This version of the page http://borvisti.com.ua/?read=614 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-07-16. The original page over time could change.
ЗАГАЛЬНЕ :: Земельні ресурси беруть штурмом Сайт газети ВІСТІ :: Новини Лівобережжя Київщини ::
www.borvisti.com.ua
Новини
Лівобережжя
Київщини
Головна Реклама Оголошення Журналістам та очевидцям Про нас Передплата Контакти Архів
РУБРИКИ:   БЛАГОУСТРІЙ   ДОВКІЛЛЯ   ЗАГАЛЬНЕ   КОРОТКИМ РЯДКОМ   КУЛЬТУРА   НАБОЛІЛЕ   ПОДІЇ   ПОЛІТИКА   ПРАВОПОРЯДОК   СПОРТ   
Пошук
ХЛІБНА БЛОКАДА          ККД = 0!          Підніжка від Президента          Вівці не довіряють пастухам          Сільську раду пограбували!          Капітуляція старинських депутатів          На Бориспільщині почались жнива!          ЧИМ ВІДРІЗНЯЮТЬСЯ «КОЛИШНІ» ВІД «УЧОРАШНІХ»?          Півсвіту скаче, а півсвіту плаче, або як деякі заможні яготинці жирують…          Скіфську бабу ще не знайдено…          Коротким рядком (Бориспіль)          Княжицьке озеро повинно мати право голосу!          НЕВІДОМА ВІЙНА          І знову скутер… плюс — небезпечна розвилка          У КУПАЛЬСЬКОМУ ВОГНИЩІ МАЛО НЕ ЗГОРІЛА ДІВЧИНА          «Я хочу до мами»          На Бориспільщині тиждень минув неспокійно          Море на вулиці Грушевського          Друга молодість спортсменки          Життєдайне світло вишивок          

   ЗАГАЛЬНЕ   
   НАШІ НОВИНИ    

Земельні ресурси беруть штурмом

Минулої середи у коридорі, де знаходиться Управління земельних ресурсів Бориспільського району, було занадто багатолюдно. Довга черга тяглася від дверей приймальні, що на другому поверсі, до вхідних першого, а дехто стояв надворі, бо нестерпно важко чекати у переповненому приміщенні. Чергу люди починають займати ще з 2-ої години ночі. О 10.40 записувався чоловік за номером 138! Періодично найактивніші роблять перекличку, і для переконання, що немає когось без черги, вибірково називають прізвища. У вкрай тісному приміщенні розмістились ще й фотоательє, і районний земельний кадастр. Та, як скаржаться люди, навіть туалету немає. Тож той, хто надовго залишає приміщення, ризикує втратити своє місце: його можуть викреслити зі списку.

Побачивши мою зацікавленість питаннями, із якими прийшли до земельного управління, люди почали скаржитись, обурюватись на недосконалі закони, на корупцію окремих організацій, що виготовляють державні акти. Були такі, які чекають декілька років на документи на землю і прийшли запитати, що робити, аби прискорити цей процес. Хтось хоче отримати довідку або консультацію.

Чому такі великі черги і що робити, щоб вони стали меншими, ми запитали у начальника Управління земельних ресурсів Бориспільського району Володимира Дмитренка.

— Штат працівників управління складається із 16 осіб. А на район поблизу Києва це дуже мало. На Бориспільщині тільки садових товариств близько 350, у яких декілька десятків чи сотень співвласників. Хоча колишній відділ земельних ресурсів переформували в управління і, згідно зі  штатним розписом, нам потрібно ще 3-4 працівники, але ні приміщення поки що не дозволяє, ні фінансування. Про вкрай тісне приміщення ми піднімали питання перед райрадою і райдержадміністрацією. Обіцяють нам допомогти у цьому питанні... Адже результативність праці залежить від умов, у яких людина працює. Тож сподіваюся, що коли збільшиться кількість працівників, то і черги будуть меншими.

— То чи не можна було б зробити прийомний день у суботу, коли у багатьох людей вихідний?
— По-перше, ми державна структура, і на суботу та неділю у нас припадають вихідні. Згідно з графіком, у вівторок приймаємо юридичних осіб, у середу — фізичних осіб, а у четвер — проектні організації. І всі просять, аби приймали по два дні на тиждень. Окрім того, ми розглядаємо велику кількість письмових звернень громадян стосовно земельних питань, що надходять до райдержадміністрації.

— Люди у черзі скаржаться на те, що немає інформації на стенді, якими саме питаннями займається управління? Адже дехто ризикує просто вистояти півдоби, а тоді з’ясувати, що він потрапив не туди.

— Ми вже вивісили у коридорі стенд, незабаром заповнимо його інформацією. Але через напружений робочий графік не все ще підготували. Часто доводиться залишатися після роботи, аби розібрати численні заяви і скарги. А найчастіше до Управління земельних ресурсів люди звертаються про довідки по обтяження, щоб здійснити цивільно-правові угоди: продати, подарувати, оформити спадщину. У письмових зверненнях здебільшого звучать питання приватизації земельних ділянок, заміна сертифікатів на державні акти, оформлення спадщини тощо.

— Є люди, які ще не отримали державний акт на пай, а мають сертифікат на землю. До кого їм звертатися з цього приводу?

— Заміна відбувається на підставі розпорядження голови РДА. Потрібно звернутися за дозволом у Бориспільську райдержадміністрацію. До заяви додати викопіювання із схеми паювання, копію сертифікату, паспортні дані.

— Ще багато людей запитує про «космічні» ціни на виготовлення державних актів. І чому структури, що виготовляють документи на право власності на землю, не хочуть у договорах вказувати термін виготовлення акту?

