This version of the page http://borvisti.com.ua/?read=96 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-07-14. The original page over time could change.
БЛАГОУСТРІЙ :: Краса та жахи бориспільських під’їздів Сайт газети ВІСТІ :: Новини Лівобережжя Київщини ::
www.borvisti.com.ua
Новини
Лівобережжя
Київщини
Головна Реклама Оголошення Журналістам та очевидцям Про нас Передплата Контакти Архів
РУБРИКИ:   БЛАГОУСТРІЙ   ДОВКІЛЛЯ   ЗАГАЛЬНЕ   КОРОТКИМ РЯДКОМ   НАБОЛІЛЕ   ПОДІЇ   ПРАВОПОРЯДОК   
Пошук
Обережно, гральні заклади!          Зобов’язання непосильне?          У Верховну Раду — через чорний хід?          «Однорукі бандити» захищаються          Колотнечу у Переяслав-Хмельницькій міській раді тимчасово призупинено?          КЛОПОТИ ПЕРЕЯСЛАВСЬКОГО РИНКУ          Відгукніться, добродії!          Відкритим текстом          Заповідник на Комсомольському озері Борисполю не по кишені          У Борисполі відкрився ще один інформаційно-довідковий центр          БОБИКА Й ЖУЧКУ — НЕ БРАТИ НА МУШКУ!          «Наша ряба» поповнить переяславський гаманець          Діти не повинні бути забавою у чварах духовенства          Не соткою єдиною…          Дякуємо за ремонт!          Старинці — не раби          Скутери — то справжнє лихо          Головна причина — людська недбалість          Інформують правоохоронці          ОЗЕРА ПОТРЕБУЮТЬ НЕГАЙНОГО ОЧИЩЕННЯ          

   БЛАГОУСТРІЙ   
   НАШІ НОВИНИ    

Краса та жахи бориспільських під’їздів

Не секрет, що комунальна сфера сьогодні не в найкращому стані. Це проблема усієї країни, і вирішувати її намагаються як села та міста, так і окремі будинки та під’їзди. Наприклад, один з під’їздів висотки на Головатого, 1 у Борисполі завдяки організаторським здібностям деяких його мешканців став чи не найзразковішим у місті.

Відвідуючи друзів та рідних у багатоповерхівках, буваючи у цих будинках по роботі, подумки дякую Господу за те, що живу у приватному секторі. Адже, незважаючи на прагнення комунальників покращити ситуацію із житловим фондом міста, мешканці бориспільських висоток мають чимало проблем, одна з яких — стан під’їздів.

Описувати всі «принади» окремих з них немає потреби, адже зруйновані часом стеля та східці, закидана брудом підлога, обмальовані стіни — ні для кого сьогодні не дивина. Як не прикро це усвідомлювати, а такий стан речей для декого став нормою. І що найгірше — люди вже не мають бажання змінити це на краще. Живуть і чекають, що хтось прийде і зробить ремонт. А самі відмовляються хоч у чомусь допомогти. Варто принагідно згадати той же приватний сектор: його мешканці, як би скрутно не було у матеріальному плані, щойно помітивши «погрішності» у господарстві, вишукують кошти і «латають дірки» самотужки. Звичайно, трапляються випадки і безгосподарності, однак гарних господарів все ж таки більше.

Такими є і мешканці одного з під’їздів у будинку 1 на вулиці Головатого. Зайшовши до нього, ніби потрапляєш в оазис чистоти та охайності. Та, зрештою, і зайти до нього непросто — спокій людей оберігає кодовий замок. Якби ще дітлахи не були такими довірливими та балакучими! Познайомившись із ними, як виявилось, легко можна дізнатися код.



Зайшовши до цього під’їзду, піднімаючись сходами, уявляєш, ніби йдеш по килиму — таке все під ногами чисте і гарно пофарбоване. Але ще сильніше враження справляють квіти на підвіконнях кожного поверху. На останньому, п’ятому, облаштований справжній міні-ботсад: квіти є і на підлозі, і на стінах, а поруч — поливальничка та земля для пересаджування. Найбільш активні у цій справі Ольга Михайлівна Терещенко і Тетяна Миколаївна Коваль, які й узялися два роки тому за зміну обличчя страшного під’їзду.

