Europa > The European Union in the World > Delegations EN - [УКР]
Представництво Європейської Комісії
в Україні
| Головна сторінка | Контакти | Мапа сайту | Посилання | Вакансії | Стажування

День Європи 2008

День Європи 2008

Ласкаво просимо до Дня Європи!

Чому ми святкуємо День Європи?

Європейське містечко- Київ

Європейське містечко- Одеса

Європейське містечко- Донецьк

Школа Европейських Мов

Павільйон публічних дебатів

Партнери і спонсори

Європейське містечко- Одеса

мапа

Австрія (Київ, Одеса)

Ми раді запросити Вас відкрити для себе древнє, але в той же час таке енергійне серце Європейського континенту. В Австрійському павільйоні запрошуємо Вас насолодитися запашною кавою у традиційній Віденській кав’ярні. А в той самий час Вашій увазі буде запропоновано камерну музику, яка спробує додати в цей чудовий напій смак культурних традицій Австрії. Тих гостей, хто до або після такого задоволення бажає повчитися, ласкаво просимо у «намет німецької мови». Ми не можемо пообіцяти Вам, що Ваше ім’я одразу ж ввійде до великого списку австрійських письменників, але Ви зможете, принаймні, вивчити деякі основні речення німецькою мовою, які будуть для Вас корисними. Звичайно ж представники нашого посольства братимуть участь і в публічних дискусіях. Як одна з двох держав, які прийматимуть у себе Чемпіонат Європи з футболу Євро-2008, ми також будемо раді привітати тих, хто цікавиться спортом.

Естонія (Київ, Одеса)

Естонія рада взяти участь у Дні Європи. Ми хотіли б представити нашу маленьку, але сильну країну. Гостям буде запропоновано друковані матеріали та брошури про Естонію. Наші співробітники будуть раді розповісти Вам про нашу країну і відповісти на всі питання стосовно Естонії. Цього року до нас також приєднаються представники естонських компаній. Довідайтесь про найкоротший шлях до Естонії та скуштуйте естонські страви. Усі також запрошуються на урок естонської мови – наші вчителі чекатимуть на вас в наметі «Школа Європейських Мов».

Франція (Київ, Одеса, Донецьк)

Щороку Посольство Франції в Україні та Французький культурний центр беруть участь

у Дні Європи. Цього року також Ви матимете можливість дізнатися все про Францію, яка буде представлена в Європейському містечку. Ви зможете отримати інформацію про навчання у Франції, про вивчення французької мови в Україні та про культурні заходи, що проводяться Французьким культурним центром у Києві та інших містах країни.

Німеччина (Київ, Одеса, Донецьк)

Німеччина - країна ідей!

Відкрийте для себе всю розмаїтість Німеччини і дізнайтесь, яке уявлення Ви вже маєте про нашу країну. Представники Посольства Німеччини, Ґете-Інституту і Німецької служби академічного обміну (DAAD) дадуть відповідь на всі Ваші запитання та нададуть Вам інформацію з різної тематики. Ви також можете виграти цікаві призи у нашій квіз-вікторині.

Відвідайте наш намет у Європейському містечку!

Велика Британія (Київ, Одеса, Донецьк)

Ласкаво просимо до британського намету. Саме тут ви зможете отримати інформацію стосовно відвідання, роботи та навчання у Великій Британії, а також багато іншого! Британія є членом ЄС з 1973 року, а отже ми розкажемо Вам, що нам дає членство в ЄС. Ми також розкажемо про ключові пріоритети міжнародної політики Великої Британії. Цього року британський намет буде відзначений одним із таких пріоритетів: важливість вирішення проблеми зміни клімату та забезпечення безпеки клімату. Запобігання таких змін включає не тільки дії уряду, але й усіх нас. Приходьте та дізнайтесь, як ми можемо досягти змін та виграйте призи в тематичних змаганнях.

