This version of the page http://rpl.net.ua/2008/06/12/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-07-30. The original page over time could change.
Материалы за 12.06.2008 » РЕАЛЬНА ПОЛІТИКА
   

Зробити стартовою - Додати в закладки - RSS
 РУССКАЯ ВЕРСИЯ

 
 
  

ПОШУК 

  Тимошенко віддала Дубині 23 земельні ділянки   БЮТівець звинувачує Тимошенко у «бандитизмі»   Тимошенко змушує українських м’ясопереробників імпортувати «чужі недоїдки»   Тимошенко знову переписала бюджет   Росія погрожує США 

Політика 

Подрастающая смена для кавказских боевиков

12/06/2008 23:27  Флориан Хассель, "Frankfurter Rundschau", "Inopressa"
 
 
Согласно данным кавказской военной хроники, в 2008 году в общей сложности среди военных, боевиков и мирных жителей погибли 167 человек, было ранено 229 человек. Но реальные цифры значительно выше. Власти просто обнародуют не всю информацию о погибших.

Останні новини 

Регіонали знову поставили ультиматум Тимошенко

12/06/2008 20:40 
 
Партія регіонів може порушити питання про відставку уряду, якщо він не виконає низку її вимог.

Регіонали нагадують, що, відповідно до рішення Верховної Ради, уряд мав внести до ВР проект змін до держбюджету до 1 березня поточного року.

Також Партія регіонів вимагає від уряду вжити антиінфляційних заходів, які б гарантували соціальний захист від безперестанного зростання цін і надвисокої інфляції.

Крім того, Партія регіонів вимагає заслухати у парламенті звіт Кабміну за «катастрофічний стан української економіки, за гіперінфляцію, за валютно-курсову політику і ревальвацію гривні, за різке падіння рівня життя людей».

«У разі невиконання урядом цих вимог Партія регіонів порушуватиме питання про відставку Кабінету міністрів, якому червону картку вже пред'явив український народ», - наголошується у заяві.

«Ми ставимо також на порядок денний питання про зміну виборчого закону з тим, щоб громадяни обирали депутатів за прозорими списках, що є запорукою розширення демократії в Україні», - підкреслює Партія регіонів.

Останні новини 

Тимошенко дала пораду Ахметову

12/06/2008 20:29 
 
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко радить бізнесменові Рінату Ахметову «будувати країну, а не власний капітал».

За її словами, сьогодні Партія регіонів заявляє, що потрібно переформатувати коаліцію або йти на дострокові парламентські вибори.

«Я просто хочу сказати, що Партія регіонів повинна заспокоїтися. Більше олігархія в країні до влади не прийде. Тому що реальним власником Партії регіонів є Рінат Ахметов. І сьогодні, до речі, став відомий розмір його капіталу - 31,1 млрд. доларів», - підкреслила Тимошенко.

«Я думаю, що краще, щоб вони залишалися там, де є, і щоб вони відповідали перед законом за розбазарювання усіх ресурсів країни для своєї вигоди. Я думаю, потрібно будувати країну, а не свої капітали, як це роблять сьогодні власники Партії регіонів», - підкреслила прем'єр.

Останні новини 

Тимошенко не може спокійно спати, через Семенюк

12/06/2008 19:58 
 
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко сподівається, що нове керівництво Антимонопольного комітету України буде призначене наступного тижня.

«Я думаю, що, можливо, наступного тижня буде поставлено на голосування це питання», - підкреслила вона.

Останні новини 

Історичну бібліотеку Лаври виносять на вулицю

12/06/2008 19:24 
 
Підрозділи співробітників МНС ліквідували пожежу, що виникла сьогодні близько 17.00 в одному з адміністративних корпусів Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, - повідомили в Головному управління МНС у м. Києві.
За попередніми даними, пожежа виникла у приміщенні Державної історичної бібліотеки України внаслідок удару блискавки.

Книги, в тому числі стародавні, за попередніми даними, не були пошкоджені вогнем чи водою підчас пожежогасіння.
Наразі співробітники бібліотеки та працівники МНС виносять книги на вулицю.

Останні новини 

Понад 2 млн осіб померли від СНІДУ в минулому році

12/06/2008 18:26 
 
У 2007 році було зареєстровано 2,5 млн нових випадків зараження ВІЛ/СНІДом, більше, ніж два мільйони осіб померли від цього захворювання, - повідомив генеральний секретар ООН Пан Гі Мун. Попри безпрецедентний обсяг коштів, в деяких країнах, зокрема, і в Україні, боротьба з епідемією наразі ведеться без особливих успіхів.