Саме тоді був зроблений великий шмат роботи: на зібрані мешканцями кошти придбали вхідні двері, все пофарбували (і балкони також), понаносили кімнатних квітів, а працівники КП «ЖЕК-1» побілили стіни і стелю. Але зупинятися на цьому жінки не збираються. Доповнити затишок планують більшою кількістю вазонів та картинами. От тільки організувати всіх на таку роботу трохи важко. Коли робили ремонт у під’їзді, доводилося і пояснювати мету цього, і зображати перспективу, і переконувати декого з мешканців у необхідності ремонту.

Повна протилежність цьому під’їзду — гуртожиток в одному з мікрорайонів міста. Новими в усьому гуртожитку є лише вхідні двері, які люди не зачиняють чи то через спеку, чи через те, що вже поламані.

Напівзруйновані східці, облуплена штукатурка на стінах, чорні зіниці вікон покинутих кімнат, дірка у стелі на другому поверсі, з якої видно старе горище... Моторошно, страшно, гидко... А люди ж тут живуть. Святкують, народжуються, сумують, помирають. А поруч ніби дратуються нові висотки: ось які ми гарні! Такий вражаючий контраст в одному місті: розруха і занепад поряд із красою і процвітанням. Шкода, що першого набагато більше.

Юлія ЛИСИЦЯ


Кількіть переглядів статті: 680
14.07.08 Зобов’язання непосильне?
14.07.08 У Верховну Раду — через чорний хід?
14.07.08 Відгукніться, добродії!
14.07.08 БОБИКА Й ЖУЧКУ — НЕ БРАТИ НА МУШКУ!
14.07.08 «Наша ряба» поповнить переяславський гаманець
14.07.08 Діти не повинні бути забавою у чварах духовенства
14.07.08 Не соткою єдиною…
14.07.08 Головна причина — людська недбалість
14.07.08 Інформують правоохоронці
14.07.08 Кіна не буде…
14.07.08 Коротким рядком
14.07.08 Київ—Харків — траса-убивця бориспільців
02.07.08 «Основний Закон — це я сам»
02.07.08 У ПАРКУ «ПЕРЕМОГА» З’ЯВИЛИСЬ ВЛАСНІ АТРАКЦІОНИ
02.07.08 На Бориспільщині утопився київський курсант
02.07.08 У випускну ніч насмерть збито старшокласника
02.07.08 Перша кров Яготинського привокзального ринку
02.07.08 Інформують правоохоронці (Бориспіль)
02.07.08 ТРИ КРАДІЖКИ, ТРИ НАРКОМАНИ І ДВІ ДТП
02.07.08 Правоохоронці відповідатимуть за порушення закону
02.07.08 ЯК Я ШУКАЛА УКРАЇНОМОВНЕ ЧТИВО У БРОВАРСЬКИХ КНИГАРНЯХ
02.07.08 БРОВАРЧАНИ ХОДИТИМУТЬ У КАСКАХ?
26.06.08 ЧХАТИ НАМ НА ТЕ, ХТО В РОСІЇ НАЙВЕЛИЧНІШИЙ, ЯКБИ НЕ…
26.06.08 Нагороджували кращих
26.06.08 Депутати вирішили боротися із незаконним виробництвом
26.06.08 ВЛАДНИЙ ПАРАЛІЧ У ПЕРЕЯСЛАВІ
26.06.08 За Яготин узявся Голівуд
25.06.08 Інформують правоохоронці
25.06.08 ВИПУСКНИЙ ВЛЕТИТЬ У КОПІЙКУ
18.06.08 Коротким рядком (Переяслав)


Украинская Баннерная Сеть


   Коментарі до статті [0]   
   
Ваше і'мя
Коментар
 
 







   ОПИТУВАННЯ    

Untitled Document
Скільки вам років?  
16-20
173
 
20-30
314
 
30-50
116
 
більше 50
16
 
до 16
78
 
 
 
Всього проголосувало: 697  



 

   ЗАСТЕРЕЖЕННЯ   
   СТАТИСТИКА    
Коментарі до статей та думки гостей форуму можуть бути опубліковані на сторінках газети "Вісті.Інформація.Реклама". Адміністрація сайту не несе відповідальності за висловлювання користувачів сайту на форумах, у чатах та коментарях.
Розробка: Mokin.biz каталог сайтеговWarki.NET - софт, видео, музыка, картинки, обои, все для вашего компьютера