Греція (Київ, Одеса, Донецьк)

Греція бере участь у Днях Європи з самого початку їхнього святкування в Україні у 2003 році. Цього року Посольство Греції запрошує Вас зануритися у розмаїтий світ її історичної та культурної спадщини, а також ближче познайомитися із сучасною Грецією. Вперше Греція братиме участь у Куточку Європейських Страв. Її представлятиме грецький ресторан „АФІНА”, який нещодавно відкрився у Києві. Відпочиньте, пригостіться із друзями й насолодіться кулінарними делікатесами відомої Грецької кухні. Вчителі та студенти київських університетів навчать відвідувачів Європейського містечка традиційним грецьким танцям та грецькому алфавіту, а також словам і виразам цієї стародавньої мови, яка і до сьогодні залишається джерелом словникового збагачення наукового та інтелектуального світу. Традиції та всесвітньо відома грецька гостинність, мальовничі береги та острови Греції, які щороку приваблюють мільйони туристів, стабільна економічна та політична ситуація в країні – усе це має привернути Вашу увагу до нашого павільйону.

Приходьте до нас і випробуйте Ваші відчуття!

Угорщина (Київ, Одеса, Донецьк)

Завітайте до намету Посольства Угорської Республіки і дізнайтеся про можливості співпраці між Угорщиною та Україною у різних сферах: економіки, культури, освіти, науки, туризму тощо. Протягом 1000 років після того, як сформувалась Угорська держава наші пращури досягли значних успіхів у сфері науки, культури та технологій, сприявши цим розвитку Європи та цілого світу. Чи знаєте Ви, що у 15-му сторіччі Угорщина була одним із центрів Ренесансу? Чи знаєте Ви, що цього року ми будемо відмічати 550-річчя з дня сходження на трон Матяша Корвіна – одного з найвизначніших королів Угорщини? Напевне, Вам відоме ім'я знаменитого угорського футболіста Ференца Пушкаша, а також композитора Ференца Ліста, Золтана Кодая та Імре Кальмана? Якщо це так, тоді завітайте до намету Угорської Республіки та візьміть участь у змаганні: “Хто більше знає про Угорщину?”

Латвіa (Київ, Одеса)

Запрошуємо відвідати стенд Латвії і відкрити для себе саме серце Балтії. Дізнайтесь більше про історію, економіку, культуру, мистецтво та туристичні можливості Латвії. Коли Ви прогулюєтесь вузькими вуличками старої Риги, відвідуєте замки та палаци, насолоджуєтесь відпочинком в спа-центрах Юрмали, слухаєте концерти органної музики або просто прямуєте проїздом до Фінляндії, Латвія містить в собі більше краси та розваг, ніж Ви думали! Не дивно, що найбільш надзвичайна літературна особистість Барон фон Мюнхаузен знаходив натхнення у Латвії, країні, де збуваються мрії.

Литва (Київ, Одеса, Донецьк)

 

Скористайтесь нагодою знову відкрити для себе Литву – країну баскетболу і багатьох інших чудових речей. Завітайте до литовського павільйону, аби подивитись, чи взяти участь у товариському вуличному баскетбольному матчі!

Також із радістю надамо Вам інформаційні матеріали про країну. Отримавши нову інформацію, Ви зможете одразу перевірити знання у міні-вікторині та виграти литовський сувенір.

Нехай Ваші діти візьмуть участь у конкурсі дитячого малюнку. Ми не дамо їм піти додому без призу! Хто захоче вивчити декілька слів або речень старовинної і унікальної литовської мови, будуть бажаними гостями у павільйоні мовної школи.

Ми пишаємось можливістю цього року представити Вам литовську музичну групу InCulto на великій сцені Днів Європи.

Радіємо разом Дням Європи!

