This version of the page http://www.un.org.ua/ua/news/2007-03-22/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-07-28. The original page over time could change.
Всесвітній День води: вирішення проблем дефіциту води-United Nations in Ukraine
    English
Глобальний сайт ООН | Бізнес Центр | Адміністрація | Вакансії | Мапа сайту
U
N

А
Г
Е
Н
Ц
І
Ї
ПРООН
Програма розвитку ООН
ЮНІСЕФ
Дитячий фонд ООН
УВКБООН
Управління Верховного комісара ООН у справах біженців
ЮНФПА
Фонд Народонаселення ООН
ЮНЕЙДС
Об'єднана Програма ООН з ВІЛ/СНІДу
ВООЗ
Всесвітня організація охорони здоров'я
УНЗ ООН
Управління ООН з наркотиків та злочинності
МАГАТЕ
Міжнародне агентство з атомної енергії
МОП
Міжнародна організація праці
MOM
Міжнародна організація з міграції
МФК
Міжнародна Фінансова Корпорація
МВФ
Міжнародний валютний фонд
СБ
Світовий Банк
22.03.07

Всесвітній День води: вирішення проблем дефіциту води

22 березня 2007. Святкування Міжнародного дня води почалося у 1992 з Конференції ООН присвяченої навколишньому середовищу та розвитку (UNCED) у Ріо-де-Жанейро.

Генеральна Асамблея ООН своєю резолюцією призначила 22 березня кожного року Міжнародним днем води. Цей день святкується з 1993, у відповідності до рекомендацій 18 розділу Програми 21(чисті водні ресурси) конференції ООН, яка була присвячена навколишньому середовищу та розвитку. Країнам було запропоновано впроваджувати ці рекомендації ООН та у цей день проводити освітницьку діяльність та конкретні заходи виходячи з національного контексту.

Тема цьогорічного Міжнародного дня води 2007 - «Вирішення проблем дефіциту води». Вона підтверджує, що дефіцит води стає все більш серйозною проблемою в усьому світі, а також підкреслює необхідність збільшення інтеграції та співробітництва задля забезпечення сталого, ефективного та справедливого регулювання дефіцитних водних ресурсів як на міжнародному, так і на національному рівні.

Вирішення питань справедливості та прав, культурних та етнічних питань має суттєво важливе значення для регулювання обмежених водних ресурсів. Дисбаланс між наявністю та попитом, деградація якості ґрунтової та поверхової води, міжгалузева конкуренція, міжрегіональні та міжнародні конфлікти – все це підводить до питання як найефективніше вирішувати проблеми дефіциту водних ресурсів.

Тему дня визначили члени Комітету ООН – Вода під час Всесвітнього тижня води, який проходив у Стокгольмі в серпні 2006 року. Продовольственная и сельськохозяйственная организация ООН (ФАО) виступаючи від всіх програм та закладів ООН, які входять до Комітету ООН – Вода, є координатором проведення Всесвітнього дня води у 2007 році. ФАО отримує підтримку секретаріату Комітету ООН – Вода, та знаходиться при Департаменті ООН з економічних та соціальних питань у Нью-Йорку, а також виконує функції організації-координатора у системі ООН з питань питної води.

Найновішу інформацію щодо програм ООН у сфері питної води можна знайти на веб-сайті ООН – Вода 2007 та Десятиріччя ООН «Вода для життя».

Дізнатися більше про теми Всесвітнього дня води з 1993-2007 роки, можна знайти тут

   Попередня   Наступна   

Останні новини ООН


23.07.08  ПРООН разом з місцевою владою відкривають сучасну котельню для Гуманітарної гімназії м.Рівне
 
16.07.08  ООН приймає заявки на посади суддів
 
10.07.08  11 липня - Всесвітній день народонаселення
 
09.07.08  Мережа підписантів Глобального Договору ООН в Україні провела корпоративний суботник, присвячений Дню Дніпра
Усі новини...
Підписатися на новини...













© Веб-сторінка офіційного сайту Представництва Організації Об’єднаних Націй в Україні 2007. Усі права застережені

Website of United Nations office in Kyiv, Ukraine. Description of major missions, interesting information, useful hints and phone numbers. United Nations UN Ukraine cooperation poverty reduction refugees Goodwill Ambassador human rights Global Compact corporate social responsibility Avian Influenza Millennium Development Goals Millennium Declaration HIV/AIDS General Secretary Assembly UNDAF Development Assistance Framework World Health Organization Children's Fund Development Programme High Commissioner for Refugees IMF IFC World Bank International Labour Organization UN Population Fund IAEA Migration Human Development Report Francis O'Donnell agencies Resident Coordinator system Country Team history Common Country Assessment