This version of the page http://borvisti.com.ua/index.php?read=65 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-07-14. The original page over time could change.
ЗАГАЛЬНЕ :: КОЛИ БУДУВАТИМУТЬСЯ БАГАТОПОВЕРХІВКИ В ПЕРЕЯСЛАВІ? Сайт газети ВІСТІ :: Новини Лівобережжя Київщини ::
www.borvisti.com.ua
Новини
Лівобережжя
Київщини
Головна Реклама Оголошення Журналістам та очевидцям Про нас Передплата Контакти Архів
РУБРИКИ:   БЛАГОУСТРІЙ   ДОВКІЛЛЯ   ЗАГАЛЬНЕ   КОРОТКИМ РЯДКОМ   НАБОЛІЛЕ   ПОДІЇ   ПРАВОПОРЯДОК   
Пошук
Обережно, гральні заклади!          Зобов’язання непосильне?          У Верховну Раду — через чорний хід?          «Однорукі бандити» захищаються          Колотнечу у Переяслав-Хмельницькій міській раді тимчасово призупинено?          КЛОПОТИ ПЕРЕЯСЛАВСЬКОГО РИНКУ          Відгукніться, добродії!          Відкритим текстом          Заповідник на Комсомольському озері Борисполю не по кишені          У Борисполі відкрився ще один інформаційно-довідковий центр          БОБИКА Й ЖУЧКУ — НЕ БРАТИ НА МУШКУ!          «Наша ряба» поповнить переяславський гаманець          Діти не повинні бути забавою у чварах духовенства          Не соткою єдиною…          Дякуємо за ремонт!          Старинці — не раби          Скутери — то справжнє лихо          Головна причина — людська недбалість          Інформують правоохоронці          ОЗЕРА ПОТРЕБУЮТЬ НЕГАЙНОГО ОЧИЩЕННЯ          

   ЗАГАЛЬНЕ   
   НАШІ НОВИНИ    

КОЛИ БУДУВАТИМУТЬСЯ БАГАТОПОВЕРХІВКИ В ПЕРЕЯСЛАВІ?

Як відомо, в нашому славному місті вже 10 років не будувалися багатоповерхівки. Правда, одна ділянка, виділена для будівництва фірмі «Тіара», вже обнесена парканом, проте руху на ній щось не видно. В місті є ще кілька майданчиків, які згідно з генеральним планом забудови міста призначені для будівництва багатоквартирних будинків. 16 травня відбувся конкурс, результатом якого було виділення земельних ділянок для зведення багатоповерхівок. Результати конкурсу на право оренди цих ділянок під будівництво багатоповерхових житлових будинків мали затвердити на сесії міської ради. 22 червня депутати приступили до розгляду цього питання. І тут почалося...
Як виявилося, в обранців громади накопичилося багато питань як до самої процедури проведення конкурсу, так і до голови конкурсної комісії, заступника міського голови Павла Довгошиї. Чому конкурс відбувся не 15 травня, як повідомлялося в пресі, а 16-го? І чому в такому випадку не був перенесений на день термін прийому заяв? Чому не прийняли документи у відомої будівельної компанії «Київміськбуд»? Чому земельні ділянки були віддані невідомим будівельним організаціям? Чому фірма «Столиця-регіон» отримала аж дві ділянки, якщо деякі депутати наполягали на тому, щоб не віддавати в одні руки долю багатоповерхівок у Переяславі? Чому при чисельності комісії в дев’ять осіб і при фактичній присутності шести членів комісії приймалося рішення, коли «за» голосували тільки четверо? Чому цей нюанс та інші не розписані в Положенні про конкурс?


