза грою», – зауважив депутат.

На думку Петьовки, Кабінет міністрів на чолі з Тимошенко не поспішає розв’язувати проблеми футбольного чемпіонату, бо не має шансів залишитися при владі до 2012 року, а отже – не зможе скористатися «лаврами головного будівельника Чемпіонату».

Петьовка переконаний, що голова уряду намагається перекласти вирішення найскладніших питань на плечі Президента України. «Схоже, так буде і цього разу. Зважаючи на безпомічність уряду в питанні підготовки до європейського чемпіонату, Президент був змушений втрутитися. На ініційованій ним зустрічі з президентом УЄФА, що має відбутися завтра, він намагатиметься врятувати право України на проведення Євро-2012», – зазначив депутат.

Політика 

Газовое удушье

02/07/2008 18:01  Константин Гурдин, "Агенство федеральных расследований"
 
 
Недра Сибири практически опустошены. Россия угодила в «газовую яму». Который год подряд добыча голубого топлива топчется на месте. При этом, с одной стороны, внутреннее потребление газа растет на 3-5% в год. С другой - мы по рукам и ногам связаны долгосрочными зарубежными контрактами. Экспорт отъедает немалую часть добычи. Выбираться из ямы монополия намерена за счет населения.


Останні новини 

ЕС запросив Тимошенко на енергетичну конференцію

02/07/2008 17:56 
 
Комісар Європейської комісії з питань енергетики Андріс Пібалгс запросив Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко взяти участь у конференції з питань безпеки постачання енергоносіїв в Європі.

Про це йшлося під час зустрічі Пібалгса з Віце-прем’єр-міністром Григорієм Немирею, повідомляє прес-служба уряду.

Конференція має відбутися в грудні цього року в рамках французького головування в Євросоюзі.

Під час зустрічі сторони також обговорили пріоритети французького головування в ЄС, серед яких було питання енергетичної політики ЄС.

Віце-прем’єр-міністр наголосив на готовності української сторони до переговорів щодо приєднання України до Європейської енергетичної спільноти. Зі свого боку, Комісар Пібалгс поінформував про можливість отримання Європейською Комісією мандату для переговорів з Україною протягом липня цього року.

Останні новини 

Ющенко присвоїв головному податківцю країни спеціальне звання

02/07/2008 17:51 
 
Президент України Віктор Ющенко своїм указом присвоїв голові ДПАУ Сергію Буряку спеціальне звання головного державного радника податкової служби.

Останні новини 

Яценюк довів, свою «прозорість»

02/07/2008 17:48 
 
Усі консультації голови Верховної Ради Арсенія Яценюка з лідерами депутатських фракцій про повернення роботи парламенту в конструктивне русло проводилися відкрито і прозоро, як і раніше. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Верховної Ради.

Зокрема, повідомляє прес-служба, представників засобів масової інформації завчасно інформували про дату, місце і умови роботи під час відповідних заходів. Більш того, упродовж останнього часу за наполяганням голови Верховної Ради засідання Погоджувальної ради і всі політичні консультації, які відбуваються у парламенті, освітлюють представниками ЗМІ у повному об'ємі.

Сумісні консультації голови ВР з лідерами усіх депутатських фракцій заплановані на 7 липня поточного року. Дві зустрічі спікера з лідерами фракцій більшості і тих фракцій, які в неї не входять, згадані вище, проводилися для узгодження позицій з метою підготовки сумісних консультацій про відновлення повноцінної роботи парламенту.

Останні новини 

Кабмін та НБУ підписали «договір про дружбу»

02/07/2008 17:45 
 
Глава НБУ Володимир Стельмах повідомив, що Кабмін і НБУ підписали Меморандум відносно сумісних дій по внесенню змін до бюджету-2008.

Він відзначив, що даний Меморандум був підписаний в ході сьогоднішнього засідання відносно макроекономічних показників на 2008 р. у Президента України.

За його словами, даний документ передбачає, що кошти прибуткової частини бюджету в змінах бюджету на 2008 р. спрямовуватимуться на покриття дефіциту бюджету. Також Стельмах відзначив, що на соціальні виплати, передбачені в бюджеті, це ніяк не вплине.

Останні новини 

Ющенко переконав Данію, що з Україною Європі житиметься краще

02/07/2008 17:41 
 
Президент Віктор Ющенко провів зустріч з міністром закордонних справ Данії Пером Стігом Мьоллером. Коментуючи політику євроатлантичної інтеграції України, Президент висловив переконання, що членство України надасть ефективності моделі європейської колективної безпеки.

"Колективна безпекова модель буде набагато сильнішою, якщо вона міститиме Україну. І це колективний інтерес", - сказав Ющенко, повідомляє прес-служба Глави держави.

На переконання Президента, аналогічний ефект матиме участь України в Європейському Союзі.

Під час зустрічі також було обговорено тематику двостороннього співробітництва в політичній, економічній та гуманітарній сферах. Зокрема, йшлося про активізацію політичного діалогу між двома країнами на найвищому рівні, якій мають сприяти візити в Україну прем'єр-міністра Данії та Королеви Данії.

