This version of the page http://20minut.ua/news/125072 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-07-19. The original page over time could change.
Факти самокаліцтва у Стрижавській колонії не підтвердилися
Новости
Авто
Недвижимость
Работа
Почта
Интернет-радио
Вход | Зарегистрироваться

Факти самокаліцтва у Стрижавській колонії не підтвердилися

A A A
Размер шрифта:
Цієї п’ятниці Вінницька правозахисна група (ВПГ) розповсюдила повідомлення про чергову надзвичайну подію у Стрижавській виправній колонії №81 (СВК), де нещодавно вчинили самогубства двоє засуджених.

Цього разу правозахисники повідомили громадськість про те, що, «протестуючи проти нелюдського ставлення адміністрації ВК №81, засуджені Шевченко Сергій і Іванишин Денис скоїли акти самокаліцтва, заподіявши собі різані рани». Проте вже за кілька днів адміністрація закладу, як, врешті, і самі засуджені, про яких ішлося у повідомленні громадської організації, оприлюднену інформацію спростували.

Із останніми представникам ЗМІ вдалося поспілкуватися наживо на території колонії.

Щоправда, як виявилось, такого засудженого, як Денис Іванишин у колонії взагалі немає. А от Валерій Іванишин дійсно є. Відбуває тут свій термін покарання і засуджений зі співзвучним прізвищем Іванчишин Денис. Обидва засуджених зустрілися із журналістами. Проте ні Денис, ні Валерій інформації щодо вчиненого ними самокаліцтва не підтвердили. А для того, аби їх слова були переконливими, показали свої руки. Слідів свіжих шрамів і порізів на їх тілі не було.

У документах, пред’явлених адміністрацією колонії, дійсно йшлося про цих людей. Підтвердженням їх особистості були і картки. Чому до координатора ВПГ Дмитра Гройсмана надійшли відомості саме про них, в’язні навіть не здогадуються. Адже вони особисто до нього не зверталися.

- Я цю людину взагалі не знаю, - відповів на питання журналістів 25-річний Денис Іванчишин. – Я нічого не різав. У мене руки чисті, - продемонстрував він свої руки.

На волі в Дениса - матір, дев’ятирічний син і дружина. Аби попередити їхні хвилювання, Денис збирається зателефонувати рідним і повідомити, що з ним усе гаразд.

Не різав вени і 53-річний Валерій Іванишин. Він відбуває покарання протягом 11 років. Проте ніколи такого не робив і вважає себе сильною духом людиною.

Як чоловік запевнив журналістів, ніяких скарг до правозахисної групи він не писав.

Обурювався діями правозахисника 37-річний засуджений Сергій Шевченко, про якого також ішлося у повідомленні ВПГ.

- Нехай не заважає засудженим відбувати строк, - зауважив він. – Якщо в нього там якісь проблеми, то не треба все скидати на СВК №81.

Окрім яскравих татуювань, на тілі Сергія Шевченка жодного порізу виявлено також не було.

- Факти, які зазначає правозахисник Гройсман, відсутні повністю, - прокоментував ситуацію начальник Стрижавської виправної колонії №81 Магомед Магомаєв.

Також він зазначив, що «злочинне суспільство завжди цікавиться колоніями для підтримки своїх друзів або злочинців, які перебувають у місцях позбавлення волі. Наша колонія вважається колонією, де є порядок, дисципліна. Я вважаю, що йде втручання зовні, щоб дезорганізувати роботу установи».

 - Фактично всі ці перевірки хибної інформації призводять до того, що у суспільства створюється негативне ставлення до співробітників, і до установи у спільній системі, - зазначив Магомед Магомаєв.

Представники управління Департаменту з питань виконання покарань у Вінницькій області та громадської ради при ній інформацію, яка стосується самокаліцтв засуджених, також спростували. Проте чи будуть вони звертатися з цього приводу до суду, однозначно не відповіли. Між тим, начальник колонії, якого на час перевірки відкликали з відпустки, такий намір має. Магомед Магомаєв переконаний, що за результатами прокурорської перевірки, коли на руках будуть необхідні документи, адміністрація установи зможе звернутися до суду. 

