This version of the page http://www.plast.org.ua/?pageid=666 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-30. The original page over time could change.
Свято весни


  Новини
 

[дайджест]
[додай новину]

27.06.08
пластування:live - Мандрівний велотабір РЕВОР [оновлено 28.06 11:59 +фото]
26.06.08
Любомир Гузар: «Вивчайте Пластовий Закон і практикуйте його в житті»
25.06.08
Новаки Рівненщини повернулись із триденного таборування
22.06.08
Фоторепортаж: Блаженішого Любомира Гузара відзначено Орденом Вічного Вогню в Золоті
20.06.08
Апробаційний морський мандрівний табір «Друга стихія» запрошує з 4 по 17 липня
20.06.08
Інформація про апробаційний кіно-спортивний табір „Січ”
18.06.08
22 червня у Києві пластуна Блаженішого Любомира Гузара буде відзначено «Орденом Вічного Вогню в Золоті» (уточнено час проведення церемонії)
18.06.08
Пластування:live – розкажи усім про життя свого табору!
18.06.08
Волинська округа запрошує на міжнародний табір у Польщі
17.06.08
Оголошено список учасників Пластового мандрівного ВелоТабору «РЕВОР» (+ виряд)
16.06.08
Франківські пластуни провели конкурс малюнку на асфальті для дітей з шкіл-інтернатів
16.06.08
Запрацювала веб-сторінка „Почесної варти Говерли”
16.06.08
У Тернополі підвели підсумки міжкурінного змагу
16.06.08
Львівський окружний мандрівний морський табір "У пошуках...." відбудеться з 24 червня по 6 липня
16.06.08
Наприкінці вересня відбудеться вишкіл новацьких виховників
Усі новини...


Домашня » Пласт сьогодні » Наші акції » Свято весни
Свято весни

Свято весни — щорічний дво- чи триденний традиційний табір усіх пластунів певного осередку (міста чи регіону) на честь опікуна Пласту святого Юрія Переможця. Проводиться як правило в травні, оскільки саме на 6 травня припадає церковне свято Юрія.

Назва заходу підкреслює, що в такий спосіб пластуни зустрічають прихід весни та теплого періоду року. Це перший наметовий табір в календарному році для більшості пластунів, і фактично Святом весни відкривається сезон літнього наметового таборування, а отже СВ є своєрідною підготовкою до таборового літа пластунів.

Юнацьке (12-18 років) Свято весни проводиться у вигляді змагань між командами, завдяки яким проводиться перевірка знань юнацьких куренів.

Зазвичай Свято весни має також власну тематику. Цю тематику кожен осередок Пласту обирає щороку собі самостійно, це може бути і княжа доба, і казкові герої і т.п., все залежить від фантазії організаторів СВ.  

Кожна команда на Святі весни організовує власний табір та забезпечує побут на ньому (шатра, кухня, огорожа та вхідна брама, щогла для прапора і т.п.). Як елемент змагань, команди намагаються яскраво і оригінально оформити свої табори, в тому числі стилізуючи їх, наприклад, під корабель, фортецю тощо (відповідно до тематики Свята весни).

Впродовж усього Свята весни команди змагаються в навиках та вміннях, які входять до традиційного кола зацікавлень пластунів, зокрема практичне пластування (сюди відносять першу медичну допомогу, піонірку, картографію, табірництво та ін.), спортивне орієнтування та смугу перешкод, впоряд, спортивні змагання (футбол, волейбол), мистецькі ділянки (спів, театральні виступи), інтелектуальні конкурси тощо.

Попри те, що Свято весни носить більше відпочинковий характер, воно є важливим елементом річної виховної програми, оскільки успіх кожної команди напряму залежить від особистого рівня підготовки кожного її учасника, відтак стимулює юнацтво до покращення власних знань та умінь. Більш того, важливим елементом успіху є співпраця всередині команди та здатність її курінного/ї організувати життя та роботу команди впродовж усього часу Свята.

Команда-переможець визначається на основі загального рейтингу по всіх змаганнях. Неформально курені-переможці вважаються одними із кращиих куренів осередку.

Автори: Богдан Рак та Ярема Дух


Версія для друку