This version of the page http://20minut.ua/news/125071 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-07-19. The original page over time could change.
За ніч до змагань у реанімаційного «Рено» відвалилися дверцята
Новости
Авто
Недвижимость
Работа
Почта
Интернет-радио
Вход | Зарегистрироваться

За ніч до змагань у реанімаційного «Рено» відвалилися дверцята

A A A
Размер шрифта:
Учора з кубком чемпіонів міжнародних змагань повернулася з Тернополя вінницька бригада швидкої допомоги. Її тріумфу не завадило навіть те, що в ніч напередодні конкурсу поїздка опинилася під загрозою зриву. У реанімаційної «Рено», найкращої машини станції швидкої допомоги, зламалися бокові дверцята. Їх наспіх запаяли, тож виходити вінницькій команді доводилося через задні. До речі, автівки конкурентів були значно кращими, наприклад «мерседеси» з найсучаснішим оснащенням, кажуть вінничани. Майже тридцять бригад швидкої допомоги зі всіх куточків країни, а також команди Білорусі та Польщі взяли участь у першому міжнародному конкурсі. Оцінювали роботу викладачі, серед яких - професори Тернопільського медичного університету, а також працівники Тернопільської станції швидкої допомоги.

 

 

Оснащення автомобілів і теорія

- У перших двох конкурсах перевірялася підготовка команди, - розповідає головний лікар міської станції швидкої допомоги Валентин Фіщук. - У машині оглядали оснащення - апарати й інструменти, які передбачаються наказом міністра охорони здоров'я.

Потім ставили десять теоретичних запитань із медицини катастроф, евакуації, надання допомоги при гострих станах тощо. У цих і подальших конкурсах вінницькі конкурсанти були лідерами.

Порятунок постраждалого від утоплення

Після перевірки теоретичних знань медикам влаштували перевірку практичних навичок. Волонтери з числа студентів-медиків розіграли на березі ставка сцену утоплення. Один із них виконував роль постраждалого, інші були його знайомими, які панікували на березі.

- Коли приїхала наша команда, постраждалого оточили дівчата, - розповів Валерій Фіщук. - Крик, істерика, які відволікали. Наша команда добре зорієнтувалася. Один фельдшер відвів убік дівчат, розпочалися реанімаційні заходи.

Крім того, очевидці «утоплення» повідомили, що постраждалий ударився головою. Тож йому наклали спеціальну шину-комір, поклали на щит-носилки і доставили в реанімацію. Рахунок ішов на секунди.

"Підводні камені" при ДТП і падінні

Конкурсантам давали мапу, з нею швидка шукала позначене місце ДТП. За легендою, автівка збила велосипедистку.

- На місці уявної події стоять справжні ДАІ, МНС, легковий автомобіль, лежить постраждала дівчина, - розповідає Валентин Фіщук. - Скаржиться на біль у нозі, є забій внутрішніх органів. В автівці - молодий пасажир, який лобом розбив скло. А сам водій у стані збудження.

Особливість конкурсу була в тому, що потрібно було працювати як із постраждалими, так і з водієм. Вінницька бригада це зрозуміла: дала йому заспокійливе, а фельдшер посадив його в машину та був поруч. А деякі бригади займалися тільки постраждалими. Тож водій-симулянт «пішов вішатися».

Інше випробування влаштували конкурсантам о 12 годині ночі. У замку на горі з висоти шести метрів упав хлопець, який прогулювався там зі своєю дівчиною. Вінничанам було важко бігти з обладнанням вагою 7-10 кілограмів вузькою стежкою. У цій ситуації, на відміну від багатьох інших команд, вінничани зрозуміли, що дівчині в стані алкогольного сп'яніння також потрібно надавати допомогу - заспокоїти. А постраждалого транспортували в реанімацію.

Багатоборство і крос

Довелося вінничанам продемонструвати і фізичну силу: тягнути швидку на буксирі та швидко носити відра води.

Але найголовнішим конкурсом стала подія з реального життя. За легендою конкурсу, джип в'їхав у натовп. Троє людей загинули на місці, інші отримали ушкодження різних ступенів важкості. А немовля, мати якого загинула, знаходилась у стані клінічної смерті.

- Багато бригад не надали належної допомоги дитині, не провели реанімації, - каже Валерій Фіщук.

P.S. Отримати переможний кубок вінницька команда змогла завдяки небайдужості людей, які спонсорськими коштами допомогли зібратись у відрядження. Це Олександр Човган, Валентин та Олена Шеванюки, Олександр Третяк, Віктор Антемюк, Олександр Жупанов, Володимир Савельєв, Сергій Гайструк, Олег Прохоров, Григорій Ушаков, Олександр Бурило.

Від редакції

Професійну майстерність, яку продемонстрували працівники швидкої, реалізувати у місті заважає низька оплата праці персоналу (лікар-інтерн отримує близько 700 гривень, випускник – 800).

Але Валерій Фіщук відзначає і позитивні зрушення. Завдяки сприянню міста вдалося вирішити проблему нестачі водіїв, яким запропонували певні пільги. Крім того, в цьому році автопарк збільшився на 11 автівок.

Однак більшість персоналу, який працює в екстремальних умовах, не відпочиває у вільні дні, а змушений шукати додаткову роботу, щоб прогодувати родину.

Працівники станції швидкої допомоги мріють про нову сучасну дихальну апаратуру, дефібрилятори, електрокардіографи та про ремонт приміщення.

 

За підсумками восьми конкурсів на крок позаду вінничан опинилася столична приватна клініка "Борис" та львів'яни

 

Винница 2008-06-24 20:14:34
Версия для печати    Отправить на email
Если Вы увидели ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
Статьи автора Dom.ria.ua:

Оцените новость:

Рейтинг: 0
Голосов: 0
Просмотров:104

Dom.ria.ua

Написать письмо автору

Добавить комментарий (2)
Гость: Сергей 24/06/2008 22:26 +2
Молодці!!!!!!!
Ответить IP
- имя не указано - 26/06/2008 13:13 +1
Степан Евгеньевич -Молодец!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ответить IP
Также в рубрике:
12:06Три питання – шквал емоцій
11:38Вихідні "вниз головою" - із банджі-джампінгом
09:51 З серпня хліб «підскочить» на 20%
01:36Теплозабезпечення.У Вінниці не буде проблем з теплом під час опалювального сезону.
01:32У Вінницькому художньому музеї відкрилася виставка ікон, присвячена 1020- річчю хрещення Русі.
01:12Литвин подоїв вінницьку корову, а Порошенко вперше сів за кермо комбайну на своєму господарстві .
00:58Бланки проходження техогляду автотранспорту уже є в достатній кількості.
19:52Біг заради гармонії у Вінниці
19:15В єдиному дитсадку на Старому місті черг немає
18:34„Чиста” робота
Статьи автора Dom.ria.ua:
09:41 "Кредитный рай Тойота" продолжается!
18:18 У тенета операції "Автобус-2008" "піймалися" 11 нетверезих водіїв
21:04 На Стахурського, 20 горіла квартира
16:45 Выпуск Porsche Boxster и Cayman перенесут в Австрию
13:50 "Ниве" не хватает квалифицированных исполнителей
20:14 За ніч до змагань у реанімаційного «Рено» відвалилися дверцята
17:08 Mazda тестирует гибрид с водородно-бензиновым мотором
15:11 „20 хвилин” дізнались де відпочиватимуть чиновники
17:24 В Молдавии пьяных водителей обяжут прослушать лекции о вреде алкоголя
15:34 Базарна боротьба за виживання