Як бачимо, Google творить чудеса . Череговий перерахунок ПейджРанку зробив подарунок як мені, так і іншим українським блоґерам, яких Hip ласкаво прозвав “нашим кланом”.

Що я можу сказати з цього приводу? Звичайно, вітаю всіх! Але мені особисто трохи соромно. Чому? Зараз розповім…

В першу чергу мені трішки соромно за свій проект FRESHman, який я за браком часу закинув. Тому сьогодні думаю взятись за голову і написати статейку на певну тему (до речі, теми мені вже підкидав hellveen, тому думаю скористатись його рекомендаціями). Аче чому я зараз саме про FRESHman‘a? По-перше, цей ресурс удостоївся PR4, а його так нехлюйськи закинув. По друге ж, я хочу звернути увагу на призначення сайту: допомога блоґерам-початківцям. Адже всі з нас у свій час були початківцями. Я, наприклад, свій перший блоґ завів на сервісі Blogger. Не скажу, що мої статті були такими вже змістовними, але я старався… Потім був ЛаСет із “ЗаведиСобіБлоґом”, про який я дізнався із статті Максона Пуговського в Домашньому ПК. Але навіть після омріяного листа “привіт, блоґ готовий” я ще кілька тижнів не наважувався розібратися в Вордпресі і продовжував постити на своєму старому блозі. Все ж, коли одного чудового вечора я сів розбиратись, я зробив сміливе рішення і розпочав блоґерську кар’єру з чистого листка паперу, а точніше сказати, з чистого поста вордпресу…

І мушу сказати, що “Заведи собі блоґ” кардинально змінив моє онлайн-життя: саме від ЛаСета я отримав запршення на Gmail, саме на своєму новому блозі я почав практикувати обмін лінками, читання дружніх блоґів і таке інше… Ба, навіть на Firefox мене примусив перейти Ласет, адже, як відомо, Laset.info не працює на “ослі”.

Я дуже вдячний ЛаСету, тому що його без перебільшень можна назвати одним із наріжних каменів українського блоґінгу.

А нам тепер сліж продовжувати його справу - залучати і навчати новачків, популяризувати блоґінг і просто писати цікаві статті на улюблені теми. Тому, друзі, не розслабляйтесь - PR5 - це лише стимул до активнішої діяльності.

P.S. Чекайте на FRESHman‘i нових статей .