Славнозвісна компанія Apple слідом за iTunes для Windows випустила ще одну прогу, доступну для користувачів Вінди - цього разу браузер Safari.

Наразі програма перебуває в стадії Beta, проте доступна для вільного завантаження з офіційного сайту Apple. Слід зазаначити, що дистрибутив без вбудованого QuickTime займає всього 8 МБ.

За твердженням компанії, Safari 3 відображає сторінки в два рази швидше Internet Explorer 7 і майже в 1,6 рази швидше Firefox 2 і є таким чином найпродуктивнішим Windows-браузером. Проте з самого початку роботи з програмою я зрозумів, що все це повна брехня - сторінки завантажувались явно повільнііііііііше, ні ж в Firefox, та й відображались, скажімо так, не дуже правильно:

Ще розробники дуже гордяться своїми табами і вбудованим RSS-рідером. Що ж, таби - це уже давно не новина і аж ніяк не привілей, а вбудованих рідерів для Лисиці можна накачати безліч. Та й навіщо вони, якщо є Google Reader?

Висновок такий: поставити можна, але максимум для понту - особливою функціональністю браузер не відрізняється, а Aqua-стиль набагато краще імітується багатьма темами для Firefox’a. От хоча б MacFox, яку юзаю і я.