"Така ситуація неприйнятна", - відзначив Пан Гі Мун, виступаючи в Нью-Йорку на засіданні високого рівня Генасамблеї ООН щодо СНІДУ.

За станом на грудень 2007 року кількість осіб, інфікованих ВІЛ, у всіх країнах світу склало приблизно 33,2 млн осіб. Епідемія СНІДУ вже забрала життя 25 млн осіб, - повідомляє NEWSru.ua із посиланням на Інтерфакс та службу новин ООН.

Генсек ООН підкреслив, що майже 70% ВІЛ-інфікованих все ще не мають доступу до ретровірусної терапії.

Проте, за його словами, світ починає відчувати віддачу від того безпрецедентного обсягу засобів, які були направлені на боротьбу з епідемією ВІЛ в нинішньому десятилітті. Він підкреслив, що ці успіхи свідчать про те, чого можна досягти за наявності загальної рішучості та політичної волі.

Разом з тим Пан Гі Мун висловив співчуття у зв'язку з тим, що в деяких країнах кількість нових випадків інфікування продовжує рости. Серед них - Росія, Україна, Китай і США, де рівень охоплення населення основними послугами з профілактики ВІЛ, його лікування, догляду не встигає за темпами розповсюдження епідемії.

Останні новини 

Уряд не зацікавлений в розвитку альтернативних джерел енергії

12/06/2008 17:59 
 
Сьогодні в Києві пройшла міжнародна конференція, учасники якої обговорювали використання альтернативного палива в Україні. Більшість експертів прогнозують подальше подорожчання нафти і газу на світових ринках. Україні необхідно в терміновому порядку робити реальні кроки по переходу на біопаливо. Проте поки що влада не проявляє відповідних ініціатив, - повідомляє Новый Регион.

«Я особисто зустрічався з представниками Мінпаленерго і передавав матеріали по наших напрацюваннях особисто прем'єрові Юлії Тимошенко, проте я не зустрів зацікавленості уряду, який, насправді, не має доброї волі розвивати виробництво біодизеля в Україні. Думаю, що це – результат наявності лобіювання інтересів нафтовиків, газівників і вугільників», – заявив Володимир Семенов, кандидат технічних наук Харківського політехнічного інституту.

За його словами, в Дніпропетровську вже функціонує підприємство «Біодизель-Дніпро», яке «винайшло фотобіореактор по виробництву біодизеля з водоростей, хоча спочатку така установка робиться в Голландії, але там коштує позамежну суму – до 100 млн. євро».

«Робиться спеціальний реактор, який є десятками сотень труб діаметром до 300 мм, і є спеціальні види водоростей, які за певних умов накопичують в собі жири. Береться спеціальне живильне середовище: вода з мікроелементами, де вирощуються водорості, і куди подаються світло і вода. Залежно від стресової ситуації водорості можуть виділяти більше жирів, чим зазвичай. Потім цей реактор віджимають на центрифузі, на виході виходить суха біомаса, яка як рапс видавлюється, і з масла робиться біодизельне паливо», – розповів Семенов.

«Це було б дуже вигідно для України, оскільки з 1 кг водоростей на виході виходить 80% біодизеля», – затверджує учений.

«Надалі зростання ціни на нафту і газ стимулюватиме Україну переходити на біопаливо», – у свою чергу заявив директор Науково-технічного центру «Псіхея» Сергій Сапєгін.

«Україна може власними силами забезпечити потреби аграріїв в паливі завдяки виробництву біопалива з рапсу. Об'єми рапсових культур можуть досягати декількох мільйонів тонн, а це зіставно з потребами всіх аграріїв. Тому Україні необхідно починати з цього, щоб забезпечити аграрні потреби. Але виробництво рапсу і біопалива з нього – не єдиний напрям альтернативної енергетики України. У нас є дуже великі ресурси по харчових відходах, деревині і відходах аграрного сектора, з якого також можна проводити біопаливо», – затверджує Сапєгін.

Останні новини 

Вчені назвали болотяного жука Джорджем Бушем

12/06/2008 17:56 
 
Учені називають новий вигляд флори і фауни на честь великих учених, своїх покровителів і навіть дружин. Але це трапляється не часто.
Так, нещодавно новий вигляд павуків-каменярів отримав ім'я музиканта Нила Йанга (Neil Young), а відкритий в 2005 році болотяний жук названий на честь президента Буша (President Bush), - повідомляє AmericaRU .

