Europa > The European Union in the World > Delegations EN - [УКР]
Представництво Європейської Комісії
в Україні
| Головна сторінка | Контакти | Мапа сайту | Посилання | Вакансії | Стажування

ЄС збільшує імпорт товарів із країн, що розвиваються (22/04/2008)

22 квітня Європейська Комісія оприлюднила регулярну доповідь про міру відкритості європейських ринків для імпорту з країн, що розвиваються. Доповідь ґрунтується на даних 2006 року.

Відповідно до інформації Комісії, у 2006 році країни, що розвиваються, імпортували до ЄС на 16% більше, ніж попереднього року. Якщо відняти від цих розрахунків Китай, темпи зростання складатимуть 14% на рік.

Водночас за даними СОТ загальні торгівельні потоки в світі зросли протягом 2006 року на 8% - тобто удвічі менше, ніж обсяги імпорту до ЄС із країн, що розвиваються.

Істотне збільшення імпорту до ЄС Європейська Комісія також зафіксувала у країн, що мають із Союзом угоди про вільну торгівлю. Зокрема це стосується Чилі (чилійський імпорт до ЄС виріс протягом 2006 року на 54%), Мексики (+15%) та Південно-Африканської Республіки (+10%).

Майже 70% усього імпорту із країн, що розвиваються, та 88,5% імпорту із найменш розвинених країн потрапили на європейські ринки за нульовими тарифами.

-----

Нагадаємо, що Європейська Комісія регулярно публікує доповіді про свої торгівельні відносини з країнами, що розвиваються. Доповіді дозволяють побачити динаміку цих відносин та оцінити, наскільки успішно ЄС реалізує свою політику сприяння цим країнам (pro-development agenda).

2006 року обсяги імпорту до ЄС з країн, що розвиваються, перевищували 700 мільярдів євро. Стрімке зростання почалося від 2003 року, коли ЄС почав втілювати свою стратегію сприяння. Тоді обсяги імпорту до ЄС із країн, що розвиваються, коливалися навколо позначки у 450 мільярдів євро. >>> докладніше

нагору