This version of the page http://1plus1.tv/info/press/?1486 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-07-03. The original page over time could change.
1plus1.tv Про нас
















SEOкомпьютерная техникаобяьвлениябарахолканоутбукМобильные телефоныфотоаппарат компьютерная техникадоска. барахолка





«Юрмала»: Гала-концерт чи бенефіс?

Чергова «Нова хвиля», що народилася в Прибалтиці шість років тому, відповідно до свого статусу, прокотилася вітчизняним телеканалом «1+1» у вигляді прямої трансляції. Так, мова про всім відомий юрмальський Міжнародний конкурс виконавців популярної музики, причому на чолі із самою Музою — Аллою Борисівною. А разом з конкурсом, як водиться, нові хіти, нові кумири і, як звичайно, нові «страсти-мордасти». Як розповів генеральний директор холдингу «АРС», він же гендиректор конкурсу, Олександр Румянцев, довелося прослухати не мало не багато вісім тисяч виконавців з 37 країн. У фінал же були допущені менше двадцяти учасників, з номерами, скороченими до трьох хвилин. Ось імена щасливчиків: Франческа (Німеччина), Наталя Гордієнко (Молдова), Марина (Польща), Мартакіс Констас (Греція), Елеонора (Грузія), Алессандро (Італія), Ергліс (Латвія), Настя Кочеткова, Наталя Винокурова, Марія Новикова (Росія), Міхай (Румунія), група «Rin-Go» (Казахстан), Поліна Смолова (Білорусь), Спіопа (США), дует «Барселона» і Василь Лазарович (Україна), Ісса Самер (Чехія).

Виступи, як і заведено, чергувалися з більш-менш вдалими жартами ведучих. У журі, як і варто було сподіватися,— гранітно-бронзовий Раймонд Паулс, Крутий Ігор, пошлуватий Ніколаєв, фасонна Лайма Вайкуле, мати-героїня Валерія та інші КолБаскови.

Зупинюся на гала-концерті. Річ у тім, що саме він уявляється найбільш цікавим як для слуху, так і для зору.

У ролі «розігрівача» вискочив перший гість — Дмитро Білан зі своєю тінейджерською «новинкою» — «Неможливе можливо», що досить вже надокучила. З усього видно, Дмитро не на жарт закусив свої «секс-симво-лічні» вудила і це враження виявилося головним.

Симпатяга-грек, що вийшов слідом, Мартакіс Констас, цілком заслужено одержав приз глядацьких симпатій. Проспівати, щоправда, представникові Еллади чомусь так і не дозволили... До речі, на відміну від казахського квартету «Rin-Go», що так само, як білоруска Поліна Смолова посів четверте місце. І відразу ж виникла думка: отут замішана політика. Нафта, газ чи щось подібне. Оскільки квартет виявився хоч і стильною, але, все-таки, досить блідою копією відомої поп-групи «А-Студіо».
А от «студійці» як почесні гості не осоромилися. Як і раніше, вони самобутні, свіжі, енергійні. От уже дійсно, «не стареют душой ветерани»...

Стривайте, а це хто? І ви ще запитуєте?! Ігор Ніколаєв власною вусатою персоною, так би мовити, з прем'єрою пісні. Гарна прем'єра!.. Затерті слова, заїжджені інтонації у сполученні з фальшивими усмішками. Що ж, і від легкої музики важко буває...

...Ба-бах!.. Посеред концерту, з головною і негрішною метою — підняти юрмальський статус — виходить класичний співак зі світовим ім'ям — Дмитро Хворостовський. Та не один, а з повним складом симфонічного оркестру. Лунають знамениті «Куплети Тореодора» з «Кармен» Жоржа Бізе. Любо-дорого дивитися і слухати! Справді, класний співак, так ще із зовнішністю шляхетного мачо. Ось так контраст!.. І все б нічого, але... Прокол у сценарії й режисурі. Чому!? Тому, що цей виступ перекреслив усі попередні. Не можна змішувати різні вагові категорії.

Ще одна гостя — Алсу. Нормальна пісня, гідний антураж. Та в романтичний імідж з його пошуком вічної любові, що затягнувся, після купи-продайського шлюбу співачки якось не віриться...

На дзинтарській сцені — одна з фавориток «Нової хвилі-2007» — Марина з Польщі. Співачку закидали призами. Кришталевими, діамантовими, і вже не пам'ятаю, якими ще. А головне, їй дістався особистий приз Пугачової: 50 000 «зелених» — прямо з неосяжних засіків Примадонни (свого часу, якщо пам'ятаєте, вручений також і Тіні Кароль). Втім, усі Маринині призи цілком заслужені. Гарна дівчина! Зовнішність, артистизм, манера, діапазон, а головне — досить упізнаваний, тембристий вокал.