Останні новини 

Путін закликав діаспору поширювати російський великодержавний шовінізм

12/06/2008 17:47 
 
Уряд Російської Федерації всіляко підтримуватиме російськомовну пресу за кордоном, - заявив 11 червня прем`єр-міністр Росії Владімір Путін, виступаючи на урочистому прийомі від імені уряду РФ, присвяченому Х Всесвітньому конгресу російської преси, - повідомляє ІТАР-ТАСС.

"Відомо, що російська діаспора - одна з найбільших у світі, - зазначив Путін. - Її унікальність у тому, що вона відкрита для людей різних національностей - відкрита также, як і сама Росія".
При цьому, підкреслив прем`єр, "все це різноманіття релігій, етносів, традицій об`єднує російська мова". "І чим більше ваш вплив, тим вагоміше її роль у глобальній політиці, економіці, в гуманітарній сфері", - звернувся прем`єр до учасників конгресу.

Росія знаходиться серед головних "ньюсмейкерів" сучасного світу, і це серйозний шанс для всієї великої "сім`ї" російськомовних ЗМІ зайняти гідне місце в глобальному інформаційному просторі, заявив Путін.
"Для цього російськомовна преса має стати майданчиком для генерації нових ідей, для дискусій з найактуальніших питань світового розвитку", - підкреслив глава російського уряду.

Останні новини 

Яценюк пропонує створити державний земельний банк

12/06/2008 17:41 
 
Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк вважає, що держава має повернутися до ідеї заснування державного земельного банку.

Голова ВР зазначив, що це має бути державний агент з купівлі та продажу землі будь-якого призначення. «Іншого шляху для усунення спекуляцій на земельному ринку я не бачу. До того ж земельний банк – це простий та прямий доступ землевласника до фінансовий ресурсів», - сказав він.

У той же час Яценюк наголосив, що заснування земельного банку має відбутися одночасно із запровадженням обмежень на земельному ринку, серед яких він назвав унеможливлення перебування землі у власності нерезидентів, заснування цільового призначення землі та введення жорстких державних санкцій за її нецільове використання.

Останні новини 

Гірникі з шахти Карла Маркса працюватимуть в інших шахтах

12/06/2008 17:34 
 
Міністерство вугільної промисловості вирішило тимчасово перевести гірників шахти Карла Маркса, що постраждала від вибуху, державного підприємства «Орджонікідзевугілля» (Донецька область) на інші державні шахти в Горлівці і Єнакієвому. Про це заявив міністр вугільної промисловості Віктор Полтавець.

Також, за його словами, обов’язково відбудуться кадрові перестановки в керівництві шахти.
«Конкретно говорити, хто буде звільнений поки що рано, тим паче, що під час ліквідації аварії звільняти взагалі не можна, але перестановки будуть безумовно», - сказав він.

Останні новини 

Яценюк попередив Тимошенко про санкції від УЄФА

12/06/2008 17:30 
 
Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк припускає, що УЄФА може вжити санкції до України через «дуже невтішні» оцінки підготовки країни до Євро-2012.

«Євро-2012 – це, насамперед, питання міжнародного іміджу України. Наскільки мені відомо, УЄФА може вжити санкції до України щодо питання підготовки нашої держави до Євро-2012, бо оцінки УЄФА дуже невтішні», - сказав голова ВР.

У зв’язку з цим Яценюк повідомив, що попросив прем’єр-міністра Юлію Тимошенко внести на розгляд парламенту пакет законопроектів, які стосуються проведення в Україні Євро-2012.

Останні новини 

У Києві горить Києво-Печерська Лавра

12/06/2008 17:24 
 
Сьогодні у Києві близько 17.00 від удару блискавки загорівся 21-й адміністративний корпус Києво-Печерської Лаври.

Як повідомили в ГУ МНС у Києві, вогонь розповсюдився на площі приблизно 100 кв. метрів.
Пожежі присвоєний другий ранг складності. На місце події виїхали пожежні підрозділи.

Останні новини 

Пол МакКартні пообіцяв, що українці залишаться без даху

12/06/2008 17:22 
 
"Субота обіцяє видатися веселою!"- так визначив свої відчуття перед концертом у Києві Пол МакКартні.

Відповідаючи на запитання про свою програму виступу в Києві МакКартні вважав за краще зберігати інтригу до останнього: «Зараз я зберігаю програму в таємниці. Ми не хочемо видавати всі секрети до виступу, інакше не вийде сюрпризу. Тому я нічого не скажу!»

