This version of the page http://www.uashops.com/news.php?p_id=14-0-0 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-07-22. The original page over time could change.
Право споживача на безпеку продукції (товарів, наслідки робіт) "З А К О Н У К Р А Ї Н И Про захист прав споживачів" Закон Украины о защите пра потребтелей.
 
  • Начало
  • В избранное
  • Создание интернет магазина
 
   • Закон Украины о защите пра потребтелей  
 
 

Закон Украины о защите пра потребтелей


Стаття 14. Право споживача на безпеку продукції (товарів, наслідки робіт)

  1. Споживач має право на те, щоб продукція за звичайних умов її використання, зберігання і транспортування була безпечною для його життя, здоров'я, навколишнього природного середовища, а також не завдавала шкоди його майну.

    У разі відсутності нормативних документів, нормативно-правових актів, що містять обов'язкові вимоги до продукції, використання якої може завдати шкоди життю, здоров'ю споживача, навколишньому природному середовищу, а також майну споживача, відповідні органи виконавчої влади, що здійснюють державний захист прав споживачів, зобов'язані негайно заборонити випуск і реалізацію такої продукції.

  2. На товари (наслідки робіт), використання яких понад визначений строк є небезпечним для життя, здоров'я споживача, навколишнього природного середовища або може заподіяти шкоду майну споживача, встановлюється строк служби (строк придатності). Ці вимоги можуть поширюватись як на виріб у цілому, так і на окремі його частини.

    виробник (виконавець, продавець) повинен попереджати споживача про встановлений строк служби (строк придатності) товару (наслідків роботи) або його частини, обов'язкові умови його використання та можливі наслідки в разі їх невиконання, а також про необхідні дії після закінчення цього строку.

    Забороняється змінювати строк служби (строк придатності), який зазначено на етикетці, упаковці або у супровідних документах на товар, а також вводити в обіг товари, строк придатності яких минув.

  3. Якщо для безпечного використання продукції, її зберігання, транспортування та утилізації необхідно додержуватися спеціальних правил, виробник (виконавець) зобов'язаний розробити такі правила та довести їх до продавця або споживача, а продавець - до споживача.

  4. Продукція, на яку актами законодавства або іншими нормативними документами встановлено обов'язкові вимоги щодо забезпечення безпеки для життя, здоров'я споживачів, їх майна, навколишнього природного середовища і передбачено нанесення національного знака відповідності, повинна пройти встановлену процедуру оцінки відповідності. виробник має право маркувати продукцію національним знаком відповідності за наявності декларації про відповідність та/або сертифіката відповідності, виданих згідно із законодавством.

    Реалізація продукції (у тому числі імпортних товарів) без маркування національним знаком відповідності та/або без сертифіката відповідності чи декларації про відповідність забороняється.

    Підставою для митного оформлення імпорту таких товарів на територію України є наявність передбачених законодавством документів, які засвідчують факт проходження ними процедури оцінки відповідності.

    Відповідальність за порушення вимог щодо безпеки продукції, передбачених цією частиною, визначається цим Законом та іншими законодавчими актами.

  5. Якщо встановлено, що при додержанні споживачем правил використання, зберігання чи транспортування товарів (наслідків робіт) вони завдають або можуть завдати шкоди життю, здоров'ю, майну споживача чи навколишньому природному середовищу, виробник (виконавець, продавець) зобов'язаний негайно припинити їх виробництво (реалізацію) до усунення причин заподіяння шкоди, а в необхідних випадках - вжити заходів щодо вилучення їх з обігу і відкликання у споживачів.

    Якщо причини заподіяння шкоди усунути неможливо, виробник (виконавець) зобов'язаний зняти таку продукцію з виробництва, вилучити з обігу, відкликати у споживачів. У разі невиконання цих обов'язків зняття продукції з виробництва, вилучення з обігу і відкликання у споживачів проводиться за приписом органів виконавчої влади, що здійснюють контроль за безпекою продукції.

    виробник (виконавець) зобов'язаний відшкодувати у повному обсязі завдані споживачам збитки, пов'язані з відкликанням продукції.

  6. Створюючи новий (модернізований) товар, розробник повинен подати технічну документацію відповідному органу для проведення державної експертизи на його відповідність вимогам щодо безпеки для життя, здоров'я і майна споживачів, а також навколишнього природного середовища.

