This version of the page http://www.nokia.ua/A4641024?newsid=-10963 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-07-24. The original page over time could change.
Nokia Україна - Дивитись статтю в архиві - Архів - Прес-релізи - Преса - Про Nokia
Компанія Nokia відкриває вихідний код інтернет-браузера для платформи S60
Травня 24, 2006




Відкриття мобільного коду для підтримки співпраці у сфері відкритих технологій, зменшення роздрібленості браузерів та досягнення правильного відображення інтернет-сторінок на смартфонах

Міжнародна інтернет конференція 2006, Едінбург, Шотландія - Компанія Nokia оголосила сьогодні про відкриття вихідного коду S60 WebKit, двигуна провідного Інтернет-браузера для платформи S60, відзначаючи поворотний момент у розвитку інтернет-браузерів, заснованих на відкритих кодах, які використовуються в мобільних пристроях.

Підтримуючи вихідний код S60 WebKit, з основними мобільними перевагами, що спрощують заванатження WebKit на різні мобільні платформи, Nokia зменшує роздрібненість мобільних браузерів наступного покоління, спрощує розробку мобільного контенту і пришвидшує поширення мобільного інтернету серед користувачів смартфонів у всьому світі.

Вихідний код для інтернет-браузерів, відкритий компанією Nokia, потрапляє під дію положень ліцензії відкритих технологій - BSD License - програмної ліцензії з високим рівнем доступу з декількома вимогами, що є однією з найпопулярніших ліцензій серед розробників відкритих програм у світі. Дістати вихідний код розробники зможуть за допомогою сервісу WebKit Open Source Project (www.webkit.org ).

Відкриваючи двигун свого потужного мобільного браузера S60, який повністю передає зміст інтернет-сторінок на портативних пристроях, компанія Nokia відзначає початок посилення співпраці у сфері відкритих технологій, що дасть змогу користувачам смартфонів розібратись у мільйонах мобільних інтернет-сторінок та почати працювати із 25 мільярдами повноцінних інтернет-сторінок.

«Відкритий код інтернет-браузера S60 компанії Nokia запроваджує новий шлях розвитку мобільних браузерів», - повідомив Пшемек Чарнецкі (Przemek Czarnecki), виконавчий віце-президент Відділу Технології Терміналів, T-Mobile International. «Це інноваційне рішення навігації в інтернет-сторінках, яке є схожим до роботи браузерів на ПК, є особливо цікавим для компанії T-Mobile, оскільки ми близько працюємо із технологією інтернет-браузерів у нашому сервісі «інтернет-на-ходу». Використання відкритих кодів, щоб досягти найкращого відображення інтернет-сторінок - це важлива стратегія мобільної індустрії».

Нещодавно запущений інтернет-браузер від Nokia для платформи S60, дає змогу переглядати повні інтернет-сторінки в тому вигляді, в якому вони існують в мережі, покращує сумісність із технологією AJAX і містить підтримку динамічного HTML та скриптів. Відкриття вихідного коду S60 Webkit, який базується на компонентах відомого інтернет-браузера Safari фірми Apple - WebCore та JavaScriptCore - буде також підтримане активною участю компанії Nokia у розробці нових можливостей інтернет-браузерів, модифікуючи і саме ядро.

«Ця ініціатива спонукає більшість розробників відкритих технологій створювати сумісні інтернет-браузери, що стане найкращим шляхом до зменшення роздрібненості на ринку мобільних браузерів,» - сказав Лі Ептінг (Lee Epting), віце-президент Програми з глобальної підтримки розробників програм, Forum Nokia. «Ця відкрита технологія мобільних інтернет браузерів здійснює давно очікувану можливість переглядати повноцінні інтернет-сторінки на смартфонах у всьому світі».

«Компанія Nokia радіє з того, що розробники співпрацюватимуть зі спеціалістами відкритих технологій через сервіс Webkit, щоб розвивати технологію інтернет-браузерів, прокладаючи тим самим шлях відкритим технологіям до браузерів наступних поколінь через мобільну індустрію», сказав Хейккі Хейнаро (Heikki Heinaro), віце-президент з питань Програм для платформи S60, Nokia.

