This version of the page http://1plus1.tv/info/news?704 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-07-03. The original page over time could change.
1plus1.tv Про нас
















SEOкомпьютерная техникаобяьвлениябарахолканоутбукМобильные телефоныфотоаппарат компьютерная техникадоска. барахолка





Серіал "5 хвилин до метро" - прем'єра з 24 липня
 
Марина Могилевська оселилася всього за «5 хвилин до метро»
Але скоро вона переїде на канал «1+1»... і надовго


Серіальний рух в Україні набирає обертів. Канал «1+1» став продюсером 100-серійної життєвої саги. Не про Форсайтів, а про сусідів багатоквартирного будинку, під дахом якого розпалюються неабиякі пристрасті. Сам будинок, як свідчить робоча назва серіалу, розташовано за «5 хвилин до метро» - рівно на такій самій відстані і знімальний майданчик павільйону кіностудії «Довженка», де відтворено всі реалії сучасного побуту. Приємно, що сюжет картини немає географічної прив'язки. Ані Москви, ані Києва у прямому розумінні глядачі тут не побачать. Проте буде всім близьке і зрозуміле життя простих смертних. Щоправда, вони будуть кіношними. Знімати сімейну драму «1+1» довірив своєму давньому партнерові – Вікторові Приходьку та його компанії «Про-ТВ».

Віктор Приходько: «Є такий імпортний формат – здається, на американському ТБ – називається «Сусіди». Уся дія відбувається в одному багатоквартирному будинку, фактично, в одному під'їзді. І оцей серіал, по суті, є таким самим. Хоча його сценарій – оригінальний і написаний Олександром Щербаковим - автором торішнього телехіту «Дякую тобі за все». І за жанром його можна було б визначити таким кумедним терміном з відеопрокату періоду перебудови – «життєвий фільм».
Знімати сучасне життя погодився випускник київського кінофакультету Сергій Альошечкін – один з трьох братів-кінематографістів, що славилися у своєму студентському минулому найбільш оригінальними та іронічними короткометражками. Не зважаючи на те, що робота над такими довгими серіалами передбачає наявність двох-трьох режисерів, Альошечкін звалив на свої плечі весь обсяг зйомок. Досвід, який він отримав як другий режисер у роботі над багатьма іншими багатосерійками, дозволив йому по-новому дивитися на проблеми серіального виробництва.

Сергій Альошечкин: «Ми з артистами намагаємося виліпити історію, яка була б максимально правдоподібною, життєвою. У сценарії є багато моментів, яких я принципово уникаю. Наприклад, якісь образливі слова, грубощі. Я намагаюся їх замінювати, хочу наповнити сенсом та душею всіх персонажів і всі ситуації. Купа бруду, купа сліз, не зовсім обґрунтованих... Розбитих носів та крові я теж намагаюся уникати. Адже це - проект про кохання. Про кохання нерозділене, яке людина багато років потому прагне повернути собі правдою і неправдою. Герой уже став багатим, але хіба купиш любов за гроші? Про це нам розповідають усі благородні фільми та книжки разом узяті».

У центрі подій сюжету - історія сім'ї, що з провінції переїздить до міста і купує квартиру. І всі стосунки в під'їзді, куди потрапляє головна героїня, так чи інакше сплітаються у складний клубок пристрастей та взаємин – сумних, комічних, трагічних і мелодраматичних. Фантазії сценариста було де розгулятися завдяки великому та широкому діапазону героїв. Центральний персонаж серіалу - героїня Марини Могилевської (Надія Матвієнко). Абсолютний архетип Скарлет О'Гара в сучасній інтерпретації - сильна вродлива жінка, яку оточують вороги або слабкі люди. Могилевська визнає, що охоче погодилася на участь у цьому проекті, адже у неї з'явилася змога повернутися до улюбленого Києва після дворічної перерви.

Могилевська: «Я справді дуже рада, що знімаюся тут, і не тільки через те, що в Києві я прожила 10 дуже хороших, насичених років, і саме тут почалася моя акторська кіношна кар'єра. «5 хвилин до метро» - дуже симпатичний матеріал. Він у дусі, в хорошому розумінні цього слова, радянського кіно. Це серіал про людські стосунки, про любов, про прості людські відчуття. І ніяких, слава Богу, убивств, розслідувань».

Актор Сергій Варчук теж зізнався, що зітхнув із полегшенням, прочитавши сценарій. Він знімався на кіностудії Довженка двічі – в «Благих намірах» Андрія Бенкендорфа і «Прискоренні» Григорія Кохана, тож, коли його запросили на роль чоловіка Наді Матвієнко – він охоче погодився.

Варчук: «Київ для мене – друга батьківщина. Мій тато з України. І багато рідних тут. А ще, під час гри в цьому серіалі, одразу пригадується фільм моєї юності. Здається, він називався «Наш двір» чи щось таке. Такий собі чорно-білий зріз людських доль. Мене це дуже підкупило в «5 хвилинах». Взагалі,  мене непокоять такі тривалі історії, коли глядач звикає до актора в якомусь одному образі. Це одна з причин, чому я завжди уникав продовжень «Злодійки» або «Таємного знаку». Мені постійно здавалося, що є історія – 8-12 серій, зняли, закінчилася історія. А в цій роботі у мене буде море можливостей для зміни амплуа. Крім того, що сам проект гнучкий, десь у серії дванадцятій мій «чоловік» несподівано зникає. Зрозуміло, щоб потім з'явитися».

Але не тільки Могилевська і Варчук надовго окупували щорсівський павільйон на «Довженко». З'явився тут і головний серіальний лиходій у виконанні зірки телеекранів Олександра Наумова, і добре знайома «1+1» виконавиця головної ролі у серіалі «Критичний стан» - Юлія Деллос, ведуча української версії «Форту Буаяр» - актриса Вікторія Смачелюк, інша телеведуча - Маша Єфросиніна, у якої в цій картині акторський дебют і велика роль другого плану, а також чарівний блондин Олексій Богданович, і решта героїв (у 100-серійці всіх не перерахувати!), яких  глядач побачить вже наприкінці липня. Зйомки серіалу закінчуються, і в ефірі він з'явиться ще гаряченьким.



 Пресове повідомлення з прес-служби "1+1"

 Серіал “Дурдом” з 7 серпня

 Серіал "Обережно! Блондинки" з 1 серпня

 «Нова хвиля 2006»

 Серіал "5 хвилин до метро" - прем'єра з 24 липня

 Вручення нагород колективу дизайнерів 1+1 на 51-му конкурсі робіт міжнародної асоціації 'Promax & BDA Awards 2006'

 КОМПАНІЯ CENTRAL EUROPEAN MEDIA ENTERPRISES ТА РОНАЛЬД ЛАУДЕР ОТРИМАЮТЬ МІЖНАРОДНУ НАГОРОДУ INTERNATIONAL EMMY® DIRECTORATE AWARD 2006 РОКУ

 Серіал "Мій особистий ворог"

 Серіал "Пороки і їх прихильники"

 Серіал "Перше правило королеви"

 Серіал "Усе включено"

 10-серійний фільм «У колі першому»

 Дизайн 1+1 відзначено срібною нагородою на Європейському конкурсі робіт міжнародної асоціації теледизайнерів "Promax/BDA Europe Awards 2006"

 Серіал "Останній бронепоїзд" з 8 травня

 Нова програма "7 хвилин" з 17 квітня




   Початок роздiлу
   На головну
   На початок сторiнки
Зворотний зв'язок 
Версiя для друку 
Завантажити телепрограму