Павло Довгошия на деякі з цих питань дав відповіді, які, однак, депутатів не задовольнили. Не переконали їх і емоційні виступи представників фірм «Ковчег» та «Столиця-регіон». Зрештою, результати конкурсу захисники інтересів не затвердили. Залишилося незрозумілим, чи ці ділянки знову виставлять на конкурс, чи спочатку вдосконалять Положення? Депутати не виявили послідовності і ніякого рішення з цього приводу не прийняли.
Шукати винних у ситуації, що склалася, — справа невдячна. З одного боку, очевидні прорахунки виконавчої влади, з іншого — будівництво багатоповерхівок відсувається на невизначений термін. І невідомо, чи прийдуть ці інвестори на переяславський будівельний ринок знову. Адже будувати в нашому місті важко. Тут немає ні залізниці, ні цементного заводу, ні виробництва залізобетонних конструкцій. Та й ціна на житло порівняно невисока. Хтозна, чи вдасться інвесторам продати побудовані квартири за вигідними для них цінами.


Нині Київ нагадує мішок, переповнений грошима. Гроші з нього висипаються в менші мішечки, наприклад, Бориспіль, Бровари, Ірпінь та інші. Рано чи пізно дійде черга й до переяславського мішечка. Питання тільки в одному: коли?

Роман КРУК


Кількіть переглядів статті: 1178
14.07.08 Зобов’язання непосильне?
14.07.08 У Верховну Раду — через чорний хід?
14.07.08 Відгукніться, добродії!
14.07.08 БОБИКА Й ЖУЧКУ — НЕ БРАТИ НА МУШКУ!
14.07.08 «Наша ряба» поповнить переяславський гаманець
14.07.08 Діти не повинні бути забавою у чварах духовенства
14.07.08 Не соткою єдиною…
14.07.08 Головна причина — людська недбалість
14.07.08 Інформують правоохоронці
14.07.08 Кіна не буде…
14.07.08 Коротким рядком
14.07.08 Київ—Харків — траса-убивця бориспільців
02.07.08 «Основний Закон — це я сам»
02.07.08 У ПАРКУ «ПЕРЕМОГА» З’ЯВИЛИСЬ ВЛАСНІ АТРАКЦІОНИ
02.07.08 На Бориспільщині утопився київський курсант
02.07.08 У випускну ніч насмерть збито старшокласника
02.07.08 Перша кров Яготинського привокзального ринку
02.07.08 Інформують правоохоронці (Бориспіль)
02.07.08 ТРИ КРАДІЖКИ, ТРИ НАРКОМАНИ І ДВІ ДТП
02.07.08 Правоохоронці відповідатимуть за порушення закону
02.07.08 ЯК Я ШУКАЛА УКРАЇНОМОВНЕ ЧТИВО У БРОВАРСЬКИХ КНИГАРНЯХ
02.07.08 БРОВАРЧАНИ ХОДИТИМУТЬ У КАСКАХ?
26.06.08 ЧХАТИ НАМ НА ТЕ, ХТО В РОСІЇ НАЙВЕЛИЧНІШИЙ, ЯКБИ НЕ…
26.06.08 Нагороджували кращих
26.06.08 Депутати вирішили боротися із незаконним виробництвом
26.06.08 ВЛАДНИЙ ПАРАЛІЧ У ПЕРЕЯСЛАВІ
26.06.08 За Яготин узявся Голівуд
25.06.08 Інформують правоохоронці
25.06.08 ВИПУСКНИЙ ВЛЕТИТЬ У КОПІЙКУ
18.06.08 Коротким рядком (Переяслав)


Украинская Баннерная Сеть


   Коментарі до статті [0]   
   
Ваше і'мя
Коментар
 
 







   ОПИТУВАННЯ    

Untitled Document
Скільки вам років?  
16-20
173
 
20-30
314
 
30-50
116
 
більше 50
16
 
до 16
78
 
 
 
Всього проголосувало: 697  



 

   ЗАСТЕРЕЖЕННЯ   
   СТАТИСТИКА    
Коментарі до статей та думки гостей форуму можуть бути опубліковані на сторінках газети "Вісті.Інформація.Реклама". Адміністрація сайту не несе відповідальності за висловлювання користувачів сайту на форумах, у чатах та коментарях.
Розробка: Mokin.biz каталог сайтеговWarki.NET - софт, видео, музыка, картинки, обои, все для вашего компьютера