This version of the page http://jurist.ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-07-07. The original page over time could change.
Український Юрист
         
         
№ 6, червень
2008 року




Суди і ми

   Свого часу мудрий А.Ф.Коні говорив, що суддя не має права вирішувати справу за принципом: «Я так хочу!». Його девізом має бути: «Я не можу інакше!». «Золоті» та актуальні слова особливо стосовно української системи судочинства, яку в «адвокатській спільноті» не критикує хіба що ледачий. Але сьогодні мова про інше, а саме про співпрацю, взаємообмін та вдосконалення, які, на моє глибоке переконання, можливі і без реалізації корупційних схем. Напевно, ніхто з нас не заперечує, що співпраця з владою, в тому числі з судовою, можлива і навіть потрібна, оскільки є рушійною силою розвитку юридичної спеціальності та й суспільства загалом.
   Проте, як завжди, справа у шляхах і методах такої співпраці. Саме це питання кожна адвокатська (юридична) фірма (компанія, контора тощо) чи адвокат (юрист), який займається індивідуальною практикою, вирішує особисто і самостійно. І палітра тут досить широка: від виключно чистих і прозорих відносин, заснованих на повазі та взаєморозумінні, до «чорних» схем з яскраво кримінальним присмаком. Критерії вибору також різноманітні: від прагнення вигравати справи виключно за допомогою власного інтелекту та досвіду і до усвідомлення, що для вирішення завдань клієнта придатні будь-які методи та інструменти. Тож кожен вирішує сам. Але згадаймо відомий афоризм давніх римлян: «Dormiunt aliquando leges, nunquam moriuntur» (Хоча закони інколи сплять, вони ніколи не вмирають). Пафосно та не на часі? Але якщо замислитися, то, справді, не варто змушувати суддю «присипляти» закон, якщо не хочеш назавжди втратити віру в правосуддя та справедливість.

Ціна питання
   Питання ціноутворення на ринку юридичних послуг в Україні все частіше стає предметом обговорення юридичних форумів. Дедалі більше ця тема потребує обміну досвідом як між гравцями вітчизняного юридичного бізнесу, так і з урахуванням закордонної практики. В останнє десятиріччя «ціна» юридичних послуг зазнавала численних трансформацій. Це було пов’язано насамперед із «відкриттям дверей» до європейського та англосаксонського досвіду, а також із переходом від «стихійного ціноутворення» до політики ст... »»»

Спасибі за «підмазку»
   Тема корупції в Україні порушувалась чи не від дня проголошення її незалежності, але наразі в нашій країні є як фінансові, так і політичні важелі розв’язання цієї проблеми. Корупція у владі це не суто українське явище. Тоді як з такою проблемою стикалися і в європейських країнах, США. Є цікавий досвід подолання корупції як у середній ланці чиновництва, так і у вищих ешелонах влади. Європейський досвід свідчить, що, створивши прийнятні умови для чиновників середньої ланки, країни позбавлялися про... »»»

Медіа-захист
   Вітчизняні телевізійні компанії останнім часом постійно змушені пристосовуватися до тих чи тих законодавчих змін, причому деякі з них можуть істотно вплинути на телевізійні рейтинги. За таких умов робота юридичного відділу телеканалу стає тією соломинкою, що дозволяє і законодавства не порушити, і цільові аудиторії задовольнити. Втім, самі юрисконсульти телевізійних каналів як головну причину юридичних проблем телевізійників називають недосконалість законодавства. Як зазначає юрисконсульт ТОВ «Т... »»»

Важка спадщина
   Інститут спадкування, мабуть, так само давній, як і саме суспільство. У всякому разі його зачатки, очевидно, існували ще до того, як за визначенням класиків марксизму з’явилася приватна власність у правовому сенсі. Певно, що наконечник списа або красива шкіра чи то жінка померлого переходили після смерті неандертальця не комусь випадково, а за звичаєм чи певним правилом.
   Скасування інституту спадкування у перші роки радянського періоду нічого позитивного для владного режиму не дало, а тому вожд... »»»

Як умру, то поховайте...
   Лоуренс Моретті провів кілька років у самотності і страху. Артрит не дозволяв йому покидати своє помешкання в одному з районів Бостона. Коли у 80 років він став аж ніяк нездатним піклуватися про себе, то почав боятися, що опиниться у будинку для старих, позаяк він не мав родичів, до яких міг би звернутися. Потім до нього перестали навідуватися друзі і врешті-решт біля літнього чоловіка залишилася лише одна людина, яка здійснювала догляд, — Роман Пагліарані.
   У грудні 1991 року, за рік після того... »»»

Битва за кубок
   Четвертий турнір з міні-футболу серед юристів, організований медіа-агенством Kiev Leading Media та видавництвом «Юридична практика», приголомшив усіх своїм високим рівнем та ентузіазмом гравців. Партнерами турніру виступили «Юридичний прес-клуб» та ТМ «Карлсбрег». У цьогорічному турнірі брали участь дванадцять команд — «Василь Кісіль і Партнери», «Картель», «Центр правового консалтингу», «Самохвалов і Партнери», Magisters, «Інтегрітес», Держкомрезерв України, «Арцінгер і Партнери», «Альфа-Банк»,... »»»

Нерухомі ризики
   Друга Міжнародна конференція «Страхування інвестицій у нерухомість: реалії та перспективи», яка відбулася 21 травня у готелі Hyatt Regency Kyiv, об’єднала страховиків, інвесторів, забудовників та юристів.
   На порядку денному конференції постали насамперед питання формулювання головних проблем сфери страхування інвестиційних ризиків на ринку нерухомості, створення нових механізмів взаємодії між інвесторами, забудовниками та страховиками, а також виокремлення першочергових завдань для реалізації н... »»»

     
   
розробка KLM group Всi права захищенi. Українский Юрист