Валерий Мальцев представляет новую технику Ростсельмаш заместителю министра аграрной политики Петру Вербицкому

Ростсільмаш на полях України: нова техніка, нові плани

Автор: Олександр АРТЕМЕНКО

  • принт версiя
  • обговорити
  • надіслати другу
  • прочитати пізніше
  • лист редактору

У своїй експозиції на ХІ Міжнародній виставці KIEV AGRIHORT-2008, що проходила минулого тижня, компанія Ростсільмаш представила відразу три машини, які становлять нову продуктивну лінійку, а також свої плани розвитку на ринку України.

За словами керівництва Ростсільмаш, компанія надає величезного значення просуванню своєї продукції на український ринок. Цей факт підтвердила присутність на відкритті виставки перших осіб підприємства — генерального директора Ростсільмаш Валерія Мальцева та його першого заступника — комерційного директора компанії Іллі Челпанова.

Відразу після церемонії відкриття біля виставкового стенда Ростсільмаш відбулася прес-конференція, під час якої керівники компанії провели коротку презентацію техніки і відповіли на запитання українських журналістів.

— Комбайни Ростсільмаш домінують на полях України. Що робить компанія, аби зміцнити позиції на українському ринку збиральної техніки?

— Ця виставка входить у план заходів компанії з просування продукції Ростсільмаш в Україні, — розповів Валерій Мальцев. — За обсягом техніки, яку поставляємо, ми вважаємо український ринок одним із найважливіших для себе. Тож особливу увагу приділяємо тому, щоб якнайбільше українських сільгоспвиробників побачили нашу техніку і віддали їй свою перевагу.

Нинішнього року плануємо інвестувати не менше 700 млн. рублів у підготовку до серійного виробництва нової техніки. Буде випущено дослідно-промислову партію двох нових машин. Це зерно­збиральний роторний комбайн RSM-181 (робоча назва) — машина з роторним принципом обмолоту — і кормозбиральний комбайн RSM-1401. Обидві машини створені два роки тому, за цей час вони пройшли випробування, нинішнього року, як я вже сказав, буде випущено дослідно-промислову партію, а наступного — розпочнеться їх серійне виробництво. Готуємо й інші новинки, виставляємо їх на випробування.

— Чи задоволені покупці вашою технікою та її сервісним обслуговуванням?

— Про це слід, напевно, запитати у самих покупців. Ми ж оцінюємо її на «четвірку» за п’ятибальною шкалою. Ми зараз робимо ряд кроків для її поліпшення, розширяючи дилерські мережі із сервісними центрами. Якщо перший комбайн реалізує продавець, то наступні продає сервіс. Це наш принцип.

— Хочу повідомити, — додає Ілля Челпанов, — що на нашому підприємстві завершено ще один інвестиційний проект, на здійснення якого було спрямовано близько 15 млн. доларів. З 1 січня став до ладу новий логістичний складський комплекс із відвантаження запасних частин. Це дозволить утричі збільшити швидкість відвантаження і скоротити терміни постачання запчастин споживачам не тільки в Росії, а й за її межі, у тому числі і в Україну, до двох-трьох діб.

— Пане Мальцев, чи можуть українські покупці придбати вашу техніку в кредит, і якщо це так, то на яких умовах?

— В Україні ми співпрацюємо з рядом банків. Це Ощадбанк, Промінвест і OTP Банк. Вони видають кредити під заставу придбаної техніки на термін до п’яти років. Початковий внесок — від 10 до 20%, залежно від того, з яким банком сільгоспвиробник підписує кредитний договір, при цьому дві третини відсоткової ставки має субсидіювати держбюджет України.

— Наскільки правдива інформація, що Ростсільмаш придбав завод у Канаді? І якщо це так, то кому від цього користь — канадським сільгоспвиробникам чи аграріям Росії, Казахстану й України?

— Операцію з придбання канадського заводу Buhler було проведено в жовтні минулого року. Спеціалізація цього підприємства — виробництво тракторів потужністю 375, 435, 485 і 535 кінських сил. Передусім ми поставлятимемо їх у Росію, Україну та Казахстан, де такі машини найбільш затребувані. Адже наші технології землеробства дуже схожі з північноамериканськими. Вони будуть агрегатуватися із широкозахватними посівними комплексами. Натомість маємо намір розвивати поставки комбайнів у Канаду, плануючи з допомогою дилерських компаній помітно збільшити їх продаж у найближчі два-три роки.

— Чим ви можете пояснити популярність комбайнів Рост­сільмаш? Адже західні виробники також отримали доступ до наших ринків, і конкурувати з ними досить важко.

— Використання наших комбайнів є найбільш ефективним рішенням. Економічність процесу збирання врожаю безпосередньо пов’язана з двома параметрами — ціна самого комбайна і ціна володіння ним, куди входять вартість обслуговування, втрати тощо. Це й забезпечує високу ефективність використання нашої збиральної техніки, її привабливість для споживача.

Керівництво компанії та її представництва в Україні очікують, що компанія Ростсільмаш ще більше наростить поставки збиральної техніки у вашу країну, довівши її частку на українському ринку до 70% протягом найближчих років. Про реальність таких планів свідчить те, що вже сьогодні парк збиральної техніки України на 82% складається з російських комбайнів, і тільки за останні чотири роки сюди поставлено понад 1930 машин. Тим більше що досвід, нагромаджений компанією, дозволяє їй бути присутньою в усіх сегментах ринку збиральної техніки.

Ефективні рішення для збирання врожаю

Ростсільмаш на KIEV AGRIHORT-2008 представив усі три сучасні серійні моделі техніки. Перша з них — комбайн Vektor, що встиг за три останніх роки відмінно зарекомендувати себе не лише в Росії, а й за її межами. Тільки в Україну з 2004 року надійшло понад 200 таких машин. Завдяки високій продуктивності, доступній ціні і низькій вартості обслуговування, Vektor є економічно ефективним інструментом у підвищенні прибутковості агробізнесу.

Друга модель — кормозбиральний комбайн Don 680M, потужність якого дозволяє за сезон заготовити до 30 тис. тонн високоякісних кормів — силосу, сінажу, зернового сінажу та зеленого корму. На сьогодні — це єдиний російський кормозбиральний комбайн, який за своїми технічними і виробничими характеристиками належить до класу найбільш високопродуктивних кормозбиральних комбайнів у світі.

Третя машина, що посіла центральне місце в експозиції, — Acros 530, одразу спроектована як новий лідер у 5-му класі зернозбиральних комбайнів. Тут застосовано унікальні системи, що підвищують ефективність і продуктивність збирання хлібів, забезпечують нижчу, порівняно з іншими машинами цього класу, собівартість тонни зібраного зерна. При його розробці за наріжний камінь було взято економічну ефективність для майбутнього споживача, який вкладе гроші у купівлю саме цього комбайна. Крім того, модель із самого початку створювалася в повній відповідності до сучасних європейських вимог з екологічності та безпеки.

  • принт версiя
  • форум
  • надіслати другу
  • прочитати пізніше
  • лист редактору