Нідерланди (Київ, Одеса, Донецьк)

Ми раді запросити Вас до стенду Нідерландів у День Європи 2008! Протягом дня Ви більше дізнаєтесь про Королівство Нідерландів, країну, що здебільшого знаходиться нижче рівня моря і відома своїми вітряками, сиром та тюльпанами. Запрошуємо Вас познайомитись із голландською історією та з Вінсентом Ван Гогом, найвідомішим художником 19 століття, 155 річниця якого відзначається цього року! Окрім цього, ми надамо вам можливість вивчити ваші перші слова нідерландською мовою в Європейській Мовній Школі.

Польща (Київ, Одеса, Донецьк)

Довідайтеся більше про Польщу, її розвиток, економіку, туризм, історичні місця і культуру. Ми запрошуємо усіх до розмови про Польщу та участі у вікторинах і розіграшах. На переможців чекають призи і сувеніри на згадку про нашу країну. Двоє польських вчителів з Європейської мовної школи познайомлять Вас із цікавостями польської граматики. У Вас буде можливість зустрітися з представниками польського бізнесу, послухати польську музику, поспівати разом з нами та просто приємно відпочити. У Європейському містечку Ви зможете подивитися виступ ансамблю польської фольклорної музики “Яскулки” (ластівки) в національних костюмах, який виконуватиме польські та українські народні пісні. Також у Вас буде можливість оглянути старовинний одяг польської шляхти. В офіційному відкритті Дня Європи у Києві візьме участь Посол Республіки Польща в Україні пан Яцек Ключковскі, який матиме також зустрічі з гостями заходу.

Румунія (Київ, Одеса)

Румунія є південно-західним сусідом України та розділяє з нею гори Карпати, Дунай і Чорне Море, має багато спільного у релігії, культурі та історї. Завітайте до намету Румунії, щоб дізнатися більше про туристичні та культурні пам'ятки - монастирі та церкви – спадщину ЮНЕСКО, середньовічні замки та укріплення даків, бальнеологічні та гірські курорти. Ви знайдете гостинних та відкритих людей, і матимете шанс почути, що означає Європейський Союз від одного з наймолодших його членів.

Словакія (Київ, Одеса, Донецьк)

Відвідавши павільйон Словацької Республіки, Ви зможете більше дізнатися про найближчого західного сусіда України – Словаччину, - невелику мальовничу країну, що знаходиться у самому серці Європи. Століттями Словаччина знаходилася на історичному перехресті Центральної Європи. Словаччина – це країна з багатою історією, чудовими краєвидами та гостинними людьми.

Словенія (Київ, Одеса, Донецьк)

Ласкаво просимо до Словенії! Країни, яка підкорить Вас надзвичайними враженнями від сонячних Альп, зелених краєвидів Середземномор’я, унікальних відгуків Пенінської рівнини. І все це в один день! При поєднанні трьох географічних європейських регіонів час змінюється. Кожного дня Ви маєте змогу отримувати нові враження, не витрачаючи час та сили для подолання кілометрів дистанції. Тому що Словенія настільки різноманітна, що збагатить кожну мить Вашого перебування. Тому що все настільки близько в цій легкодоступній та безпечній країні, що не припиняє дивувати. Тому що Словенія миттєво захоплює Вас, та викликає різноманітні почуття, думки, пристрасть. Ласкаво просимо до нашого намету, щоб переконатися в цьому самим!

Фінляндія і Швеція (Київ, Одеса, Донецьк)

Цього року ми знову разом на День Європи! Завітайте до нас та дізнайтеся більше про наші країни, про нашу єдність у різноманітності від минулого до сьогодення. У нашому спільному домі Ви можете виграти плакат або гарну книгу під час вікторини. У Вас також буде можливість придбати видання шведських та фінських авторів, надрукованих в Україні. Приходьте послухати нашу музику та заспівати разом з нами фінські та шведські народні пісні! Вивчайте наші мови в Європейській Мовній Школі та святкуйте цей день разом з нами!