Далі — виступ самої Музи. Що вам сказати... Це, звісно, на щастя, не який-небудь «Іван Іванич», і не «Холодильник», але вже й не «Арлекіно»...

Що ж тоді? Такий, знаєте, почесний затяжний стрибок, виражений у пісні. Нічого собі вийшла метафора! А от і наша, так би мовити, національна гордість з гідним її другим місцем: дніпропетровсько-ужгородський дует «Барселона»: співачка-«класичка» і співак-естрадник.

Так, хлопці, що називається, «замахнулися», і радіус розмаху був помічений. Філя Киркоров на адресу новоявленої «Барселони» розлягався соловейком і навіть начебто взявся бути за продюсера. Є в цій ситуації незаперечний плюс — прагнення дуету на класичних прикладах протистояти глобальній «запопсованості». Так що не поскупимося й поплескаємо срібним призерам.

Знову імениті гості — Леонід Агутін і Анжеліка Варум, укотре замислююся: нібито й не «титани вокалу», а звучать...Є в дуету головне — смак, суто людська чарівність, почуття стилю, нарешті, принадне енергетичне злиття. Попса теж буває різною.

Дочекалися таки: перша премія в особі представниці Молдови — Наталі Гордієнко. Послухав її знову і спантеличився... Дівчисько, поза сумнівами, миле. От саме «миле», і не більш того. Досить ординарний «етноваріант», хоча і розведений вигадливою «пщтанцьовкою». Нормальний, цілком поставлений голос, хоча і слабкенький у низах. У «десятку» Наташу пропустити можна, але ніяк не в лідери... Одразу ж по-справжньому порівнюєш із яскравими — румуном, італійцем, американкою...
Проте не кваптеся переключатися: це ще не кінець.

От він, щирий сюрприз, прибережений на фінал гала-концерту: на юрмальську сцену виводять Сліпу Легенду — Єдиного і Неповторного Стіві Вандера!.. І гримнули світові хіти... Причому форма попурі була по-справжньому елегантною. Узагалі-то я дружу зі словами, але в цьому випадку відчуваю їх гострий дефіцит. Як описати рівень, клас, майстерність?!

Вандер не просто «чудовий» — він феноменальний! А теж, вибачте, представник «попси». Правда, «поп-соула», та все ж таки... Безодня смаку, бездоганна композиторська думка і, безперечно, винятково проникливий вокал... А зовнішній вигляд! У свої 60 із «хвостиком», Стіві має вигляд чоловіка, якому не більше, ніж сорок!.. І не дивно: коли душа в щирій гармонії з тілом — не зістаришся!

Що ж, сюрприз, поза всяким сумнівом, вдалий, однак...

Так, ви вже здогадалися: занадто вдалий. А всяке «занадто» — на жаль, ущербне... Тому що коли Дмитро Хворостовський неабияк «присадив» гала-концерт, то Стіві Вандер попросту не залишив від нього каменя на камені. Абстрагуйся не абстрагуйся — правди не сховати. А винні в усьому спонсорсько-режисерсько-продюсерські амбіції.

І все-таки, друзі, підбиваючи підсумки конкурсу, визнаємо: як добре, що є така-от «Нова хвиля»! Треба ж поп-неофітам на чомусь вчитися, чимось окрилятися. Та й просто постояти на одній сцені з живою Легендою — це вже неабищо! З Легендою, що, до речі, не вдає із себе «бронзового монумента», на відміну від інших «зірок» вітчизняного шоу-бізнесу, котрі компенсують «манією величі» свою, даруйте, напівліквідність.
Так уже заведено: штучне, наносне і фальшиве неминуче поглинається Летою, а Мистецтво залишається!

"Демократична Украина", Сергій БЕДУСЕНКО, заслужений діяч мистецтв України, 03.08.07



 «Кадеты-3» (с 3 сентября, 20:15, «1+1»)

 Алла Мазур станет ведущей воскресной итоговой программы на «1+1»

 Игорь Петренко её совсем не ждал

 В этой войне не будет победителей

 «ТАНЦЫ...»

 «Юрмала»: Гала-концерт чи бенефіс?

 Чистый доход «Студии «1+1» уменьшился

 В новом телесезоне «Сердцу не прикажешь»

 «Карамболь» з багатьма невідомими

 Отрута і «мило»

 Лілія Подкопасва продала "фольксваґен"

 Блеск и суета "Проклятого рая"

 Юрий Макаров станет главным редактором нового украиноязычного еженедельника новостей

 «Закон мышеловки» не писан...

 «Проклятый рай» могут смотреть даже подростки




   Початок роздiлу
   На головну
   На початок сторiнки
Зворотний зв'язок 
Версiя для друку 
Завантажити телепрограму