This version of the page http://opora.org.ua/article.php?article=54& (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-07-02. The original page over time could change.
Громадянська мережа "Опора"
 

 
 

ПРО НАС

ДIЯЛЬНIСТЬ

ТОЧКА ОПОРИ

АНАЛIТИКА

АРХIВ ДОКУМЕНТIВ

ОПОРА У ЗМІ

ПРЕС-ЦЕНТР

КОНТАКТИ

НАШI ДРУЗI

ЧИМ Я МОЖУ ДОПОМОГТИ



 

 







Отримати код










Читати в RSS




Як у регіонах виконують доручення центральних органів влади

 

Громадянська мережа ОПОРА - ресурсно-інформаційний центр проекту «Гідна Україна» провела моніторинг висвітлення антикорупційної діяльності на офіційних сайтах Київської, Чернігівської, Черкаської, Кіровоградської та Житоримирської облдержадміністрацій, а також міської адміністрації м. Києва.

Час проведення моніторингу: 27 травня 2008 року

Методика моніторингу

Відповідно до Розпорядження КМУ від 15 серпня 2007 р. N 657-р «Про затвердження плану заходів щодо реалізації Концепції подолання корупції в Україні "На шляху до доброчесності" на період до 2010 року» з метою посилення відомчого контролю за додержанням принципів прозорості та відкритості діяльності органів виконавчої влади обласні державні адміністрації на своїх веб-сайтах повинні запровадити рубрики "Запобігання проявам корупції".

На основі заходів, передбачених Концепцією подолання корупції, експертами було обрано для моніторингу наступні види інформації:[1]

  1. Наявність рубрики «Запобігання проявам корупції»
  2. Контакти, за якими можна звернутись щодо порушень чинного законодавства
  3. План заходів щодо реалізації "Концепції подолання корупції в Україні  "На шляху до доброчесності" на період
  4.  Інформація про стан виконання антикорупційного законодавства у 2007 році
  5. Нормативно-правові акти щодо запобiгання проявам корупцiї
  6. Інформація про поточні заходи щодо запобігання корупційним проявам
  7. Інформація про стан виконання антикорупційного законодавства у 2008 році

Кожен вид інформації п.п. 1,2,4,5 був оцінений за наступною шкалою:

0 - відсутня інформація
1 - 33% від необхідної інформації
2 - 66% від необхідної інформації
3 - повна інформація

Кожен вид інформації п.п. 3, 6,7 був оцінений за наступною шкалою:

0 - відсутня інформація
1 - 20 % від необхідної інформації
2 - 40 % від необхідної інформації
3 - 60% від необхідної інформації

4 - 80% від необхідної інформації

5 - повна інформація

Загальні висновки:

  1. Рубрики «Запобігання проявам корупції» запроваджені на сайтах   
  2. Середній рівень наповненості рубрик «Запобігання проявам корупції» становить 28,4 %, що свідчить про недостатність  інформування громадян та низький рівень відкритості і прозорості місцевих органів виконавчої влади.
  3. Найбільш інформаційно наповненими є рубрики «Запобігання проявам корупції» на сайтах Київської МДА - 48,8 %, Черкаської ОДА - 47,6 %, Кіровоградської ОДА - 45,6 %. Натомість відповідні рубрики на сайтах Житомирської і Київської ОДА відсутні (0%). Наповненість рубрики на сайті Чернігівської ОДА становить 28,4 %,
  4. Найбільш відображеними є наступні види інформації:
    Наявність рубрики «Запобігання проявам корупції», контакти, за якими можна звернутись щодо порушень чинного законодавства, далі іде інформація про стан виконання антикорупційного законодавства у 2007 році та нормативно-правові акти щодо запобiгання проявам корупцiї. Найменш відображеними є місцеві  Плани заходів щодо реалізації "Концепції подолання корупції в Україні на 2008 рік "На шляху до доброчесності" на період до 2010 року", інформація про поточні заходи щодо запобігання корупційним проявам та інформація про стан виконання антикорупційного законодавства у 2008 році.

Отже, можна стверджувати, що станом на 27 травня 2008 року Житомирська та Київська ОДА не виконують Розпорядження КМУ від 15 серпня 2007 р. N 657-р «Про затвердження плану заходів щодо реалізації Концепції подолання корупції в Україні "На шляху до доброчесності" на період до 2010 року», Чернігівська, Черкаська, Кіровоградська ОДА та Київська МДА виконують його частково


 

[1] До уваги взято лише інформацію, розміщену у рубриці «Запобігання проявам корупції».

новинар 6 - 02/06/2008



Коментарi до статтi


Iм'я*
Ел. пошта
Текст коментара*
Код*
     

Переговорна платформа "Житомир. Напередодні вступної кампанії"
3 липня 2008, у м. Житомирі відбудеться Переговорна платформа „Напередодні вступної кампанії". Тематика заходу: прозорість вступної кампанії, зовнішнє незалежне оцінювання як інструмент боротьби з корупцією, конкурс між «переможцями» ЗНО та абітурієнтами, які будуть вступати за «особливими умовами».
02/07/2008

Відповіді ЗНО-2008
Правильні відповіді від Українського центру оцінювання якості освіти.
30/04/2008


© Opora 2006