This version of the page http://www.ukrnationalism.org.ua/interview/?n=7 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-07-02. The original page over time could change.
Інтерв'ю - Націоналістичний портал
Книга для Вас: Олег Баган, "Націоналізм і націоналістичний рух"
Книга для Вас: Дмитро Донцов, "Єдине, що є на потребу"
Книга для Вас: ред. Володимир Сергійчук, "Відновлення Української держави в 1941 році. Нові документи і матеріали"


Геополітика
Кремль претендує на пів Європи

Сусіди
Україна і Польща: не футболом єдиним

Переселення
Міграційний подарунок Україні від ЄС

Топ-інтерв`ю
Андрій Парубій: Росія продовжує дезінформаційну кампанію в Україні

Герої
Прапор і Провідник революції

Топ-стаття
ДОРОГА НАЦІОНАЛІЗМУ

Історія
Війна проти народу

Церква
Політико-релігійна пропаганда по-харківськи або хто такий Святий Євґєній

Спадщина
Серце українського Харкова в небезпеці

Герої
Провідник на псевдо «Баба»

Столиця
Правда про український Київ

Актуально
Герої і гроші: феномен „Великих Українців”

Топ-стаття
Доленосна сила націоналізму

Історія
Як комуністи керують архівами

22.12.2004 23:00:00

УКРАЇНСЬКИЙ ДІМ - БАСТІОН РЕВОЛЮЦІЇ

Інформцентр МНК

Андрій Парубій,
комендант Українського Дому

- Говорять, що проти Андрія Парубія порушена кримінальна справа. Чи це правда?

- Справді, порушена кримінальна справа Генеральною прокуратурою України, але наскільки мені відомо, не проти мене, а за фактом захоплення адміністративної будівлі Українського Дому. Кримінальна справа порушена на основі фактів, що трактуються як захоплення, а також відповідно до пояснень представника адміністрації будинку - пані Тетяни, котра підтвердила, що не давала згоди, аби сюди зайшли представники опозиції. Вона справді не давала згоди, але і не заперечувала. Коли близько 300 осіб зайшли до будівлі, представник адміністрації була поруч. Ми сказали, що з цієї хвилини в Українському Домі будуть зігріватися ті люди, які стоять на Майдані Незалежності. Вони замерзли і потребують медичної допомоги. Жінка не була в захопленні від подібного рішення, але в той же час не чинила жодної протидії. Хочу зауважити, що входження в Український Дім не несло за собою жодної силової дії і жодної протидії. Навіть міліціонери, які стояли при вході, надалі продовжували нести свою службу в той час, коли люди з Майдану почали приходити, аби зігрітись чи отримати медичну допомогу. Представники міліції навіть контролювали цей процес.

- Але пан Захаров, заступник міністра МВС України заявив, що представників міліції мало не силоміць виставили із будинку...

- Я був на всіх етапах переговорів і можу стверджувати, що не було жодного моменту, коли проти міліції була застосована будь-яка сила. Вся інтрига навколо будинку полягає в тому, що на відміну від багатьох інших, ця будівля зараз у руках опозиції. Вона не належить Київській міськраді напряму, а входить до структури, що безпосередньо підпорядковується Адміністрації Президента. Очевидно, і вказівки по цьому будинку, і його режим роботи підпорядковується конкретним структурам. Тож не дивно, що існує жорсткий тиск і неправдива, викривлена інформація. В інших будинках, де розташувалися люди, такої протидії немає. Вважаю, що входження у цей будинок є важливим для процесів, що відбувалися у ці дні в Києві. Один із заступників мера на внутршній нараді заявив: влада зробила попередні розрахунки, порадившись із лікарями, що довше як три доби мітингуючі не зможуть при морозі втриматися на вулицях Києва. Мається на увазі, без тепла, без сну, без елементарної медичної допомоги. Український Дім, власне, і зламав плани влади. В перші дні десятки тисяч людей, котрі приїхали з регіонів, в Українському Домі отримували гарячі напої, їжу і медичну допомогу.

Український Дім відіграв більш важливу роль, аніж будь-які інші будівлі, де розташувалися представники опозиції, і вона є більш важливішою, аніж ті десятки відкритих кримінальних справ, які можуть бути відкриті чи проти мене особисто, чи за фактом. Тут були представники прокуратури. Вони взяли свідчення у десяти осіб і всі вони збігалися в одному - на той момент люди, котрі перебували на Майдані перемерзли і вони потребували тепла. Працівники прокуратури із розумінням поставилися до нас. Думаю, що ця кримінальна справа не матиме жодного продовження і буде закритою після виборів президента, на яких переможе Віктор Ющенко.

