This version of the page http://www.nokia.ua/A4641024?newsid=-11883 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-07-24. The original page over time could change.
Nokia Україна - Дивитись статтю в архиві - Архів - Прес-релізи - Преса - Про Nokia
Nokia і Google пропонують Google Search для мобільних користувачів Nokia у всьому світі
Лютого 12, 2008


Лідери галузі домовилися про співпрацю, спрямовану на забезпечення мобільних користувачів швидким і зручним доступом до потрібної інформації



Nokia і Google оголосили про те, що популярна пошукова система Google буде інтегрована з додатком Nokia Search. Інтегрована пошукова система буде представлена на окремих ринках в пристроях Nokia N96, Nokia N78, Nokia 6210 Navigator і Nokia 6220 classic. В майбутньому Google Search з'явиться на деяких інших мобільних пристроях Nokia. У перспективі Nokia планує зробити систему Google Search доступною на 40 мовах для користувачів більш ніж 100 країн світу.

Nokia Search із пошуковою системою Google гарантує швидкий і зручний доступ до Інтернет-ресурсів з мобільного телефону. Крім того, Nokia Search дозволяє здійснювати пошук контенту на пристрої, задіюючи локальні пошукові системи для отримання максимального результату. Nokia Search підтримується на багатьох пристроях, причому виклик додатку здійснюється лише одним натисненням клавіші з активного режиму очікування, економлячи час, який користувач витрачає на пошук. Nokia Search дає можливість працювати із знайденою інформацією і викликати всього одним натисненням клавіші такі функції пристрою, як мапи, функції повідомлень або браузер.

«Розширення вибору для користувачів – важливий компонент стратегії Nokia у сфері Інтернет-сервісів, – сказав Ілкка Райскінен (Ilkka Raiskinen), Віце-президент Nokia з питань програмного забезпечення та послуг. – Ця інтеграція забезпечить нашим користувачам доступ до інноваційних пошукових технологій, завдяки яким ім'я Google стало справді синонімічним поняттю пошукової Інтернет-системи».

«Інтеграція Google в Nokia Search дасть користувачам можливість швидко відшукувати потрібну інформацію в повному обсязі, крім того, сам пошуковий процес буде вже знайомий тим, хто користувався системою Google на персональному комп'ютері, – відзначив віце-президент Google з технічних питань і продуктів для мобільних пристроїв Вік Гундотра (Vic Gundotra). – Google Search у поєднанні з високоякісними застосуваннями на пристроях Nokia дозволить мобільним користувачам отримувати необхідну інформацію в будь-якому місці та в будь-який час, роблячи роботу з функціями зручною та приємною».

Спільний проект Nokia і Google, про який було оголошено сьогодні, є продовженням вже налагодженої співпраці компаній. До цього моменту Google Search інтегровано в інтернет-планшети Nokia Internet Tablet, а торік Nokia N95 8GB став першим мобільним пристроєм із повною підтримкою платформи для обміну відеоінформацією YouTube, якою володіє Google .
Додаток Nokia Search доступний у більш ніж 40 пристроях Nokia на 40 мовах в понад 100 країнах світу. Оновлений список сумісних пристроїв Nokia можна подивитися за адресою: www.mobilesearch.nokia.com.

Про Nokia
Nokia — світовий лідер в галузі мобільних комунікацій, рушійна сила конвергенції та зростання мобільної індустрії і Інтернет. Nokia виробляє широкий спектр мобільних пристроїв, що забезпечують людям нові можливості у сфері музики, навігації, відео, телебачення, роботи з зображеннями, ігор і бізнес-мобільності. Nokia також постачає обладнання, рішення й послуги для мереж стільникового зв'язку.
www.nokia.ru 

Про Google
Інноваційні пошукові технології Google щодня допомагають мільйонам людей у всьому світі знайти потрібну їм інформацію. Компанія Google, заснована в 1998 році двома аспірантами Стенфордського університету Ларрі Пейджем (Larry Page) і Сергієм Бріном (Sergey Brin), на сьогоднішній день стала головним web-ресурсом на всіх провідних світових ринках. Рекламна програма Google, орієнтована на конкретну цільову аудиторію, привертає різні компанії, як малі, так і великі, забезпечуючи дієвість їх реклами, причому Google постійно працює над тим, щоб поліпшити якість і можливості роботи в Інтернеті для своїх користувачів. Штаб-квартира Google знаходиться в Силіконовій Долині, а представництва компанії відкрито в Північній і Південній Америці, Європі та Азії.
www.google.com

Google є товарним знаком компанії Google Inc. Решта всіх назв продуктів і компаній, згаданих тут, може бути товарними знаками відповідних компаній.



Контактна інформація:

Nokia
Вікторія Єрьоміна
– менеджер зі зв'язків з громадськістю корпорації Nokia Євразія (Росія, Україна, Південь СНД, Туреччина)
тел.: (495) 795-05-00, 795-05-09 (факс)
Тетяна Оберемова – спеціаліст зі зв'язків з громадськістю корпорації Nokia Євразія (Росія, Україна, Південь СНД, Туреччина)
тел.: (495) 795-05-00, 795-05-09 (факс)
nokiarussia@nokia.com  
www.nokia.ru  

Інформаційна підтримка
Агенція SPN Ogilvy Public Relations

тел.: (044) 581-09-90
www.spnogilvy.com  
Ілона Попенко
i.popenko@spnogilvy.com  
Катерина Нікішина
k.nikishina@spnogilvy.com