ІНФО   Актуально   Книги   Глосарій   Ресурси   Реклама   Контакти   
 СЕРВІСИ   Робота   Семінари   Виставки   Бізнес Мережа   Форуми   Блог   
 УКР      РУС   ENG 
Пошук по сайту
РУБРИКАТОР
Стратегія
Маркетинг та продаж
Управління змінами
Управління фінансами
Управління персоналом
Якість ведення бізнесу
Інформаційні системи
ПРОЕКТИ MCUa
Проект «ВІЗІЯ»
БІЗНЕС-ПРОЗА
ДРУЖНІ РЕСУРСИ

НОВИНИ від 25.06.2007

Версія для друку

Американські компанії стимулюють залякування

Організаційна культура більшості американських компаній активно підтримує, стимулює і навіть винагороджує залякування. Зокрема, дані нового дослідження вказують на те, що у США рівень залякування співробітників майже на 50% вищий, ніж у Скандинавії.

Дослідження, яким керувала Памела Лютген-Сендвік (Pamela Lutgen-Sandvik), доцент Університету Нью-Мексико, виявило, що 47% американських працівників хоча б раз на тиждень мають досвід негативного ставлення, в той час як у Фінляндії цей показник набагато нижчий — 24%, а у Данії — 16%.

При цьому лише один з 10-ти американців знав, що поведінка, свідком якої він ставав на своєму робочому місці, насправді є насильством та залякуванням. Із цього дослідники можуть зробити висновок, що залякування давно вкорінилося в американську корпоративну культуру.

Завдяки дослідженню стає очевидним, що основною проблемою є підтримка, мотивація та навіть винагорода за насильство. Компанії наголошують на ринкових процесах, індивідуалізмі, тотальному пануванні менеджерів над підлеглими, що в кінцевому результаті знижує співробітництво між працівниками та дає змогу найбільш владним індивідам чинити насильство над підлеглими без жодної боязні бути покараними.

Найгірше ж те, що залякування на робочому місці так і залишається нерозкритим та не до кінця дослідженим феноменом, що дозволяє йому процвітати на американському просторі.

За інформацією management-issues.

  ВСІ НОВИНИ

РЕКЛАМА

   
Головна Актуально Робота Семінари Виставки Бізнес Мережа Глосарій Книги Ресурси Форуми Реклама Контакти Блог


 


Copyright © 2001-2008, Management.com.ua
Портал створено та підтримується Strategic Consulting Group (SCG)