- Яким чином вдалося зорганізувати величезну інфраструктуру Українського Дому у такий короткий термін?

- Протягом кількох днів в екстремальній ситуації була налагоджена структуризація усіх підрозділів, що запрацювали тут. Утворилося автономне міні-містечко. Ми змогли оперативно і швидко обслуговувати людей, незважаючи на неймовірно велику ротацію кадрів. У перші дні в Український Дім прийшло близько 60-и тисяч людей, які приходили і відходили. Хочу наголосити, що вся робота була налагоджена самотужки, завдяки багатьом спонсорам, бо доводилося харчувати кілька десятків тисяч людей. І я вдячний команді зі Львова і з Києва, що зібралася тут. Серед цих людей є ті, з якими я особисто працюю з 1989 року, з часів створення "Спадщини". Це і ті люди, котрі мали досвід структуризації і організації "Патріоту України" та МНК. І, власне, на їх ентузіазмі, і на ентузіазмі сотень і сотень волонтерів, які зголошуються на виконання тих чи інших функцій, Український Дім став фортецею помаранчевої революції.

- Український Дім функціонував незалежно від згортання протестних акцій...

- Так, він ще кілька днів по закінченні акцій залишався насамперед інформаційним підрозділом, а також місцем, де розташовувались Національні дружини. Переважна більшість людей, які зверталися до Українського Дому, реєструвалися у відділі реєстрації. Близько 100 тисяч осіб мали можливість отримати інформаційну підтримку. Розміщенням приїжджих займався спеціально створений відділ поселення, до якого надходили пропозиції, як від організацій, так і від окремих мешканців Києва. Відділ розселення Українського Дому розселив понад 55 тисяч осіб. В основному - це студенти західного регіону країни та центральної частини держави. Добре налагоджена робота відділу відправки. Ним відправлено додому близько 30 тисяч осіб. Зголосилося чимало волонтерів.

- Чітка структуризація допомагає у виконанні функцій, покладених Центральним Штабом...

- Так, звичайно. Ті люди, які тут працювали, своєю самовідданістю і професійністю долучились до того, що революційне піднесення і революційний дух зберігався до останнього на Майдані.

- Починають витати песимістичні настрої щодо кінцевої перемоги Віктора Ющенка...

- Моя думка, що перемога таки буде. Звичайно, хотілось би більш радикальних і рішучих дій. Цього хотілося багатьом людям, але якщо взяти соціологічні дослідження, 80 відсотків людей найбільше бояться соціальних потрясінь, громадянської війни. Ми чуємо думки радикалів - треба захоплювати, треба атакувати, треба брати. Але ми відстоюємо голос тієї більшості. Якби в перші дні революції пролунали постріли, ніколи б на Майдані не було півтора мільйони людей. Обраний шлях дуже ризикований, навіть тим, що міг на будь-якому етапі провалитися. Достатньо було кинути ОМОН, коли людей було найменше ,і Майдан був би розчищений. Але, як показують події, обраний нами шлях виявився найбільш ефективним.


  «  

Iнтерв'ю

  »  


"Відвага-2008 ім. Івана Гавдиди"



Націоналізм у світі
„Атака”. Феномен успіху болгарських націоналістів

Бібліотека
Дмитро Донцов: ВИДИВО БОЛЬШЕВИЗМУ У ДОСТОЄВСЬКОГО

Дмитро Донцов: СТАТИ ПОДІБНИМИ ДО НИХ!

Дмитро Донцов: РОСІЙСЬКИЙ ХИЖАК — ВЧОРА І НИНІ

Дмитро Донцов: ВІД ДЕРЖИМОРДИ ЦАРСЬКОГО ДО БОЛЬШЕВИЦЬКОГО



Сайт підтримується Молодіжним Націоналістичним Конгресом

«Липень 2008»
ПНВТСРЧТПТСБНД
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Опитування
Який стиль головної сторінки сайту кращий для вас?
Кольоровий
Чорно-білий


RSS
Новини
Публікації
Iнтерв'ю

Наша кнопка:


Отримати код

Партнери сайту


Лічильники:

Новини redtram:

Завантаження ...

© 2004 - 2008 Націоналістичний Портал. Використання матеріалів за умови посилання http:// www.ukrnationalism.org.ua

Головна  |  Новини  |  Публікації  |  Інтерв'ю  |  Бібліотека  |  Націоналістичний рух  |  Контакти
Лінки  |  Гостьова  |  Форум
Поштові розсилки
Copyright © 2004–2008 «Націоналістичний Портал»
Сайт зроблено в студії дизайну «Айкен»