перша • новини • статті • народні новини • листи • крим • захід • восток • форум пошук • контакти  

Акція щодо вбитих велосипедистів - субота о 10.30

Майдан-ІНФОРМ: 18-06-2008 15:08 // // URL: http://maidan.org.ua/static/viol/1213790885.html
Версія до друку // Редагувати // Стерти

Мабуть, всіх нас шокували жахливі випадки, які сталися останніми тижнями.

__Спочатку автомобіль збив видатного українського перекладача творів літератури Анатоля Перепадю, який у свої 72 роки щодня їздив по Києву на велосипеді. За два дні він помер в лікарні. За даними "Газети по-українськи", водій-винуватець аварії втік з місця злочину, чи порушено кримінальну справу - взагалі невідомо.

__9 червня п'яний водій BMW (Хомутовський Станіслав Олегович, 1988 р.н.) збив 23-річного музиканта, студента КПІ Олексія Башкирцева, якого знали багато велокиян. Альоша помер в реанімації за кілька годин. Як довідалася журналістка Марія Лебедєва, яка спілкувалася з родичами Альоши та зі слідчим, який веде справу, Хомутовський зараз перебуває не в СІЗО, а на підписці про невиїзд. А в матеріалах слідства взагалі відсутня медична довідка про наявність чи відсутність алкоголю в крові водія після ДТП! Крім того, у слідства з"являються незрозумілі сумніви у тому, чи був велосипед Олексія обладнаний маячком (свідки стверджують, що був). Схоже, справа йде до виправдання водія і перекладання відповідальності на велосипедиста.

__Два місяці раніше на вул.Фрунзе був насмерть збитий ще один велосипедист (його ім"я зараз дізнаємося). Водія досі шукають - чи роблять вигляд, що шукають.

Всі небайдужі велосипедисти запрошуються взяти участь в акції з метою привернення уваги суспільства, керівників МВС та прокуратури до цих випадків. Також ми привертатимемо увагу до непідкріплених документами та діями обіцянок КМДА створити велосипедні доріжки.

Cценарій:
Збір о 10:30 на Софіївській площі (символічно - навпроти ГУМВС, яке відповідає за розслідування справ та розшук втікачів)
Старт об 11:00 за маршрутом Володимирська-пл.Льва Толстого-Хрещатик
Фініш о 11:20 на Хрещатику 36, біля КМДА (символічно - КМДА обіцяє-обціяє, але ніяк не почне навіть розробляти проект облаштування велосипедної інфраструктури)

На місці фініша буде виконано перформанс в стилі "генпрокуратура" (малювання силуетів збитих велосипедистів на асфальті вулиці Хрещатик, яка цього дня буде перекрита). Можливо, буде акустичний концерт (зараз йдуть переговори з гуртами).

Майдан-ІНФОРМ: 18-06-2008 15:08 // URL: http://maidan.org.ua/static/viol/1213790885.html
Версія до друку // Редагувати // Стерти

Увага!!! Сайт "Майдан" надає всім, хто згадується у новинах, можливість розмістити свій коментар чи спростування, за умови належного підтвердження особи. Будь ласка, пишіть нам на news@maidanua.org і вказуйте гіперлінк (URL) новини, на яку ви посилаєтся.

Ми також вітаємо коментарі, доповнення та виправлення до текстів новин від всіх свідків подій, що згадуються в новинах. Пишіть на news@maidanua.org і вказуйте гіперлінк (URL) новини. Всі цікаві коментарі будуть оприлюднені.

Шукати слова в новинах:
++ Розширений пошук


  Ваша участь :
Що на вашу думку було головним ідеалом Помаранчевого Майдану? ІІІ
І ви теж можете додавати новини на "Майдан"! Читайте як!
  ОСТАННІ СТАТТІ :
Олександр Дядюк: Технологія дерибану – “передовий” досвід
Микола Архип-Кириленко: „Брат-3” як апофеоз кримської національної політики...
Форум Майдан-Крим: "Когда Россия нас убьет!"
Олександр Северин: Реортеля
Андрей Кириллов: Зыбкое равновесие.
  ПРЯМА ДІЯ :
Конкурс на кращий дизайн футболки
Разом збудуймо наши храми!
Повернемо Україну народу!
Вимагаємо накладати субтитри на мову оригіналу фільму!
Захистимося від пропаганди людиноненависництва, ксенофобії Д.Табачником!


Українська банерна мережа

(Copyleft) maidan.org.ua, 2001-2007
!!! Копілефт передбачає вільне розповсюдження із збереженням автури !!!
сайт розповсюджується згідно з ліцензією GNU для документації
(поки не зовсім повний) переклад ліцензії українською