This version of the page http://my.ukrweb.info/auto-ne-run (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-07-25. The original page over time could change.
how-to disable autorun in windows | my.ukrweb.info УКРВЕБ ІТ веблог

Auto-не-run

Бувають віруси, що настільки руйнують цілісність системи, що продовження роботи в ній та лікування - практично неможливі. Для продовження роботи - потрібно відновити зруйновані параметри системного реєстру. Крім того дуже часто проблеми виникають через увімкнене автозавантаження програм з різноманітних носіїв, тому раджу всім власникам систем, що мають загрозу зараження - вимкнути автозавантаження.

Вітаю!

Спробую написати невелике продовження до статті про віруси та боротьбу з ними вручну.

Проблема розпочалась з того, як на робочій станції виникла необхідність щодня "втикати" більше 20 флеш-дисків. В результаті - питання вірусів постало особливо гостро, не зважаючи на наявність хорошого і ліцензійного антивіруса з щогодинними оновленнями.

Отже - автозапуск.

В системі Windows дана функція "розвинулась" в складнішу сторону і дозволяє запускати як програми конкретно з зовнішніх носіїв, так і програми, що вже є в системі.



До статті вкладено файл, який дозволяє на системі, в якої вимкнена вірусами можливість запуску файлів exe, com, bat, pif, scr, reg а також заборонена можливість редагування реєстру, запустити процес інсталяції, що відновить більшість параметрів та забороніть повністю автоматічній запуск програм з усіх тіпив носіїв, як відомих, так і невідомих.



Для інсталяції - права кнопка миші на файлі і запустити "Install".

Після цього в Вашій системі буде начисто заборонено автозавантаження програм з будь-яких носіїв, а також відновлено процес запуску головних файлів.

Корисно для відновлення роботоздатності систем після роботи деструктивних вірусів.



Далі буде...



Оцінено (2 голосів)

Патологічно :) Я

Патологічно :)

Я правильно зрозумів що після запуску цього файлу мені як користувачеві система не дозволить запустити ні RegEdit ні Task Manager?

все це

3

все це актуально... лише для вікон(tm). маю собі opensuse та й горя не знаю -- принаймні з автозапуском, вірусами тощо.

навпаки! Заборо

навпаки!
Заборони будуть зняті, запуск найпотрібніших форматів файлів буде відновлено за замовчуванням + вимкнені всі автозапуски з носіїв. Після інсталу з цього файла просто потрібно приступати до процесу реанімації ОС(антивіруси, бекапи, чистки реєстру тощо)

Andriy Podanenko

Додати новий коментар

Ця інформація зберігається приватно і не буде оприлюднена.
 
  • Кожен елемент тагу-заголовка буде модифіковано враховуючи id тег.
  • Кожне вкладення тегу "<!--tableofcontents-->" в тексті буде замінено списком в стилі mediawiki змісту статті. Приймаються параметри для заголовку, стилю списка, мінімального та максимального рівня вкладень: <!--tableofcontents list: ol; title: Table of Contents; minlevel: 1; maxlevel: 3;-->. Всі аргументи - опціональні і в прикладі показано значення за замовчуванням.
  • Рядки та параграфи відокремлюються автоматично.

Детальніше про опції форматування