This version of the page http://www.viche.info/news/359/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-07-03. The original page over time could change.
«Віче» – Журнал Верховної Ради України
  З мобільного: www.viche.info/wap
 
   Пошук:   
 
 
Головна...
Архів...
Євротиждень...
Посилання...
Реклама...
Передплата...
Координати...
Про видання...
Авторам...


  • Хрестовий похід Олексія Лєдяєва
  • Підтримка книговидання – умова формування національного інформаційного простору
  • Всі публікації номера »

     

     

     

    Наші друзі


    Журнал «Кругозор»

    На "круглому столі", який провів Комітет з питань соціальної політики та праці 19 березня 2008 року, обговорено проект нового Трудового кодексу
    Новини

    Світлана ФІЛОНЕНКО
    21.03.2008

    У заході взяли участь народні депутати, представники центральних органів виконавчої влади, Національної тристоронньої соціально-економічної Ради при Президенті України всеукраїнських об'єднань профспілок і роботодавців, Генеральної прокуратури, Верховного Суду України, науковці та експерти.

    Слід зазначити, що проект Трудового кодексу розроблявся упродовж останніх восьми років. Окрім систематизації трудового законодавства авторами пропонуються нормативні положення, спрямовані на вдосконалення окремих інститутів трудового права та правового врегулювання трудових відносин.

    Учасники заходу наголосили, що проект "потребує перегляду деяких положень, які, на думку соціальних партнерів, можуть призвести до зниження або викривлення очікуваного результату при введенні в дію нового Трудового кодексу України". Промовці також звертали увагу на те, що норми проекту кодексу спрямовані на адаптацію трудового законодавства України до Європейської соціальної хартії  та інших міжнародно-правових актів: Загальної декларації прав людини, Міжнародного пакту про економічні, соціальні і культурні права, конвенцій і рекомендацій Міжнародної організації праці. У виступах зазначалося, що підготовка нового кодифікованого акту у цій сфері пояснюється також тим, що чинний Кодекс законів про працю України був прийнятий ще у 1971 році і, незважаючи на численні зміни, які внесені до нього, вже застарів та не відповідає сучасним економічним умовам. З огляду на це трудове законодавство у проекті було  кодифіковане та уніфіковане, зокрема, закони "Про оплату праці", "Про відпустки", "Про колективні договори і угоди", "Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)" та частково Закон "Про охорону праці". Норми законопроекту систематизовані в 9 книгах, що містять Загальні положення та присвячені врегулюванню окремих інститутів трудового права.

    Учасники "круглого столу" у виступах відзначали, що проект нового Трудового кодексу України має на меті визначити основні засади і механізми реалізації передбачених Конституцією України трудових прав і гарантій працівників, створити належні умови праці та забезпечити захист інтересів працівників і роботодавців в умовах ринкової економіки. За підсумками обговорення вирішено створити робочу групу при Комітеті з питань соціальної політики та праці для  опрацювання проекту Трудового кодексу України, залучивши до її складу по три представники, делеговані від кожної сторони соціального партнерства.

    Конкурс «7 ЧУДЕС ЯЛТЫ»
    На колясці – до вагона
    А ви зі своїм туризмом...
    «Іде цілеспрямоване знищення нації
    Фестиваль імені Сержа Лифаря у Києві
    Суспільство»

    Слово народу –закон!
    "Замах" на дієздатність парламенту подолано
    У Конституційному Суді України. Прокуророві п’ять календарних років
    Чого хочуть українці? Результати соціологічного опитування.
    19 березня Європейський Парламент святкує 50 річницю
    Політика»

    Україна – у СОТ! Майже...
    Розмежуй, тоді – продавай
    Позбавитися корупції – допомогти бізнесу
    Київська регіональна митниця, як і раніше – попереду
    «Что мне снег, что мне зной, что мне дождик проливной…»
    Економіка»




    Опитування "Віча"...  
    Як часто Ви відвідуєте сайт "Віча"?
    Регулярно, слідкую за поновленнями.
    Зрідка, коли є вільний час.
    Я тут вперше.
    Результати 


    Copyright ©Журнал Верховної Ради України "Віче"
    e-mail: viche@rada.gov.ua

    При передруку посилання (прямий текстовий лінк) на "Віче" обов'язкове.
    Публікації відмічені - платні.

    Оплата через сервис WebMoney
    Ваш WebMoney Keeper должен быть запущен.