This version of the page http://opora.org.ua/content.php?topic=24 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-07-01. The original page over time could change.
Громадянська мережа "Опора"
 

 
 

ПРО НАС

ДIЯЛЬНIСТЬ

ТОЧКА ОПОРИ

АНАЛIТИКА

АРХIВ ДОКУМЕНТIВ

ОПОРА У ЗМІ

ПРЕС-ЦЕНТР

КОНТАКТИ

НАШI ДРУЗI

ЧИМ Я МОЖУ ДОПОМОГТИ



 

 







Отримати код










Читати в RSS




ПЛАН ДІЙ

 

Громадянська мережа „Опора” ставить собі за мету розбудову відкритого громадянського суспільства, керуючись конструктивними методами та активними діями. Минув той час, коли ми просто вимагали чи осуджували, прийшли ті часи, коли ми пропонуємо та демонструємо на власному прикладі впровадження комплексу дій щодо якісної зміни ситуації у різних сферах суспільного життя.

Мікропроекти – це система підтримки активності різноманітних середовищ, незалежних громадських організацій у різних регіонах України, шляхом надання їм грантової підтримки. За підтримки Міжнародного фонду „Відродження” Громадянська мережа „Опора” виступала організатором загальноукраїнського конкурсу регіональних ініціатив, протягом якого було підтримано 68 мікропроектів.

„Мережа студентської активності” – проект спрямований на активізацію студентства у вищих навчальних закладах України, розвиток студентського самоврядування, як опори розвитку демократичних процесів у вищих навчальних закладах. Популяризація альтернативних механізмів розвитку студентського самоврядування підвищить вплив студентів на ліквідацію негативних явищ в студентському середовищі і сформує основи демократичної самостійності і розвитку держави в цілому.  В рамках проекту провадяться круглі столи, семінари, соціологічне опитування політичної активності студентів, буде видана брошура про перспективи студентського самоврядування в Україні.
   
Телефонна гаряча лінія ставить собі за мету допомагати тим громадянам, які відчули на собі свавілля чиновників. Ми навчимо кожного захистити себе, користуватися конституційними правами, наданими кожному громадянину України. Шляхом збору та аналізу інформації, ми намагаємося кожному надати відповідну інформацію та допомогти вже в регіоні через наших активістів через мережу.

Крім того у світлі парламентських виборів Громадянська мережа „Опора” реалізовує проект навчання членів дільничних виборчих комісій. В рамках проекту вже 15000 членів ДВК пройшли тренінги та семінари по виборчому законодавству та ознайомилися з організаційними нюансами роботи дільниць. Завдяки просвітницькій роботі вибори в Україні з кожним разом проходитимуть більш прозоро та відповідно закону. На семінарах члени ДВК отримують вичерпну інформацію не тільки про процедуру виборів, а й про відповідальність за причетність до фальсифікацій чи порушення закону, що позитивно впливає на організацію та проведення виборчого процесу. 

В рамках виборчої ініціативи „Усвідомлений вибір 2006” Громадянська мережа „Опора” організовує громадські слухання, як форму суспільного обговорення програм політичних партій. На жаль, в Україні відсутній високий рівень культури політичних партій, часто їхні програми несуть виключно популістський характер, але виборці не мають можливісті отримати незаангажовану експертну оцінку позицій політичних структур. Тому ми, через громадське обговорення, що відбувається в усіх регіонах України, доносимо експертну незалежну оцінку реалістичності програм за 6 пунктами : справедливе правосуддя, подолання бідності, доступ до якісного медичного обслуговування, якісна середня та вища освіта, надання якісних комунальних послуг та тарифікація, податкова політика та виведення зарплат з „тіні”.  На громадські слухання запрошуються журналісти, представники політичних партій, експерти, громадськість.

Також в регіонах проводяться медіа – клуби, що дають можливість доносити нашу позицію до загалу через ЗМІ та „чаювання” , як засіб неформального спілкування з пресою.

Крім того представництвати Громадянської мережі „Опора” реалізовується ряд локальних за територією, але глобальних за наслідками позитивних ініціатив, спрямованих на демократизацію суспільства, розвиток місцевого самоврядування та ін.

Відповіді ЗНО-2008
Правильні відповіді від Українського центру оцінювання якості освіти.
30/04/2008


© Opora 2006