This version of the page http://opora.org.ua/news.php?news=951& (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-07-29. The original page over time could change.
Громадянська мережа "Опора"
 

 
 

ПРО НАС

ДIЯЛЬНIСТЬ

ТОЧКА ОПОРИ

АНАЛIТИКА

АРХIВ ДОКУМЕНТIВ

ОПОРА У ЗМІ

ПРЕС-ЦЕНТР

КОНТАКТИ

НАШI ДРУЗI

ЧИМ Я МОЖУ ДОПОМОГТИ



 

 







Отримати код










Читати в RSS




Новини

 

Конспірація по – депутатськи, або „виборцям у доступі відмовлено”

Під час минулої виборчої кампанії всі знали, що найбільш хлібним місцем столиці є не верховна Рада України, а Київська міська. Чому? Та тому, що земля в столиці коштує „ну дуже дорого”, та й рішення приймаються конкретні, бізнесові.

Громадянська мережа ОПОРА в процесі залучення депутатів Київради до переговорів на публічній платформі щодо долі Андріївського узвозу. Проведено громадські слухання, створено місцеву ініціативу, зібрано достатню кількість підписів для винесення на сесію Київської міської ради проекту рішення від громадськості, яке не дасть бездумно зруйнувати історичний центр Києва. Так громада опинилася за крок від омріяної перемоги. Варто провести реставрацію вулиці Андріївський узвіз, реконструкцію інженерних мереж та створити умови для відпочинку киян та гостей міста, як кожен житель територіальної громади столиці знову почне вірити у те, що влада може бути ближчою до народу. а на вибори все ж варто ходити. Та не все так просто...

6 грудня 2006 року ми відчули всіма фібрами душі, що високий кам’яний мур оточив споруду, де сидять народні обранці. І навіть всесильний Інтернет не здатен дати відповіді на запитання, які знаходяться за сімома печатками. Так кожен депутат повинен би мати приймальню для спілкування з виборцями та допомоги їм. Було б також доцільним створити приймальні депутатських фракцій, двері яких були відкриті для киян, але... Наші обранці настільки „близькі” до народу, що ховаються за дещо віртуальними кол-центрами, бездушними поштовими скриньками тощо. А ми прагнули спілкування. Логіка пошуку депутатів зводилася до технології, яку б міг застосувати кожен виборець та отримати позитивний результат. По-перше, якщо вже ці вибори відбувалися за партійними списками, то партія повинна відповідати за власних кандидатів та слідкувати за дисципліною у своїх рядах. Тому ми, зайшовши на сайти партій, які представлені у Київраді, зателефонували у столичні осередки та поцікавилися, де знаходиться приймальна їх фракції. Якщо б нам це не дало результату, ми б зателефонували до міської ради, а також зайшли на сайт ради.

Нижче оприлюднюємо деякі дзвінки:

Дзвінок перший. Київський міський осередок партії Регіонів. Без відповіді протягом цілого дня. Гм... Невже всі в штатах. Та наче декого бачили на сесії ВРУ.

Дзвінок другий. Прес – служба міської ради. Відправляють на кол-центр (051).

Дзвінок третій. Кол-центр. Відповідають, що мають телефони тільки комісій міськради і ніяких контактів приймалень.

Дзвінок четвертий. Офіс Народної партії Литвина. Перекинули на міську організацію.

Дзвінок п’ятий. Офіс міського осередку Народної партії. Три людини по черзі попросили зачекати, а на четвертий раз дали телефон секретаря фракції. Вона, у свою чергу попросила надіслати запрошення факсом, листом, або передати їй просто у руки (нарешті хоч щось!) До речі, була дуже здивована, що ми не знаємо прізвища голови фракції. Але вибачте, шановна, на сайті ради списки фракцій подано у алфавітному порядку і ніде не вказано головуючого. Називається, здогадайся сам.

Дзвінок шостий. Дзвінок до Блоку Черновецького. На обидва номери, знайдені в Інтернеті, відповідь: „охорона, слухаю!”. Сказали, що ми помилились. Яка охорона, не признаються. Судячи всього, це була служба охорони Київської міської ради.

Дзвінок сьомий. Намагаємось знайти контакти Блоку В. Кличка. В партійному осередку відповідають: “шукайте в міськраді”.

Дзвінок восьмий. СПУ. Перекинули на Печерський офіс (там іноді буває деякий пан Петрук). Нам сказали, що час від часу по офісу бігають депутати і їх можна зловити, але часові рамки полювання не вдалося визначити.

Дзвінок дев’ятий. Печерський офіс партії СПУ. Відповіли, що дехто з депутатів буває тут зранку, тому можна когось впіймати.

Дзвінок десятий. Гаряча лінія Громадського активу Києва. Відповідь:
- Скажіть, в якому ви районі?
- Мені треба знайти ваших представників у міській раді.
- Так в якому ви районі?
- ...
- Маємо лише районні приймальні.
- Добре, давайте Подільського району (вони ближчі до проблеми).

Дзвінок одинадцятий. Приймальня Подільського району Громадського активу Києва.
Відповідь: можемо дати телефони наших депутатів у районній раді. Запитання: а ви можете дати контакти вашого центрального офісу?
Відповідь: ми не даємо контакти нашого центрального офісу.

А були такі близькі до народу під час виборів. Жоден з номерів районних депутатів не відповів.

На офіційному сайті Київради можна помилуватися фотографіями народних обранців, ознайомитися з біографічними даними депутатів, дізнатися в кого скільки дітей та як звати дружин.

Почали вираховувати, який депутат якої комісії належить до якої фракції. З логічними висновками телефонуємо на кол-центр міської ради.

Дзвінок дванадцятий. Кол-центр міськради. AGAIN. Нам дають контакти лише голів комісій (стаціонарні номери). Деякі з них мовчали, деякі радили закинути запрошення у скриньку, або зареєструвати в канцелярії.

Врешті, ми вирахували принаймні імена голів фракцій і вирішили занести для них запрошення, зареєструвавши їх у канцелярії.

Звісно, ми не відступимося і знайдемо всіх, декого зможемо переконати, що ходити в народ варто, а як перевибори!!! Всіляке в нашій країні трапляється. Варто зазначити, що депутати Верховної Ради доступніші та більш відкриті до народу.

Народне прислів’я: Будьте простішими і до Вас потягнуться люди.



- 06/12/2006

Коментарi

Iм'я*
Ел. пошта
Текст коментара*
Код*
     

З 18 липня ОПОРА надає консультації абітурієнтам
Під час консультацій абітурієнти зможуть отримати юридичну допомогу щодо порушення права на вищу освіту, допущені приймальними комісіями ВНЗ та факти відсутності належної реакції на виявлені порушення з боку відповідальних органів влади. Звернутись до ГМ ОПОРА можна за телефоном «гарячої лінії»...
17/07/2008

Відповіді ЗНО-2008
Правильні відповіді від Українського центру оцінювання якості освіти.
30/04/2008


© Opora 2006