  7. виробник (виконавець) зобов'язаний інформувати споживача про можливий ризик і про безпечне використання продукції за допомогою прийнятих загальновідомих у міжнародній практиці позначень.


Загрузка...

Искать:
ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
  1. Визначення термінів
  2. Законодавство про захист прав споживачів
  3. Міжнародні договори
ПРАВА СПОЖИВАЧІВ ТА ЇХ ЗАХИСТ
  1. Права та обов'язки споживачів
  2. Захист прав споживачів
  3. Право споживача на належну якість продукції
  4. Гарантійні зобов'язання
  5. Права споживача у разі придбання ним товару
  6. Права споживача при придбанні товару належної якості
  7. Права споживача у разі порушення умов договору про виконання робіт (надання послуг)
  8. Права споживача в разі придбання ним продукції у кредит
  9. Права споживача в разі укладення договору поза торговельними або офісними приміщеннями
  10. Право споживача у разі укладення договору на відстані
  11. Право споживача на безпеку продукції (товарів, наслідки робіт)
  12. Право споживача на інформацію про продукцію
  13. Майнова відповідальність за шкоду, завдану дефектною продукцією або продукцією неналежної якості
  14. Права споживача у сфері торговельного та інших видів обслуговування
  15. Визнання недійсними умов договорів, що обмежують права споживача
  16. Заборона нечесної підприємницької практики
  17. Правила торговельного, побутового та інших видів обслуговування
  18. Порушення прав споживачів
  19. Судовий захист прав споживачів
  20. Відповідальність за порушення законодавства про захист прав споживачів
ГРОМАДСЬКІ ОРГАНІЗАЦІЇ СПОЖИВАЧІВ (ОБ'ЄДНАННЯ СПОЖИВАЧІВ)
  1. Громадські організації споживачів (об'єднання споживачів)
  2. Права громадських організацій споживачів (об'єднань споживачів)
ДІЯЛЬНІСТЬ ОРГАНІВ ВЛАДИ У СФЕРІ ЗАХИСТУ ПРАВ СПОЖИВАЧІВ
  1. Повноваження спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади у сфері захисту прав та інтересів споживачів і його територіальних органів
  2. Повноваження інших органів виконавчої влади щодо захисту прав споживачів
  3. Повноваження органів місцевого самоврядування щодо захисту прав споживачів
  4. Обов'язки і відповідальність службових осіб органів виконавчої влади, які здійснюють захист прав споживачів
  5. Розгляд скарг на рішення органів виконавчої влади, що здійснюють захист прав споживачів, їх службових осіб, а також на дії таких осіб
  6. Відносини органів виконавчої влади, що здійснюють захист прав споживачів, з правоохоронними органами
  7. Правовий захист службових осіб спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади у сфері захисту прав споживачів та його територіальних органів
ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ
  1. Прикінцеві положення

Товары интернет магазинов: Cотовые Телефоны | Flash карты памяти | Hi-Fi аппаратура | Авто. электроника | Аудиотехника | Беспроводные телефоны | Видеотехника | Встраиваемая техника | Климатическая техника | Комплектующие | Крупная бытовая техника | Мелкая бытовая техника | Мониторы | Периферия | Пленочные фотоаппараты | Портативная техника | Проводные телефоны | Телевизоры | Телефония | Факсы | Фены/бритвы/эпиляторы | Фотоаксессуары | Фотовспышки | Фотообъективы | Фотосумки | Фотоштативы | Цифровые фотоаппараты |
»АТС Телеком Телефонные станции, установка мини-атс, офисные атс и цифровые атс. »дома из клееного бруса »Кабельная продукция: силовой кабель, ввгнг, кабельный завод, камкабель, ввг, продажа кабеля »Конспект урока истории английский язык диалект выучите быстро. »Выставка меха закажите молодежные плащи больших размеров, манто, шубы.

Владельцам интернет магазинов:   добавить магазин в каталог · редактировать · правила выдачи аттестатов
Владельцам сайтов:   партнерские программы магазинов · создание интернет магазина · Реклама

Все права защищены © 1999-2008   Контакт | Спортивный магазин тренажеров VASIL | Ноутбуки