За підсумками перевірок, інформація щодо побиття в’язнів Стрижавської виправної колонії, які вчинили самогубства, не підтвердилася. Сьогодні на обліку як схильні до самогубства в колонії перебувають 19 засуджених. Усього ж відбувають покарання 1070 осіб

Винница 2008-06-24 20:41:17
Версия для печати    Отправить на email
Если Вы увидели ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
колонія  засуджений  спростування 
Статьи автора Тетяна ЛЕБЕДЄВА:

Оцените новость:

Рейтинг: 0
Голосов: 0
Просмотров:85

Тетяна ЛЕБЕДЄВА
8(066)1312294
Написать письмо автору

Добавить комментарий (1)
- имя не указано - 01/07/2008 18:47 0
ну Магомед в своем репертуаре..Знаете как начиналось утро в зоне буквально еще в том году(я там был).Магомаев на утреннем разводе(или зарядке)обьявляет зекам"все хахлы-пид@расы".шевченко -(модель позирущая перед фотокамерами)козлина ,завхоз по-моему 12 отряда.завхоз-это сотрудник администрации,он за льготы ползоны продаст сегодня ,а ползоны завтра,и никто из зеков ему ниче не сделает.прес со стороны лягавых @хуенный.Шевченко,о котором инфа просочилась Гройсману-еще при мне был закатан в БУР и убивался там 2раза в день(на сменах дежурных смен).Сами понимаете-фамилия не редкая,их там мешок,этих шевченок,ну и прессе подставили козла.Пусть господин Стасюк(начальник ВНИБА-видил нагляду та безпеки)расскажет сколько мужиков закатовал у себя на 2 этаже.Там галимая пыточная.У кого есть родня(не уголовная)-не тронут,рапортами з@ебут(по закону типа),а кто без родины и флага-их там большинство,(строгий режим:минимум вторая ходка должна быть ,чтоб попасть на Стрижавку,)-убиваются влет.Я там провел почти 3 года.Каждый кто только прибыл на лагерь,должен написать расписку приблизительно такого плана"я такой то такой то,отказываюсь от воровских традиций .,обязуюсь соблюдать режим и помогать администрации".Если не напишешь-будут бить -пока не напишешь,в лагерь без такой расписки не пускают.если у тебя сильно много здоровья и ты выдержал,то-ЭТО ЛИЧНАЯ ИДЕЯ МАГОМАЕВА-строят лагерь,неподписавшегося выводят,и спускают на него обиженных(петухов),которые его зацеловывают(контачат),и человек прямиком отправляется в лагерь,но в петушатню.Жаловаться из зоны-нереально,все равно что ...против ветра,сами понимаете.Света в зоне нет,включают только в темное время суток,соответственно подогреть чай или тем более что либо приготовить самому 9из домашних передач)нереально.о ТВ -забудьте.Вода-три раза в сутки -по 20хвилин)).Хотя работают 100%зеков,и с каждого регулярно снимают с зарплаты комунальные услуги-питание(слава Богу нормальное),свет(которого нет).вода(которой нет).в результате на лицевом счете остается примерно 7 гривен.Это за месяц нелегкого труда.Я по освобождению например получил2 гривны.Успехов вам магомет расулович,вы как всегда правы,зеки-как всегда нет.

цитата:
Окрім яскравих татуювань, на тілі Сергія Шевченка жодного порізу виявлено також не було.
смотрим фото.где мастюхи(тату)?
Ответить IP
Также в рубрике:
21:27Жінка хотіла стрибнути з балкона
18:07 На Хмельниччині знешкоджено предмет радіаційної небезпеки
17:05Горів пасажирський потяг
16:30Автобус сбил пенсионерку на пересечении Мира и Свиридова
12:42Через паління у Кривоозерському районі згорів чоловік
12:33На вулиці Архітектора Старова хтось залишив міну
18:55Жителі Староміського району перекрили дорогу
17:52Квартиру на вулиці Фрунзе вночі залило стоками
17:07В Шепетівці знешкоджено 12 артилерійських снарядів часів війни
16:33Мешканці по Хмельницькому шосе, 89 потерпають від потопу
Статьи автора Тетяна ЛЕБЕДЄВА:
11:22 У музеї Пирогова фотографуються за гроші
09:41 Правозахисники перепрошують за непідтверджену інформацію
18:04 Вінницькій "швидкій" подарували СDMA
18:42 Адвокатів запросять у тюрми
11:09 Культпрацівникам пропонують перевчитися
11:08 ЖЕКам потрібні робочі руки
11:07 Екскурсоводи у дефіциті
10:57 Слов'янка стомилась від бездоріжжя
19:39 Вони наркозалежні, але теж хочуть жити
10:11 Молдавські фрукти на Вінниччину не пускають