Туреччина (Київ, Одеса)

Розширення Європи на схід має глибоке політичне значення. Цей процес змінює концепцію Європи. Туреччина налаштована на те, щоб зробити значний внесок у майбутнє континенту, маючи динамічне населення, процвітаючу економіку та розташування на перехресті між сходом та заходом. Туреччину, яка є асоційованим членом ЄС з 1963 року, було визнано країною-кандидатом в члени ЄС Європейською Радою у Хельсінкі у 1999 році. З жовтня 2005 року було розпочато переговори з Туреччиною щодо вступу. Турецький павільйон на Хрещатику представить фотовиставку, брошури про відносини між Туреччиною і ЄС, з призами та багато чим іншим. Ресторан «Гурме» і Компанія «Турецькі Солодощі» продаватимуть смачні «донер» і баклаву у продуктовому куточку. Будемо раді бачити Вас у нашому павільйоні!

Представництво Європейської Комісії в Україні

У павільйоні Представництва Європейської Комісії в Україні гості Дня Європи зможуть більше дізнатися про ЄС, а також отримати безліч інформаційних матеріалів – брошур, буклетів, плакатів – про Європейський Союз, Представництво ЄК в Україні, сучасний стан та перспективи відносини України з ЄС. Бажаючим перевірити свої знання про ЄС запропонують взяти участь в ЄС-вікторині, знавці-переможці якої зможуть отримати призи з символікою ЄС, а учасники – багато євродрібниць на пам’ять.

Стенд Місії ЄС з прикордонної допомоги Молдові та Україні (EUBAM) на День Європи в Одесі

Місія Європейського Союзу з прикордонної допомоги Молдові та Україні (EUBAM) працює з 2005 року і є результатом спільного звернення Президентів Молдови та України. Місія фінансується Європейським Союзом, є консультативним органом, і не має виконавчих повноважень. Місія з прикордонної допомоги сприяє Молдові та Україні у покращенні професійних можливостей прикордонних та митних служб, а також посиленні співробітництва між цими службами. Штаб-квартира Місії знаходиться в Одесі, а шість польових офісів розташовуються безпосередньо на кордоні. У Місії працюють 119 експертів з 22 країн-членів ЄС та 111 місцевих співробітників. На День Європи в Одесі Місія ЄС з прикордонної допомоги буде представлена інформаційним стендом, інформаційними матеріалами та автомобілем. Експерти Місії будуть присутні біля стенду, щоб розповісти про свою роботу, розповсюджувати інформаційні матеріали, а також проводити конкурси про Місію та ЄС. За правильні відповіді відвідувачі зможуть отримати призи.

Європейський молодіжний парламент

Міжнародна молодіжна громадська організація "Європейський молодіжний парламент – Україна" представляє один із 32 національних комітетів Європейського молодіжного парламенту. Зареєстрована у 2002 р., організація є повноправним учасником процесу громадянського розвитку в Україні. Де факто, ЄМП-Україна успішно функціонує в Україні з 2000 року, залучаючи молодих українців до діяльності однієї із найбільших європейських платформ для дебатів, міжнародних зустрічей, освітньої роботи та культурного обміну молоді в Європі. Європейський молодіжний парламент поширює ідею єдиної Європи та європейського громадянства, і має на меті сприяння отриманню молоддю унікального навчального досвіду. Патронами ЄМП є Генеральний секретар Ради Європи Т. Девіс та Президент Європейського парламенту Г.-Г. Поттерінг. ЄМП проводить численні міжнародні, регіональні та національні сесії у країнах Європи, протягом яких учасники працюють над вирішенням нагальних політичних, економічних, соціальних та культурних проблем, знаходять друзів та встановлюють міжнародні контакти. ЄМП-Україна бере участь у підготовці та проведенні Днів Європи в Україні з 2003 року. У наметі ЄМП Ви зможете отримати інформацію про нашу діяльність, майбутні міжнародні події, а також умови та вимоги членства в ЄМП. Представники ЄМП також будуть розповсюджувати інформацію про Регіональну сесію ЄМП в Сумах (липень 2008) і Національну сесію ЄМП у Києві (вересень 2008).
нагору