— Є відповідні служби, які перевіряють цінову політику, тому, на мій погляд, не в інтересах підприємств завищувати ціни... Ми ж контролювати приватні структури не маємо права. Термін виготовлення державних актів повинен обумовлюватися у договорі.

— Чи обов’язково замінювати державні акти старого зразка (до 2005 року)?

— Замінювати необов’язково. Державні акти без кадастрового номера теж дійсні, їх ніхто не відміняв. Тож, хто бажає, аби його ділянка була внесена до центральної бази даних, повинен звернутися до проектної організації, яка виготовляла державний акт, чи у будь-яку іншу, яка має ліцензію на виготовлення таких документів.

З тяжким почуттям я залишала приміщення Управління земельних ресурсів: якщо керівники управління впродовж кількох місяців не зробили інформаційний стенд для населення, що, безумовно, зменшило б чергу, то це свідчить про їхню байдужість до людей або що вона комусь вигідна.

Коли ж влада зглянеться на людей і буде робити те, що вона зобов’язана: дбати про ЛЮДИНУ.

Лариса Мацюк


Кількіть переглядів статті: 317
16.07.08 Підніжка від Президента
16.07.08 Вівці не довіряють пастухам
16.07.08 Капітуляція старинських депутатів
16.07.08 На Бориспільщині почались жнива!
16.07.08 Півсвіту скаче, а півсвіту плаче, або як деякі заможні яготинці жирують…
16.07.08 Скіфську бабу ще не знайдено…
16.07.08 Коротким рядком (Бориспіль)
16.07.08 Княжицьке озеро повинно мати право голосу!
16.07.08 У КУПАЛЬСЬКОМУ ВОГНИЩІ МАЛО НЕ ЗГОРІЛА ДІВЧИНА
16.07.08 «Я хочу до мами»
16.07.08 На Бориспільщині тиждень минув неспокійно
14.07.08 Зобов’язання непосильне?
14.07.08 У Верховну Раду — через чорний хід?
14.07.08 Відгукніться, добродії!
14.07.08 БОБИКА Й ЖУЧКУ — НЕ БРАТИ НА МУШКУ!
14.07.08 «Наша ряба» поповнить переяславський гаманець
14.07.08 Діти не повинні бути забавою у чварах духовенства
14.07.08 Не соткою єдиною…
14.07.08 Головна причина — людська недбалість
14.07.08 Інформують правоохоронці
14.07.08 Кіна не буде…
14.07.08 Коротким рядком
14.07.08 Київ—Харків — траса-убивця бориспільців
02.07.08 «Основний Закон — це я сам»
02.07.08 У ПАРКУ «ПЕРЕМОГА» З’ЯВИЛИСЬ ВЛАСНІ АТРАКЦІОНИ
02.07.08 На Бориспільщині утопився київський курсант
02.07.08 У випускну ніч насмерть збито старшокласника
02.07.08 Перша кров Яготинського привокзального ринку
02.07.08 Інформують правоохоронці (Бориспіль)
02.07.08 ТРИ КРАДІЖКИ, ТРИ НАРКОМАНИ І ДВІ ДТП


Украинская Баннерная Сеть


   Коментарі до статті [9]   
 
1 Гість 31.01.08 03:46
ннизачет! начальник в интервью ганяет воду туда сюда!!!

а журналист вопросы походу нормальные боится задавать!!!

 
2 Здравомыслящий 31.01.08 03:46
А всему виной - НЕДОСТАТОЧНАЯ ФИНАНСИРОВАННОСТЬ таких организаций, из-за чего там такие маленькие "штаты"...

 
3 колега автора 01.02.08 09:40
гость №1! наведите пример "нормальных вопросов"! не оставляйте недосказанной мысль!

 
4 Гість 01.02.08 01:17
із міським відділом ситуація не краща! це якийсь жах! приміщення мале, у ньому жарко і тісно! у кабінети проводять "своїх" без черг! ох і возні із цією землею!!!! комусь таки правда це вигідно!

 
5 МАВР 05.02.08 08:06
а ще у Борисполі беруть штурмом маршрутки і банкомати!!!

 
6 Гість 05.02.08 10:02
Причина может быть конечно и в финансирование,но вы зайдите и посмотрите на тот рабочий персонал. Они же как боги там сидят, под
подсобой земли нечуйствуют. Нормальному людям обьяснить ничего немогут .Зато обет у них пороспесанию. Одним словом комунизм живет и процветает.Гнать их всех оттуда надо.

 
7 Свидетель. 05.02.08 10:07
Хомят людям ,а начальник ничего непредпренимает.Ониего слушать нежелают. (Сам был свидетелем).

 
8 Гість 12.02.08 02:55
сволочи... а в военкомате к людям относятся вобще как к быдлу... та везде такое... и с славутиче и в топольке

 
9 случайный гость 13.02.08 11:50
а при чем тут тополька и слувутич?

   
Ваше і'мя
Коментар
 
 







   ОПИТУВАННЯ    

Untitled Document
Скільки вам років?  
16-20
177
 
20-30
316
 
30-50
117
 
більше 50
17
 
до 16
78
 
 
 
Всього проголосувало: 705  



 

   ЗАСТЕРЕЖЕННЯ   
   СТАТИСТИКА    
Коментарі до статей та думки гостей форуму можуть бути опубліковані на сторінках газети "Вісті.Інформація.Реклама". Адміністрація сайту не несе відповідальності за висловлювання користувачів сайту на форумах, у чатах та коментарях.
Розробка: Mokin.biz каталог сайтеговWarki.NET - софт, видео, музыка, картинки, обои, все для вашего компьютера