Після концерту МакКартні на початку червня в Ліверпулі британська преса написала, «що якби на стадіоні Анфілд в Ліверпулі був дах, його б зірвало». Відповідаючи на запитання про те, чи готовий він «зірвати дах» над Майданом Незалежності, якби він був, сер Пол сказав: «Звичайно, ми сподіваємося на це. Але ніж просто зривати дах Майдану, на цей раз ми повністю «знесемо дах» слухачам! Субота обіцяє видатися веселою. Я чекаю її з нетерпінням!».

Останні новини 

Британці побачили, як «Великі українці» розкололи Україну

12/06/2008 17:14 
 
Британська газета «The Times» зазначає, що проект «Великі українці» втягнуто у скандал з фальсифікацією результатів голосування. Про це говориться в статті «Ярослав Мудрий за допомогою sms спровокував розкол в Україні».

«Планувалося, що це буде цікаве полювання за найшановнішим українцем в історії, повторення успішного серіалу BBC «Великі британці». Замість цього «Великі українці» виявилися втягненими в зовсім сучасний скандал з підтасуванням результатів голосування», - пише газета.

У виданні зазначається, що проект «не тільки не об'єднав українців у любові до власної історії, але і поглибив у цій колишній республіці СРСР розкол між проросійським сходом і націоналістичним заходом».

«Тепер 77 українських депутатів направили генеральному директору BBC Марку Томпсону лист із проханням провести розслідування», - пише видання, повідомляє Инопресса.ру.

Попередня сторінка   1 2 3 4    Наступна сторінка

Нагору

Цей день в історії  
30 липня 2005 року

У Ківалова знайшли транзитний сервер

Цього дня в колишньому кабінеті екс-голови ЦВК Сергія Ківалова було знайдено комп’ютерний сервер, що міг виконувати роль транзитного під час підрахунку голосів на виборах 2004 року, а також документи ЦВК того ж періоду, пропечатані, але без підписів30 июля 2005

28.07.2008 // Якось Віктор Федорович сидів у своєму робочому кабінеті і з кимось розмовляв по телефону.

- Що значить – скасувати відпустку...

   

Останні новини  

30 липня 2008 року
13:59

Рада завтра відправить Луценка у відставку?

13:55

Тимошенко віддала Дубині 23 земельні ділянки

13:46

Адвокат Кернеса підозрює, що Луценко щось замислив

13:36

Регіонали стверджують Медведчук не допомагав їм писати Конституцію

13:24

Бюджетний комітет сьогодні розгляне зміни до держбюджету

13:19

Леся Гонгадзе судитиметься з Черновецьким через пам'ятник

13:03

Повені з України перекинулись в Румунію та Молдову

12:29

У Литвина не хочуть, щоб українське громадянство роздавали "наліво і направо"

12:18

БЮТівець звинувачує Тимошенко у «бандитизмі»

12:12

Янукович продав "свою" дачу арабському шейху

11:55

Тимошенко зробить "горців" з українських військових

11:43

В НУ-НС заявляють, що Ющенко зробив більше ніж Тимошенко, тому й заслужив відпустку

11:13

Тимошенко скаржиться, що їй заважають "нормально працювати і жити" якісь чиновники

11:07

НУ-НС та ПР у повені звинувачують Тимошенко

11:00

Шустер пішов до Ахметова?

10:54

Кучма не може дочекать, поки всі підуть у небуття

10:42

Шуфрич натякає, що міністри Тимошенко обманюють населення

10:22

Сьогодні Тимошенко "роздаватиме" пільги

10:07

У Януковича відхрестилися від Медведчука

09:58

Президент Вірменії зізнався, що просив Ющенка

09:34

Міністри "не слухаютьчя" Тимошенко

09:11

"Велика вода" поступово відступає

29 липня 2008 року
17:55

Львівська облрада у стихії звинувачує Тимошенко

17:49

Брат Ющенка привіз в Київ виставку

17:45

Ющенко вже «підкинув» депутатам роботи

17:36

РНБО вважає, що Тимошенко невміє шукати аргументи для критики

17:24

Тимошенко хоче, щоб їй звітувались щогодини

17:12

Тимошенко змушує українських м’ясопереробників імпортувати «чужі недоїдки»

17:07

Ющенко нагородив орденами Володимира та Філарета







Загрузка...

 Архів  

«    Червень 2008    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 

Головний редактор: Андрій Костенко
Ел.пошта редакції: rpolitics@gmail.com
© 2006-2007 RPL.NET.UA "Реальна політика" 
Передрук матерiалiв лише за умови (гіпер)посилання на www.rpl.net.ua