Останні новини 

Після зустрічі з Ющенком міністр Тимошенко говорив лише про погоду

02/07/2008 17:33 
 
Міністр економіки Богдан Данилишин вважає, що переговори в секретаріаті президента щодо внесення змін у держбюджет на 2008 рік завершилися гарними результатами.

"Сьогодні гарна погода... Завершилося гарними результатами", - сказав Данилишин.
При цьому на уточнююче питання журналістів, які ж усе-таки досягнуті домовленості, міністр відзначив: "Я ж вам говорю: сьогодні гарна погода, гарний день, гарні дівчата, і усе буде добре".

Останні новини 

Українських нардепів в Єрусалимі атакували терости?

02/07/2008 17:19 
 
Сьогодні у столиці Ізраїлю, в районі центрального автовокзалу близько 12.00 палестинець-смертник вчинив терористичний акт.

Палестинець, який працював на будівництві водієм бульдозера, наїхавши бульдозером на декілька легкових автомобілів і перекинувши два автобуси, в’їхав у натовп людей. За даними ізраїльської поліції, в результаті теракту загинуло троє осіб, 40 отримали травми, з яких 10 тяжкі. Постраждалих, серед яких двоє дітей, доставлено до лікарень.

Терориста застрелили ізраїльські поліцейські. Ним виявився 32-річний житель села Сурбах поблизу Єрусалима, який, за даними поліції, має кримінальне минуле.

Як повідомили у Посольстві України в Ізраїлі, даних про те, що під час теракту постраждали українські громадяни, немає. Наразі встановлюються особи загиблих.

В ці дні в Єрусалимі перебуває українська парламентська делегація, до складу якої входить 20 народних депутатів. До складу делегації також входять журналісти, підприємці та діти.

Останні новини 

У Тимошенко знову розповіли історію про дешевий газ

02/07/2008 17:10 
 
Ціна на газ для населення не підвищиться. Про це заявив міністр палива та енергетики України Юрій Продан, повідомляє прес-служба уряду

«Підвищення ціни на газ для населення з 1 липня 2008 року не відбудеться», - заявив Продан.

Попередня сторінка   1 2 3 4 5    Наступна сторінка

Нагору

Цей день в історії  
30 липня 2005 року

У Ківалова знайшли транзитний сервер

Цього дня в колишньому кабінеті екс-голови ЦВК Сергія Ківалова було знайдено комп’ютерний сервер, що міг виконувати роль транзитного під час підрахунку голосів на виборах 2004 року, а також документи ЦВК того ж періоду, пропечатані, але без підписів30 июля 2005

28.07.2008 // Якось Віктор Федорович сидів у своєму робочому кабінеті і з кимось розмовляв по телефону.

- Що значить – скасувати відпустку...

   

Останні новини  

30 липня 2008 року
14:11

Луценко заявляє, що регіонали розгорнули кампанію проти міліції

14:06

Тимошенко вирішила порозмовляти з Vanco

13:59

Рада завтра відправить Луценка у відставку?

13:55

Тимошенко віддала Дубині 23 земельні ділянки

13:46

Адвокат Кернеса підозрює, що Луценко щось замислив

13:36

Регіонали стверджують Медведчук не допомагав їм писати Конституцію

13:24

Бюджетний комітет сьогодні розгляне зміни до держбюджету

13:19

Леся Гонгадзе судитиметься з Черновецьким через пам'ятник

13:03

Повені з України перекинулись в Румунію та Молдову

12:29

У Литвина не хочуть, щоб українське громадянство роздавали "наліво і направо"

12:18

БЮТівець звинувачує Тимошенко у «бандитизмі»

12:12

Янукович продав "свою" дачу арабському шейху

11:55

Тимошенко зробить "горців" з українських військових

11:43

В НУ-НС заявляють, що Ющенко зробив більше ніж Тимошенко, тому й заслужив відпустку

11:13

Тимошенко скаржиться, що їй заважають "нормально працювати і жити" якісь чиновники

11:07

НУ-НС та ПР у повені звинувачують Тимошенко

11:00

Шустер пішов до Ахметова?

10:54

Кучма не може дочекать, поки всі підуть у небуття

10:42

Шуфрич натякає, що міністри Тимошенко обманюють населення

10:22

Сьогодні Тимошенко "роздаватиме" пільги

10:07

У Януковича відхрестилися від Медведчука

09:58

Президент Вірменії зізнався, що просив Ющенка

09:34

Міністри "не слухаютьчя" Тимошенко

09:11

"Велика вода" поступово відступає

29 липня 2008 року
17:55

Львівська облрада у стихії звинувачує Тимошенко

17:49

Брат Ющенка привіз в Київ виставку

17:45

Ющенко вже «підкинув» депутатам роботи

17:36

РНБО вважає, що Тимошенко невміє шукати аргументи для критики

17:24

Тимошенко хоче, щоб їй звітувались щогодини







Загрузка...

 Архів  

«    Липень 2008    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 

Головний редактор: Андрій Костенко
Ел.пошта редакції: rpolitics@gmail.com
© 2006-2007 RPL.NET.UA "Реальна політика" 
Передрук матерiалiв лише за умови (гіпер)посилання на www.rpl.net.ua