Про нас  Члени спілки  Прес-релізи/звернення  Преса про нас  Проекти  Партнери  Контакти 
ПРЯМА ДІЯ 
• Кампанії
• Звернення
• Повідомити про порушення прав людини
• Поради правозахисників
• Блог
• Питання правозахиснику
Змінити / підписатися на розсилку
 
Реєстрація »»
Вхід »»
Фонд захисту жертв порушень прав людини
Щорічні доповіді про права людини
Україна в документах ООН з прав людини
Міжнародні інструменти та доповіді з прав людини
Рішення Європейського суду з прав людини
Надати допомогу УГСПЛ

версія для мобільника
helsinki.org.ua/wap










Регіональні аспекти прав людини в Україні

Проект спрямовано на вироблення частини державної політики в сфері прав людини з метою об’єднання країни та подолання її поділу на схід чи захід. Дослідження, окрім аналізу фактів порушень прав людини та основних свобод, міститиме рекомендації для органів державної влади та місцевого самоврядування, неурядових організацій та донорських інституцій з метою покращити ситуацію. Проект розпочався у листопаді і триватиме до червня 2006 року.

З питань співпраці за даним проектом просимо звертатися до Володимира Яворського, Українська Гельсінська спілка з прав людини.

  • Докладніше про проект
  • Експерти проекту
  • Методологія проекту

Проект здійснюється за фінансової підтримки Дирекції з питань розвитку та співробітництва Швейцарії

Новини за темою проекту:


25.10.2006
На Закарпатті учні зазнають фізичного та морального насильства  »»
На виконання доручення Міністра юстиції Романа Зварича задля аналізу рівня фізичного та психологічного насильства і виявлення випадків приниження честі і гідності дітей у Закарпатті територіальні управління юстиції провели анонімне анкетування учнів.
25.10.2006
У Луцьку журналісти дослідять дотримання прав пацієнток  »»
26 жовтня у Луцьку волинські журналісти проведуть рейд до обласного онкодиспансеру. Вони з’ясовуватимуть, чи дотримуються права пацієнток у лікарнях області.
25.10.2006
Шахтарі-інваліди протестують  »»
Більше 500 шахтарів-інвалідів провели у вівторок на центральній площі Павлограду акцію протесту проти планів Кабінету міністрів скоротити регресні виплати в Держбюджеті 2007 року.
24.10.2006
В Івано-Франківську створено Центр європейської інформації  »»
Центр європейської інформації запрацює 25 жовтня в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Івана Франка.
24.10.2006
ОПОРА про безвідповідальність деяких кандидатів в мери  »»
Згідно відповіді територіальної комісії, яку отримала ОПОРА всього 18 кандидатів з 45 подали своїх представників до складу ДВК. З них лише 8 подали повний комплект в комісії (тобто, 111 осіб), ще два кандидата подали більше 100 членів ДВК.
20.10.2006
Зростає роль громадських організацій Прикарпаття у діяльності правозахисного руху  »»
Фахівці Івано-Франківського облуправління юстиції обговорили з представниками громадськості роль громадських організацій у діяльності правозахисного руху. Як повідомив прес-службі начальник облуправління юстиції Петро Черепій, у засіданні „круглого столу” взяли участь міська благодійна громадська фундація імені Короля Юрія та громадська організація „Центр правової просвіти” з міста Калуш.
20.10.2006
На Закарпатті розпочався VІІІ Міжнародний фестиваль теле- і радіопрограм для нацменшин «Мій рідний край»  »»
Нещодавно на Закарпатті розпочався чотириденний VІІІ Міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм для національних меншин «Мій рідний край». Він проходить на базі відпочинку «Воєводино» в околиці села Туря Пасіка Великоберезнянського району. У ньому беруть участь 120 осіб (близько 90 телефільмів та 60 радіопрограм) з України, Румунії, Сербії, Угорщини, Словаччини, Австрії, Чехії та Польщі.
16.10.2006
Результати моніторингу дотримання на Буковині прав нацменшин стануть відомі через два тижні  »»
14 жовтня в Чернівецькій області завершився моніторинг забезпечення прав румунської нацменшини. Його проводив комітет, до якого ввійшли представники ОБСЄ, Ради Європи, Румунії та України. Після опрацювання отриманої інформації та підбиття підсумків приблизно за два тижні можуть бути оголошені результати моніторингу.
16.10.2006
На Луганщине 60% безработных - люди с высшим образованием  »»
На сегодняшний день в Луганской области из 59,5 тыс. безработных, официально зарегистрированных на учете областного центра занятости, 60% составляют люди с высшим образованием. Об этом сегодня на брифинге заявил директор областного центра занятости Юрий Моцный.
16.10.2006
Луганщину атакует СПИД  »»
По данным Луганского центра по профилактики и борьбе со СПИДом, по состоянию на 1 октября текущего года в Луганской области официально зарегистрировано 3221 случай ВИЧ-инфекции (на 1.07.06 - 3125 случаев). Диагноз СПИД - в 253 случаях. Умерло от СПИДа 182 человека.


стор.: ««  11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  »»   ...26
Огляд по темах  
Катування та нелюдське поводження
Вибори
Право на справедливий суд
Свобода совісті та релігії
Приватність
Свобода слова
Доступ до інформації
Свобода мирних зборів
Свобода асоціацій
Дискримінація
Соціально-економічні права
Екологічні права
Права біженців і мігрантів
Права дитини
Права людини за кордоном
Конституційна реформа
Проект Кримінально-процесуального кодексу України
Права людини на шляху євроінтеграції України
Інші питання
Тим часом в парламенті...
Фоторепортаж 
Навчальний курс з прав людини для юристів Використання національних і міжнародних механізмів для захисту прав людини в стратегічних справах
Перший навчальний курс для юристів з прав людини. Лекції обговорення і тренінги - тут було все. А ще цікаві дискусії та обмін досвідом, можливість знайти нових колег, до яких можна завжди звернутися за допомогою.
31 березня у Національному університеті «Києво-Могилянська академія» в рамках Міжнародного фестивалю документального кіно з прав людини «Український контекст» відбувся відбірковий тур чемпіонату Київської міської дебатної ліги.
30 березня урочистим відкриттям в Будинку кіно розпочав свою роботу Четвертий міжнародний фестиваль „Дні документального кіно з прав людини „Український контекст”




 Про нас  Члени спілки  Прес-релізи/звернення  Преса про нас  Проекти  Партнери  Контакти 
© 2008  УГСПЛ
Всі права застережено
Сайт працює за фінансової підтримки Міжнародного Фонду «Відродження»
При передруку наших матеріалів посилання (для Інтернету - гіперпосилання) на helsinki.org.ua обов’язкове.  Наш e-mail: