This version of the page http://reactor.org.ua/index.php?newsid=440 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-07-05. The original page over time could change.
Російське МЗС вкрай знахабніло » Незалежний інформаційний ресурс РЕАКТОР
Популярні статті
» Антифашизм з місцевим колоритом
» УВАГА! Сайт і форум УНТП тимчасово недоступні!
» Український Севастополь закликає Президента не допустит ...
» Ющенко знає, кому давати нагороди
» ОУН готувала замах на президента США
» Кураєв: українців як народу не існує
» МЗС РФ проти вшанування українцями дивізії "Галичина"
» Сілезія вимагає від Польщі автономії, погрожуючи наслід ...
» Маразм ліберелізму: в ПАР китайців визнали неграми
» Радіо "Правий Чернігів"
Рубрики
Опитування

Так
Ні
По барабану


Календар
«    Липень 2008    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Redtram
Завантаження...

Форум
Фільми зняті в Третьому Рейху

Відпочинок

Фільм "Перемога віри" Лєні Ріфеншталь

Ізраїль знайшов чергового "антисеміта"

Патріоти проти гей-парадів

Російське МЗС вкрай знахабніло
• Новини, [14.12.2007, 18:35]

Міністерство закордонних справ Російської Федерації поширило заяву, у якому підкреслює, що в Росії глибоко стурбовані посиленням відверто націоналістичних, антиросійських і русофобських настроїв і проявів в Україні.

Відповідно до заяви МЗС РФ, мова фактично йде про спроби використання складних періодів спільної історії двох народів для одержання політичних вигод на догоду сумнівним ідеологічним установкам.

"Привертає до себе увага, що радикальні націоналістичні сили в країні почувають себе не тільки привільно й безкарно, але усе більше активізують свої провокаційні дії", - підкреслює МЗС РФ.

Міністерство приводить як приклади цілий ряд таких дій - від блюзнірських русофобських й антисемітських висловлень "у присутності й при боягузливому мовчанні представників владних структур України" керівника Конгресу українських націоналістів Тимчини до актів вандалізму відносно пам'ятників радянським визволителям у західних областях України, що не припиняються.

На думку авторів заяви, реабілітується організація українських націоналістів - Українська повстанська армія (ОУН-УПА), "хоча добре відомо, що бандитські формування УПА брали участь у каральних акціях нацистів". "На їхній совісті сотні тисяч страчених громадян - українців, росіян, євреїв, представників інших національностей", - підкреслює МЗС Росії.

"Не знайдені й, схоже, взагалі не розшукуються винуватці численних нападів і підпалів Російського культурного центра у Львові й опоганення погруддя А.С. Пушкіна. Кампанія по перейменуванню вулиць привела до того, що вулиця Лєрмонтова у Львові перейменована у вулицю Дудаєва, а вулиці Пушкіна привласнене ім'я генерала Чупринки, що більше відомий як фашистський прихвостень Р. Шухевич", - відзначає зовнішньополітичне відомство.

За його оцінкою, "складається враження, що певні політичні сили в Україні навмисно заохочують подібного роду дії й тим самим свідомо йдуть на загострення російсько-українських відносин, наносячи серйозний збиток почуттям добросусідства й довіри, які братні народи традиційно почувають один до одного".

Російська сторона розраховує, що не тільки влада, але й інтелігенція України, ветерани й молодь скажуть своє вагоме слово. "Настав час дати відсіч подібним до націоналістичних витівок", - заявляє МЗС Росії.

Обговорити на форумі

Читайте також:
  • Російське МЗС за Дугіна
  • Жидам недовподоби Шухевич
  • Виродки познущалися з нашої пам'яті
  • Нацменшини проти реабілітації УПА?
  • В Криму популяризують російську мову

  •  
    Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або зайти на сайт під своїм іменем.
    Додавання коментара


    оновити код



    Вхід
    Логін
    Пароль
     
    Реєстрація на сайті!
    Забули пароль?
    Архів сайту
    Липень 2008 (19)
    Червень 2008 (175)
    Травень 2008 (141)
    Квітень 2008 (100)
    Березень 2008 (90)
    Лютий 2008 (121)
    Січень 2008 (108)
    Грудень 2007 (119)
    Листопад 2007 (218)
    Жовтень 2007 (79)
    Вересень 2007 (50)
    Акція


    Партнери
    Наша кнопка

    <a href="http://www.reactor.org.ua"><img style="border: 1px solid black" src="http://reactor.org.ua/uploads/reactor.gif" alt="РЕАКТОР" /></a>
    Інформація
    Погода

    Дизайн: Солтан ©