This version of the page http://20minut.ua/news/125180 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-07-19. The original page over time could change.
За чистоту в селі обіцяють премії
Новости
Авто
Недвижимость
Работа
Почта
Интернет-радио
Вход | Зарегистрироваться

За чистоту в селі обіцяють премії

A A A
Размер шрифта:
Кнкурс задумали для того, щоб усі населені пункти навели елементарний порядок. Щоб у кожному селі створили місця для збору сміття, впорядкували джерела

Три села кожного району Тернопільщини, які забезпечать у себе найкращий благоустрій, отримають грошові премії.
Село, яке здобуде перше місце в конкурсі, отримає 10 тис. грн, друге – 7 тис. грн, третє – 3 тис. грн.
— Конкурс на впорядкування населених пунктів оголошено з ініціативи голови обладміністрації Юрія Чижмаря, — каже начальник обласного управління житлово-комунального господарства Богдан Скорик. — Задуманий конкурс для того, щоб усі населені пункти навели елементарний порядок, щоб у кожному селі створили місця для збору сміття, щоб прибрали береги річок, впорядкували джерела, скотомогильники.
Наразі, за його даними, лише 20% сіл області мають відведені місця, де жителі можуть залишати сміття для накопичення та подальшого вивозу.
Проводити конкурс, розповів пан Скорик, будуть протягом 2008-2010 років у два етапи.
На першому етапі до 1 жовтня кожного року районні конкурсні комісії визначатимуть до п’яти кращих сільських рад, які братимуть участь у другому етапі конкурсу. Другий етап триватиме до 1 грудня. До цього часу обласна конкурсна комісія на підставі поданих райдержадміністраціями документів визначить переможців - по три села з кожного району. Фінансуватиметься конкурс з місцевого бюджету.
— Під час визначення найкращих члени комісії звертатимуть увагу на санітарний стан майданів, пішохідних доріжок, кладовищ, джерел, прибережних смуг, — повідомив Богдан Скорик. — Дивитимуться, чи затверджені в населеному пункті правила благоустрою, чи є паспортизований майданчик для накопичення сміття, чи складено графік його вивозу на сміттєзвалище, чи облаштовані майданчики зберігання гною, міндобрив, пестицидів.

Також до уваги братиметься, наскільки періодично в населеному пункті проводяться заходи з благоустрою, чи залучають до них молодь, чи облаштовані місця для відпочинку, додав чиновник. Він також зауважив, що для стимулювання сортування та вивозу сміття громади за кожну здану тонну сміття отримуватимуть 3 грн

Тернополь 2008-06-25 21:23:44
Версия для печати    Отправить на email
Если Вы увидели ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Скорик  премії  конкурс 
Статьи автора Андрій ВАЦИК:

Оцените новость:

Рейтинг: 5
Голосов: 1
Просмотров:256

Андрій ВАЦИК

Написать письмо автору

Добавить комментарий (3)
- имя не указано - 25/06/2008 23:32 +1
гарно придумали і гарна новина!
Ответить IP
- имя не указано - 26/06/2008 00:23 +1
цікава ціна, тонна сміття-пляшка пива!пропоную скорику ящик пива за особисто(!) зібранні 20 тонн сміття!!!слабо чинуша?!
Ответить IP
Гость: автолюбитель 26/06/2008 08:17 +1
Давно пора, але треба також спитати з тих голів сільрад, які допустили засмічення лісів навколо своїх сіл. Навіть у Медоборах (скеля Дзюрава) між Вікном і Остапєм утворився величезний рукотворний смітник - а це заповідна зона. Був у неділю на Стрипі біля Денисова - гарно, а ось в гай неможливо зайти - сміття. Хоча в самому селі є що подивитись, мабуть це рекордсмен серед псіл по памятникам.
Ответить IP
Также в рубрике:
17:42“Вічна молодість” під сонцем Нігерії
16:35Печеру замуровували від людей
16:12Давній осередок демократії на Поділлі
20:57Гетеборг - місто каналів і білих ночей
15:25У Карпати тернополяни поїхали на "зелений” відпочинок
08:41В Барселоне корриду не проводят
17:47Із вітерцем по Таврах
11:37До "родзинки" Закарпаття - Шипота - мандрували тернополяни
18:16Шведський Парламент “зблизька”
11:43В «Украинскую Швейцарию» захочется вернутся каждому
Статьи автора Андрій ВАЦИК:
18:58 Депутатів від БЮТ хочуть позбавити мандатів
21:23 За чистоту в селі обіцяють премії
18:39 Мер і губернатор “засвітили” статки
16:57 Для більш строгого виховання — військовий ліцей