Додатково до конструктивності, розширеної архітектури та відкритого інтерфейсу, розголошений вихідний код Nokia також містить:

- Менеджер пам'яті, розроблений для покращення роботи пристроїв під час недостачі оперативної пам'яті;

- Стрілочка мишки, що створює подібну до ПК навігацію по екрану;

- Рендерінг кадрів як таблиць;

- Повна підтримка можливості «Текстового пошуку»;

- Довідка UI, функція довідки особливостей інтерфейсу користувача у стандартному браузері;

- Повна підтримка динамічного HTML та скриптів;

- Збереження на екранах мобільних пристроїв оригінального вигляду інтернет-сторінок, із модифікованим текстом під ширину дисплею.

Першими пристроями Nokia із інтернет-браузером S60 будуть телефони Е-серії (Е60, Е61 та Е70) і телефони N-серії (N71, N73, N80, N91, N92 та N93), так само, як і телефон Nokia 3250. Продаж зазначених моделей вже розпочався, а інші вийдуть на ринок у кінці другого кварталу.

Додаткову інформацію про інтернет-браузер для платформи S60 можна знайти за адресою http://s60.com/browser. Розробники, що хочуть більше дізнатися про досяжні інструменти для модифікації браузера S60, чи про можливості збагачення контенту їхніх програм можуть звернутися за адресою http://opensource.nokia.com/projects/S60browser .

Про S60

Платформа S60, збудована на основі Symbian OS, - є передовим програмним забезпеченням для смартфонів у світі, яке підтримують головні виробники мобільних телефонів. Гнучкість платформи S60 дає змогу створювати різноманітні електронні чи програмні конфігурації. Це добре видно на прикладі безлічі різних пристроїв, що вже присутні на ринку. За допомогою цього визнаного інтерфейсу користувача, розширеної підтримки нових мобільних сервісів та інноваційного потенціалу партнерських засобів платформа S60 допомагає у розвитку різноманітних бізнес засобів мобільними операторами та іншими розробниками. Щоб отримати додаткову інформацію щодо платформи S60, звертайтеся за адресою www.s60.com .

Про Forum Nokia

Глобальна програма для розробників Forum Nokia - надає розробникам інструменти, технічну інформацію, підтримку та канали поширення, які вони можуть використовувати для створення та продажу програм по всьому світу. Зі своїх офісів у США, Європі, Японії, Китаї та Сінгапурі, Forum Nokia надає технічну та бізнесову підтримку розробникам та операторам, щоб допомогти їм вдало поширювати програми та послуги серед користувачів і компаній. Більше інформації шукайте за адресою www.forum.nokia.com .



Про Nokіa

Nokia - світовий лідер в області мобільних комунікацій, рушійна сила й опора всієї мобільної індустрії. Nokіa забезпечує зв'язок між людьми і передачу необхідної інформації за допомогою простих у використанні та інноваційних продуктів, таких як мобільні телефони, а також рішень для роботи із зображеннями, іграми, мультимедіа для оп ераторів мобільних мереж і організацій. Nokіa надає устаткування, рішення та послуги мережевим оп ераторам і корпораціям.

Контактна інформація

Вікторія Єрьоміна,
менеджер зі зв'язків з громадськістю корпорації Nokia в країнах СНД
тел.: (495) 795-05-00
nokiarussia@nokia.com
www.nokia.ru

Тетяна Оберемова,
спеціаліст зі зв'язків з громадськістю корпорації Nokia в країнах СНД
тел.: (495) 795-05-00
nokiarussia@nokia.com
www.nokia.ru

Інформаційна підтримка

Агентство SPN Ogilvy Public Relations
тел.: (044) 581-09-90
www.spnogilvy.com

Ілона Попенко
i.popenko@spnogilvy.com

Катерина Нікішина
k.nikishina@spnogilvy.com